плазмен километраж проект

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: плазмен километраж проект

Мнениеот Сашо Белята » Нед 27 фев 2011 9:13

Колега очаквах някое произведение като на кутията на компютъра :roll: . Но те признавам за старанието и ентусиазма. Браво ! Много си се доближил до Плазмата. Другото което е направи така че яркоста да в в цифрите и чертичките.

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Нед 27 фев 2011 10:26

ZeroCool написа:
djembo75 написа:Вкарах общо 9-лед светлини днес,светна по силно,нее каквото очаквах, Же сменя белите километражи с черни с бели цифри. да видя как ще стане.

Какво ти прави синия цвят?
смисъл какво има под бялото?

Едит......разбрах..
последно 5 мм ли е плексигласа?
със шкурката ли си го матирал?
ако е 5 мм...направи следното...вземи 3мм диоди.....остави го по голям от размера на самия километраж, и вкарай диодите във него..а не под него...за да играе ролята на светловод.
това е при положение че има място, понеже не съм разглобявал 2ково табло и незнам как е вътре..
При това положение може би ще светне доста по-приятно.
Ако имаш още матриал, пробвай

Таблото е за троика. Това ми беше идеята от начало,по голям прециглас с по малки лед светлони (сега е 5-мм.лед. и перцигласа е 5-мм) и когато отидох да си търся лед светлини питах продавачките (кифли) кои са наи малките светлини и тя ми дадоха 5-мм.Синия цвят от доло е от белия километраж,отдоло е син.От доло перзигласа съм го минал с шкурка,и съм му залепил готварско фолио да отразява светлината, диодите са в перзигласа не под него. Според мен лед свтелините трябва да са отвън километража за да не се виждат,но не го съобразих това.
Прикачени файлове
DSC02828.JPG
DSC02829.JPG

Потребителски аватар
dj mg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj mg » Нед 27 фев 2011 10:48

колега добре се е получело но аз мисля че ако замениш светло диодите с свтещ кабела пак син ще се получе по равномерна светлина :wink:

http://www.e-osvetlenie.com/product_info.php?cPath=49_39_40&products_id=381
нещо подобно но в поголемите магазини за кмпютри поротават на метар този кабел които се свързва с специален трав

Последна промяна от dj mg на Нед 27 фев 2011 11:02, променено общо 1 път.

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Нед 27 фев 2011 10:51

dj mg написа:колега добре се е получело но аз мисля че ако замениш светло диодите с свтещ кабела пак син ще се получе по равномерна светлина :wink:

каде да я залепя лентата,ако е от доло с светлините на горе ще светят точки ако е от страни по перцигласа няма да мога да го затворя (лентата е широка 10-мм

Потребителски аватар
dj mg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj mg » Нед 27 фев 2011 11:05

http://www.e-osvetlenie.com/product_info.php?cPath=49_39_40&products_id=381
нещо подобно но в поголемите магазини за кмпютри поротават на метар този кабел които се свързва с специален трав но е танко колкото едно кабелче а това в сайта е табичка и ватре е сложено това светещо кабелче

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Нед 27 фев 2011 11:10

dj mg написа:http://www.e-osvetlenie.com/product_info.php?cPath=49_39_40&products_id=381
нещо подобно но в поголемите магазини за кмпютри поротават на метар този кабел които се свързва с специален трав но е танко колкото едно кабелче а това в сайта е табичка и ватре е сложено това светещо кабелче

може и да стане а реже ли се и за малките уреди трябва да се мисли

Потребителски аватар
dj mg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj mg » Нед 27 фев 2011 11:16

трябва да може.Ко ти интересно намини презнякои мн голям мазазин за електорника и питаи а другото е при компютрите продаватсе неони за тях преди време бях си копувал такаж неон струваше 10лв.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 27 фев 2011 20:49

Колега, djembo75, извинявам се за грубостта в първия ми пост в темата ти, после си поговорихме с boar на ЛС и разбрах, че сте сериозни хора и се стараете, моя грешка :wink:
Иначе и аз отначало очаквах някаква дялканица като компютърната кутия, но мнението ми се обърна тотално, много хубаво се е получило :да:

ПП И аз мисля, че черен километраж с бели цифри ще изглежда по-добре :P

Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот boar » Нед 27 фев 2011 22:06

Колеги ,утре и двамата сме почивка най- накрая :banana ,тъй че вечерта ще има резултат на постигнатото до момента heavy metal zork Поздрави :drunk

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пон 28 фев 2011 0:36

А даже не съм обърнал внимание, че е тройка, незнайно защо автоматично реших че е 2ка..та.

та намираш 3мм диоди - ИМА за съжеление не ми отваря сайта на елимекс и немога да ти дам линк да ти ги покажа, понеже аз от там пазарувам тъй като имат магазини тука
но ето друг дистрибутор
http://www.tme.eu/bg/katalog/diodi-led- ... 4%3B112897

това май е най-яркия.
Взимаш такива дупчеш и ги нареждаш, колкото повече толкова по-добре най вероятно, но и толкова по играчка.

Но мисля че ефекта ще е доста по-добър, като недостатък.....може да се получат прекалено ярки и да дразнят, но с по големи съпротивления според вкуса на човек...ще се коригират нещата и мисля, че ще стане.

Успех

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Пон 28 фев 2011 2:37

колега apa6o споко брато на всеки се случва :drunk по темата вече сложих 9-лед светлини и мисля че се доближава до (нормално свтене) почна да ми харесва с повече светлина
Прикачени файлове
DSC01272.JPG
с 9-лед светлини.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пон 28 фев 2011 7:01

Прави го черно...ще стане перфектно

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 28 фев 2011 11:09

Mалко късно може да се вкючвам, но за това което правиш можеше да стане с 3мм плексиглас(или т.н. перциглас) и 3мм светодиоди SMD. Могат да се наредят значително повече и имат доста по добро светене от тези големи 5мм-трови "крушки". А, ако си ги вързал на мястото на крушката(подсветката на таблото) ще можеш и да регулираш осветлението от копчето за това.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 28 фев 2011 13:15

Колега а за стрелките какво си решил?Защото гледам че в дупката има значителен сноп светлина и може да сложиш някакви светлопроводими стрелки!

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Пон 28 фев 2011 13:26

kristianatanasov написа:Колега а за стрелките какво си решил?Защото гледам че в дупката има значителен сноп светлина и може да сложиш някакви светлопроводими стрелки!

Има достатъчно светлина за стрелките, намирам си едни червени светещи и мисля че ще свеетят добре без подсветка.

Върни се в “Направи си сам!”