ел схема за фарове с фотоклетка?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 25 сеп 2008 9:41

Ползвам ALC(automatic light control) и съм супер доволен.Предложенията на колегата sashot подкрепям,но нека не забравяме че устройството трябва да бъде универсално и приложимо както за коли 2004г така и за коли 1984г. :wink: Моето предложение е да се добавят някои функции например:Излизаш от входа и изключваш алармата и се включват късите светлини да ти осветят пътя до колата същевременно се включва и плафона на колата да освети вътрешността й(и да има някакво време закъснение както при по новите коли)след това влизаш в колата даваш контакт и всичко се гаси мигновенно(но плавно)-стартираш колата (оттам нататък устройството си действа както и досега)спираш,гасиш колата и вадиш ключа от паленето-всичко по светлините угасва мигновенно но плавно(така се избягва досадния зумер)и същевременно ти пали плафона(пак с времезакъснение и плавноугасване) излизаш от колата и заключваш с дистанционното и плафона в колата се гаси мигновенно а късите светлини се включват за хх време да ти осветят пътя до вас.Такова е моето виждане за системата(а за да изпълнява желанието и на по новите коли да не се слагат допълнителни датчици и бутони може от кутията на устройството да има 2 букси за сензор и за бутон и в зависимост от модела на кола да се включва копче и сензор или да е кабели които се включват към заводски сензор и към лост за светкавица) Сега е ред на човека който ги може нещата -L&R :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 25 сеп 2008 9:46

Ясно искате супер мега комфорт модул или направо BCM.
Става , но трябва по-сериозен процесор и цената като цяло ще е доста нагоре. Ще го мисля в далечен план засега.

3. Плавно палене и на габаритите. Техните крушки също са подложени на шок, в началния момент . Цената им е ниска, в сравнение с тези на дългите, но за сметка на това самата им смяна, понякога, е доста трудоемка, так че има смисъл да им се удължава живота.

Заложено е на печатната платка и не е проблем да го направя моя ключ в голфа е такъв , но само заради тази екстра имаме +6 EUR.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 25 сеп 2008 9:53

По принцип мисля че системата ти както е реализирана е само за хора които истински си обичат колите и дали ще е 10-20-30лв. повече за мен лично няма значение(не го купуваш всеки ден) а за хората на които цената им е основен фактор има китайски изделия бол :wink:

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teddymc » Чет 25 сеп 2008 14:15

Подкрепям по-горното изказване на колегата Vladko, по принцип всеки си прави сметката, но благинки без пари няма.

FXTG
Автомобил:
Двигател:

Re: ел схема за фарове с фотоклетка?

Мнениеот FXTG » Пон 15 фев 2010 0:42

Не съм сигурен но може да дам некакво мнение. Новите коли до колкото знам, в пълна тъмнина пускат автоматично дълги. Да кажем датчика е настроен, като е тъмно да пуска дългите. Добре сега ще кажем, че влизаме в градско и има улични лампи, които осветяват датчика, той мигновенно би трябвало да изключи фаровете. Е добре, ако може да се направи, вместо да изключва фаровете, да включва къси, това ти спестява усилията за превключване на лоста. Ако точно това търсиш. Демек, денем къси, нощем дълги. Ако не ти трябват грам фарове, можеш да ги изключиш. Но ти препоръчвам. Тази цялата джаджа да е направиш да се включва през отделен изход, защото може да ти създаде проблеми. Нз просто давам менине :)

Потребителски аватар
krauser
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот krauser » Пет 19 фев 2010 18:53

L&R написа:Датчика много зле, обикновен CdS фоторезистор, най-кофтито при тях е че са силно зависими от околната температура, така че зимата очаквай различен праг на включване от лятото.

Вече втора зима го карам от слагането не съм го изключвал и работи безотказно и мисля да го комбинирам с едно ДРЛ.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот pepo » Пон 22 мар 2010 23:38

wili98 написа:-Не всички лампи мигат с 50 херца.. тези с нажежаема жичка НЕ мигат.
според мен има начин да се разгранияи светлината по нейният цвя.
както всички знаем лампите светят с около 3000к а слънчевата светлина е около 4500-5000 келвина..та...таказ

лампите за които колегата говори са газоразрядни(натриеви и живачни ако не се лужа живачните светеха оранжево поради голямата пробивност в мъгла и натриевите са синкаво бяло зеленикави ) та газоразрядните трептят с честотата на захранващото напрежение в случея 50хц

Потребителски аватар
Dino Kirov
Автомобил: 405 SRx4
Двигател: XU10J2C 2.0i 8v 122hp

Мнениеот Dino Kirov » Пет 14 окт 2011 23:55

Някаква проста схема за 9V на изхода и 12V (респективно 14.5V при запален ДВГ) някой може ли даде? Нужно ми е да издържа тока на една(1) H7 халогенка.

Потребителски аватар
krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krauser » Вто 01 ное 2011 20:58

този сензор си работи все още пали гаси няма проблеми

Върни се в “Направи си сам!”