Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на осветлението на таблото
Здравейте, колеги! Днес имах свободно време и реших да видя как става номера с врътките на парното.Почнах аз да разглобявам и нали свалих пепелника и стигнах до врътките махнах буксите за температура и сила на духане, но врътката на която се посочва каде да духа не успях да разкача глупостите които бяха отзад и не знам как.Може ли някои да ми каже как да си махна тези работи отзад.
- D1ko
- Автомобил:
- Двигател:
Vencitu написа:Здравейте, колеги! Днес имах свободно време и реших да видя как става номера с врътките на парното.Почнах аз да разглобявам и нали свалих пепелника и стигнах до врътките махнах буксите за температура и сила на духане, но врътката на която се посочва каде да духа не успях да разкача глупостите които бяха отзад и не знам как.Може ли някои да ми каже как да си махна тези работи отзад.
Под "работите" отзад какво да разбираме? ако става дума за жилата просто ги бутни нагоре те ще излязат от дупчиците.Ако е за кабеларките те мисля че бяха с щипки просто притисни щипките и издърпаи по силно и се вади
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
здравеите колеги тъи като не можах да намеря оригиналните крушки на таблото тлрсих из магазините диоди и жи6те какжо намерих
- passat_rs
нека добавя и как свети
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Ето какво направих и аз по - най лесния начин. Не ми се занимаваше да дупча и да свързвам диоди , съпротивления и т.н. , та мойто решение беше такова от битака си купих за 5 лв. ( бройката - 30 см ) силиконовите ленти с диоди вътре ( черните - тънките ) отрязах е малко понеже беше по - дълга. После се маха бялото капаче дето се закачат лампичките , махам блентата и залепвам диодната лепенка върху пролуката , после с капачето затварям и свързвам . Ето и резултатът :

А на парното махнах предния панел пробих 5 дупки с поялника колкото да влезне диод и се свързва към осветлението на партното :

Наживо е по - добре

А на парното махнах предния панел пробих 5 дупки с поялника колкото да влезне диод и се свързва към осветлението на партното :

Наживо е по - добре
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
колега вземи си една папка за докоменти от тия 30стотинки по книжарниците ги има изрежи една бленда от от прозрачната страна и я сложи за да разсейва светлината 

- martin4o_mom4e
dinkonikolaev написа:колега вземи си една папка за докоменти от тия 30стотинки по книжарниците ги има изрежи една бленда от от прозрачната страна и я сложи за да разсейва светлината
Мерси колега . Получи се ефект

точно на време Ви прочетох темата, след като направих всички копчета, сега следва и таблото
ще сложа снимки с резултата.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето какво направих и аз като четох темата:-)
- passat_rs
и крайния резултат
-
ivayloat
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
значи колкеги сложех си лед диоди долу на краката обаче малко силно светят искам да попитам мога ли да сложа някое ключе което да им намаля светлината както е на таблото и какво трябва да е то. лампите са с малка консумация 2.2вата са общо. мислех си нещо като на слушалките с което си ги усилваш и намаляш обаче незнам дали ще стане някой има ли си на идея дали ще стане 

- martin4o_mom4e
ivayloat написа:значи колкеги сложех си лед диоди долу на краката обаче малко силно светят искам да попитам мога ли да сложа някое ключе което да им намаля светлината както е на таблото и какво трябва да е то. лампите са с малка консумация 2.2вата са общо. мислех си нещо като на слушалките с което си ги усилваш и намаляш обаче незнам дали ще стане някой има ли си на идея дали ще стане
Единия вариянт както искаш ти с ключе да си ги регулираш е като вземеш един потенциометър и го монтираш на положителния канал ( жица )
Другият вариянт е с по - голямо съпротивление като сложиш , но така няма да можеш да си регулираш силата на светене ! ( но ще свети по - слабо от това в момента )
- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моля някой ако има идея,снимков материал,или нещо др. за пасат б5,нека пише.искам на моя да сменям цвета, но преди да го разглобя искам да се подготвя малко.благодаря предварително