това със стрелката е нивото на бензина, но като влзеш в тази опция ти показва моментното ниво на бензина т.е. поради движението на колата той се плиска в резервара и стрелката съответно се мести.
АЗ съм зебелязал че на някои от голфчетата има картинки около дигиталния часовника като температура на масло, външна темп, среден разход на 100 и такива. можеби първите 4 са за нещо от тоя сорт.
Дигитален оборотомера на Голф 3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Дигитален оборотомера на Голф 3
iv4o9999 написа:това със стрелката е нивото на бензина, но като влзеш в тази опция ти показва моментното ниво на бензина т.е. поради движението на колата той се плиска в резервара и стрелката съответно се мести.
АЗ съм зебелязал че на някои от голфчетата има картинки около дигиталния часовника като температура на масло, външна темп, среден разход на 100 и такива. можеби първите 4 са за нещо от тоя сорт.
Е иначе кое ниво на бензина показва, като не е пусната тази опция? Да не би да не е пак моментното, ами това в бъдещето

А това с картинките около екранчето е просто автомобил с MFA (бордови компютър). Не е рядко срещана екстра.
Тука в темата става въпрос за скрито меню на колите без MFA.
Здравейте голеги аз също имам мфа на голфа(голф 2 гт 1.8 88г), но нещо не работи както трябва. Разхода например ми стои или на 1 или на 99, или забива на някаква друга цифра, със всички опции е така.Някой ако е имал същия проблем или знае от какво може да бъде ще съм благодарен за помоща.
п.п. Гледал съм във търсачката, но не намерих нищо за конкретния проблем
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз нямам борд но като пусна опциите с елктр. оборотомер стрелката пак се движи но на място клкото и газ да и давам не мърда т.е. не е разходомер
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
iv4o9999 написа:аз нямам борд но като пусна опциите с елктр. оборотомер стрелката пак се движи но на място клкото и газ да и давам не мърда т.е. не е разходомер
Разходомере е. По някакъв начин дори следи и кога натискаш спирачката. При спряно положение показва нивото на резервоара, при движение показва разход.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми нормално като дадеш газ и колата ускорява бензина се лашка повече и стрелката мърда. По същата логика пускаш газта и натискаш ряско спирачката стрелката се ести неконтрулируемо нагоре надоло а нито даваш нито отнемаш газ
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Трябва да призная, че не е никакъв разходомер. При пълен резервоар не мърда изобщо. Но наистина изглежда като такъв, когато бензина е по-малко. По някакъв начин сервизното меню изключва филтъра който успокоява стрелката.
Съжалявам за написаното по-горе.
Съжалявам за написаното по-горе.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
споко нема се плашиш
- mr24
- Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
- Двигател:
vetso написа:Здравейте голеги аз също имам мфа на голфа(голф 2 гт 1.8 88г), но нещо не работи както трябва. Разхода например ми стои или на 1 или на 99, или забива на някаква друга цифра, със всички опции е така.Някой ако е имал същия проблем или знае от какво може да бъде ще съм благодарен за помоща.
На моя (Голф 3) му заби термометъра по същия начин както ти описваш. Откачих акумулатора за известно време и после се оправи
имам въпрос,как разбирате че трябва да са на 7 хиляди оборотите,става въпрос за голф 3 75HP с часовника 

-
- Автомобил:
- Двигател:
spensa написа:имам въпрос,как разбирате че трябва да са на 7 хиляди оборотите,става въпрос за голф 3 75HP с часовника
Ако съм ти разбрал правилно въпроса правя уточнение, че максималните обороти са 5500 в мин, но не си мисли, че в движение ще минеш 4800.
vip_mk1 написа:Освен за голф 3, става ли за пасат б5 97г. ?
Става,само държиш лостчето за 1 и 2 в положение 2 даваш контакт и връщаш един път даваш пак контакт палиш и готово,само че там ти дава моментен разход както на опелите(отчита моментално) другите неща не съм ги разглеждал
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
mgm написа:преди малко пробвах всичко и работина Поло 6Н 94 год. 1.9 Д
За жалост на моето не иска

Polo 6N 1.9D 1999 година с новото табло ;(
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
ЗА ВСИЧКИ, КОЙТО СПОРЯТ ЗА "РАЗХОДОМЕРА"
Проверено е и разбрахме, че стрелката за бензина се държи така, защото датчика преминава към моментно отчитане на нивото в резервоара. Разклати колата на едно място и ще видиш.
По принцип информацията за нивото на бензина се синтезира от данните за около 1 мин и показва на уреда.
Проверено е и разбрахме, че стрелката за бензина се държи така, защото датчика преминава към моментно отчитане на нивото в резервоара. Разклати колата на едно място и ще видиш.
По принцип информацията за нивото на бензина се синтезира от данните за около 1 мин и показва на уреда.