как да оправя пласмасите на голф 4???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 04 дек 2007 23:00

ейййййййй цена нямате беееее от утре почвам и аз тази мазна процедура....

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 05 дек 2007 8:02

chefito написа:ейййййййй цена нямате беееее от утре почвам и аз тази мазна процедура....

Чакам да видя резултата ! :P

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 05 дек 2007 8:21

passat123 написа:
chefito написа:ейййййййй цена нямате беееее от утре почвам и аз тази мазна процедура....

2-3 дни мисля само търкане да има и след това чак боя....тая гума докато се свали малиииииииииииииииии..... :roll:

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 05 дек 2007 10:22

Лелеел то и на паста е така нещо като губа си еба.о ма.ката :oops: !

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 05 дек 2007 13:36

chefito написа:
passat123 написа:

2-3 дни мисля само търкане да има и след това чак боя....тая гума докато се свали малиииииииииииииииии..... :roll:

Трябва яко търкане - пробвай с всичко възможно и подръчно за да ти е по-лесно и не се притеснявай че ще надереш пласмасата но най-важното - трябва да имаш яко търпение и да си ФЕН :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 07 дек 2007 9:13

такааааааа готов съм. Равносметка: 2 часа яко търкане. Нон стоп с различни шкурки, лъжица, пластмасови всякакви материали /нямам пръсти/. Излъскване накрая с много ситна водна и мацане с черен мат. НЕ ИЗПОЛЗВАХ ПЛАСТИФИКАТОР. Цената беше около 11лв и реших че: 5лв спрей, 11 пластификатор и вложен труд то цената ще е като за ново. Само със спрей ефекта е отличен ще има и снимки. 4 слоя направих. Трудното беше да се изтърка вътре където са копчетата за ел. стъклата, но с много зор и там стана добре.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 07 дек 2007 13:25

бравус,даваи снимки преди да ги монтираш да видим какво си изкалъпил!!!

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 07 дек 2007 20:48

chefito написа:такааааааа готов съм. Равносметка: 2 часа яко търкане. Нон стоп с различни шкурки, лъжица, пластмасови всякакви материали /нямам пръсти/. Излъскване накрая с много ситна водна и мацане с черен мат. НЕ ИЗПОЛЗВАХ ПЛАСТИФИКАТОР. Цената беше около 11лв и реших че: 5лв спрей, 11 пластификатор и вложен труд то цената ще е като за ново. Само със спрей ефекта е отличен ще има и снимки. 4 слоя направих. Трудното беше да се изтърка вътре където са копчетата за ел. стъклата, но с много зор и там стана добре.

Дададада и аз искам да видя снимки колега ! :P :P :D

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 08 дек 2007 0:56

и на мене ми е много интересно да видя какво се е получило, че и мене ме чака същата процедура много скоро, само че при мене са корите под волана, както от снимките на Дон Хуан, а проблема с дръжките го реших с ebay :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 08 дек 2007 18:43

Резултат:

Оправени:
1. Корите около волана.
2. Панел Дръжка + копчета за ел. стъкла /шоф място/
3. Дръжка спътникова врата.

Етап 1: Лющене на гуменото покритие - Тука е ключа към целият успех. ИСКА СЕ МНОГО ТЪРКАНЕ /панела за ел. стъклата ми отне 3 часа нон стоп + схващане на пръстите/. Най-добре се лющи гумата с пластмаса ОСТРА и здрава. Аз лично ползувах лъжички за ядене пластмасови. Използвах около 10-тина просто се чупят. Дон-хуан е ползвал от депилтоар крем стъргалото, но аз нямах.

Етап 2: Шкуркане. Реално ако си махнал гуменото покритие отдолу остава гладка пластмаса, но ти никога не можеш да махнеш всичката гума тя е УЖАС. Затова след якото стъргане с пластмасата следва шкуркане + мазане с разредител. Тук целта е да няма и грам гума, защото после става ужасен релеф.

Етап 3. Боя. Аз не използвах пластификатор, защото цената му беше 12лв. Ще видим какво ще стане, но за сега е добре и без. За боя закупих спрей на космос. ЧЕРЕН МАТ. МНОГО ХУБАВ. Загладените до перфекност повърхности минавам с 3 слоя боя. За тези които никога не са боядисвали със спрей обеснявам: ПРЪСКА СЕ ОТДАЛЕЧЕ! ПРЪСКА СЕ ПЛАВНО И РАВНОМЕРНО ПО ЦЕЛЯТА ПОВЪРХНОСТ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ. НЕ СЕ ПРЪСКА НА ЕДНО МЯСТО. НЕ СЕ ПРЪСКА ПОВЕЧЕ ОТ 1 слой за единица време. защото олива.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ:

всичко разходи:

лъжички - 50ст, спрей космос - 7.00лв, шкурта 200 и 400 и 800 x 50 ст.

Ами това е. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ДОН ХУАН той е пионера аз само минавам по неговите стъпки!

РЕЗУЛТАТА Е ПОТРЕСАВАЩ. Утре на светло ще има фото!

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 10 дек 2007 0:37

Аз чакм да видя ! Какво стана ! :roll:

Потребителски аватар
Biser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Biser » Пон 10 дек 2007 23:39

Аз също реших повече да не гледам гадните драсканици по дръжките на вратите и около климатроника.
И така ги свалих и започнах със стъпка 1.
Мога да кажа че ако сте нетърпеливи и нямате нерви по добре не се хващайте щото е много тегаво махането на гадната гума :idea:
Лично аз го махам с обикновена линия, защото с лопатката става много бавно при мене. Много търкане и нерви е, ама няма как :wink:
До момента съм само на дясната дръжка и резултата е този:
Изображение

Утре ми предстои пасажерската, която сигурно ще ми скъса нервите поне за 2 часа, след което ще я довърша и ще я снимам :roll:

Потребителски аватар
Biser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Biser » Вто 11 дек 2007 12:39

Днеска ги изшкурих и ги пръснах, на снимката не се вижда много, но станаха чудни :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Individual
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Individual » Вто 11 дек 2007 14:09

Супер са станали колега :wink:

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател: