как да оправя пласмасите на голф 4???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Дон Хуан Голфа
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!!!
chefito написа:passat123 написа:chefito написа:ейййййййй цена нямате беееее от утре почвам и аз тази мазна процедура....
Чакам да видя резултата !
2-3 дни мисля само търкане да има и след това чак боя....тая гума докато се свали малиииииииииииииииии.....
Трябва яко търкане - пробвай с всичко възможно и подръчно за да ти е по-лесно и не се притеснявай че ще надереш пласмасата но най-важното - трябва да имаш яко търпение и да си ФЕН

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
такааааааа готов съм. Равносметка: 2 часа яко търкане. Нон стоп с различни шкурки, лъжица, пластмасови всякакви материали /нямам пръсти/. Излъскване накрая с много ситна водна и мацане с черен мат. НЕ ИЗПОЛЗВАХ ПЛАСТИФИКАТОР. Цената беше около 11лв и реших че: 5лв спрей, 11 пластификатор и вложен труд то цената ще е като за ново. Само със спрей ефекта е отличен ще има и снимки. 4 слоя направих. Трудното беше да се изтърка вътре където са копчетата за ел. стъклата, но с много зор и там стана добре.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:такааааааа готов съм. Равносметка: 2 часа яко търкане. Нон стоп с различни шкурки, лъжица, пластмасови всякакви материали /нямам пръсти/. Излъскване накрая с много ситна водна и мацане с черен мат. НЕ ИЗПОЛЗВАХ ПЛАСТИФИКАТОР. Цената беше около 11лв и реших че: 5лв спрей, 11 пластификатор и вложен труд то цената ще е като за ново. Само със спрей ефекта е отличен ще има и снимки. 4 слоя направих. Трудното беше да се изтърка вътре където са копчетата за ел. стъклата, но с много зор и там стана добре.
Дададада и аз искам да видя снимки колега !

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Резултат:
Оправени:
1. Корите около волана.
2. Панел Дръжка + копчета за ел. стъкла /шоф място/
3. Дръжка спътникова врата.
Етап 1: Лющене на гуменото покритие - Тука е ключа към целият успех. ИСКА СЕ МНОГО ТЪРКАНЕ /панела за ел. стъклата ми отне 3 часа нон стоп + схващане на пръстите/. Най-добре се лющи гумата с пластмаса ОСТРА и здрава. Аз лично ползувах лъжички за ядене пластмасови. Използвах около 10-тина просто се чупят. Дон-хуан е ползвал от депилтоар крем стъргалото, но аз нямах.
Етап 2: Шкуркане. Реално ако си махнал гуменото покритие отдолу остава гладка пластмаса, но ти никога не можеш да махнеш всичката гума тя е УЖАС. Затова след якото стъргане с пластмасата следва шкуркане + мазане с разредител. Тук целта е да няма и грам гума, защото после става ужасен релеф.
Етап 3. Боя. Аз не използвах пластификатор, защото цената му беше 12лв. Ще видим какво ще стане, но за сега е добре и без. За боя закупих спрей на космос. ЧЕРЕН МАТ. МНОГО ХУБАВ. Загладените до перфекност повърхности минавам с 3 слоя боя. За тези които никога не са боядисвали със спрей обеснявам: ПРЪСКА СЕ ОТДАЛЕЧЕ! ПРЪСКА СЕ ПЛАВНО И РАВНОМЕРНО ПО ЦЕЛЯТА ПОВЪРХНОСТ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ. НЕ СЕ ПРЪСКА НА ЕДНО МЯСТО. НЕ СЕ ПРЪСКА ПОВЕЧЕ ОТ 1 слой за единица време. защото олива.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ:
всичко разходи:
лъжички - 50ст, спрей космос - 7.00лв, шкурта 200 и 400 и 800 x 50 ст.
Ами това е. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ДОН ХУАН той е пионера аз само минавам по неговите стъпки!
РЕЗУЛТАТА Е ПОТРЕСАВАЩ. Утре на светло ще има фото!
Оправени:
1. Корите около волана.
2. Панел Дръжка + копчета за ел. стъкла /шоф място/
3. Дръжка спътникова врата.
Етап 1: Лющене на гуменото покритие - Тука е ключа към целият успех. ИСКА СЕ МНОГО ТЪРКАНЕ /панела за ел. стъклата ми отне 3 часа нон стоп + схващане на пръстите/. Най-добре се лющи гумата с пластмаса ОСТРА и здрава. Аз лично ползувах лъжички за ядене пластмасови. Използвах около 10-тина просто се чупят. Дон-хуан е ползвал от депилтоар крем стъргалото, но аз нямах.
Етап 2: Шкуркане. Реално ако си махнал гуменото покритие отдолу остава гладка пластмаса, но ти никога не можеш да махнеш всичката гума тя е УЖАС. Затова след якото стъргане с пластмасата следва шкуркане + мазане с разредител. Тук целта е да няма и грам гума, защото после става ужасен релеф.
Етап 3. Боя. Аз не използвах пластификатор, защото цената му беше 12лв. Ще видим какво ще стане, но за сега е добре и без. За боя закупих спрей на космос. ЧЕРЕН МАТ. МНОГО ХУБАВ. Загладените до перфекност повърхности минавам с 3 слоя боя. За тези които никога не са боядисвали със спрей обеснявам: ПРЪСКА СЕ ОТДАЛЕЧЕ! ПРЪСКА СЕ ПЛАВНО И РАВНОМЕРНО ПО ЦЕЛЯТА ПОВЪРХНОСТ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ. НЕ СЕ ПРЪСКА НА ЕДНО МЯСТО. НЕ СЕ ПРЪСКА ПОВЕЧЕ ОТ 1 слой за единица време. защото олива.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ:
всичко разходи:
лъжички - 50ст, спрей космос - 7.00лв, шкурта 200 и 400 и 800 x 50 ст.
Ами това е. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ДОН ХУАН той е пионера аз само минавам по неговите стъпки!
РЕЗУЛТАТА Е ПОТРЕСАВАЩ. Утре на светло ще има фото!
Аз също реших повече да не гледам гадните драсканици по дръжките на вратите и около климатроника.
И така ги свалих и започнах със стъпка 1.
Мога да кажа че ако сте нетърпеливи и нямате нерви по добре не се хващайте щото е много тегаво махането на гадната гума
Лично аз го махам с обикновена линия, защото с лопатката става много бавно при мене. Много търкане и нерви е, ама няма как
До момента съм само на дясната дръжка и резултата е този:
Утре ми предстои пасажерската, която сигурно ще ми скъса нервите поне за 2 часа, след което ще я довърша и ще я снимам
И така ги свалих и започнах със стъпка 1.
Мога да кажа че ако сте нетърпеливи и нямате нерви по добре не се хващайте щото е много тегаво махането на гадната гума

Лично аз го махам с обикновена линия, защото с лопатката става много бавно при мене. Много търкане и нерви е, ама няма как

До момента съм само на дясната дръжка и резултата е този:
Утре ми предстои пасажерската, която сигурно ще ми скъса нервите поне за 2 часа, след което ще я довърша и ще я снимам

- Individual
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател: