Затъмняване на двусекционен фар Мк3?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: Затъмняване на двусекционен фар Мк3?
Абе как ги сваляте тия стъкла,groznika ми подари един фар да се пробвам на него и няма сваляне,напекох го на 460 градуса,и след око 10-тина неуспешни опита да ми влезе в окото стъкло се отказах.Напъвам с голяма права отвертка и не става,само малки парченца се отчупват. 

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да не е отварян преди това и да е лепен с некой строителен силикон
Би трябвало много лесно да стане. Аз мойте съвсем малко ги нагрях със сешоара и ги отворих.

Би трябвало много лесно да стане. Аз мойте съвсем малко ги нагрях със сешоара и ги отворих.

- kaiser666
Явно малко съм грял,на 650 градуса го нагрях отзад по ламарината и падна. 

- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на самото стъкло на фара има удебелявания(като ушички, от горния край мисля, че бяха), точно там набиваш широка отверка и започваш внимателно да раздвижваш 

- kaiser666
Точно тия ушички щяха да ми се набият в очите ако не бях с очила за шлайфер,просто го бях нагрял малко и не излезаше,но като се понапече повече падна лесно,добре че имам фар за проба,очаквам скоро да си направя тези на колата и ще пусна снимки.
- kaiser666
Днеска купих спрея,но не знам какъв силикон да взема от магазина ми предложиха някакъв за стъкла и плочки и някакъв двойно по-скъп за автомобилни стъкла. 

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вземи универсален на Бизон. Малка тубичка, силиконът вътре е прозрачен.
Няма смисъл да лепиш с тези строителните, щото после ако трябва да ги отваряш, няма отваряне
Няма смисъл да лепиш с тези строителните, щото после ако трябва да ги отваряш, няма отваряне

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
emohrisstov написа:Вземи универсален на Бизон. Малка тубичка, силиконът вътре е прозрачен.
не си прав.Вземи си черен на бизон.Все пак,черния силикон поема и стъклото.Ефекта е по-готин

Поне на моята предишна 3-ка така си ги направих ,и останах мноооого доволен точно от черния силиконец

- kaiser666
Повече никога няма да го правя това
Разглобих фара и тръгнах да го облепвам,бях прочел че пада покритието на рефлектора,но не очаквах да е толкова лесно(хартиеното ми тиксо беше много слабо,но въпреки това свали от рефлектора) и минах на план Б с перманентен маркер както е направил Becko и свалих оная гадост дето е около крушката и нея я пръснах със термо спрея,другата грешка дето направих е,че не намерих черен силикон и мазах с един л@йнян,абе не знам какво се е получило защото е доста тъмно и ги умотах с тиксо за да се залепят добре. Утре ще снимам,който не пробва,няма да се научи 
Ето как стана.май не е толкова зле,само трябва да си боядиша тоя силикон от страни и да се моля да не влезе вода във фара.
Но горе долу съм доволен.

Някой знае ли дали се продават нови тия тапи(уплътнения) дето са отзад около крушката?

Ето как стана.май не е толкова зле,само трябва да си боядиша тоя силикон от страни и да се моля да не влезе вода във фара.

Някой знае ли дали се продават нови тия тапи(уплътнения) дето са отзад около крушката?
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е идеален си, кво мрънкотиш
Силикона изобщо не си вижда

Силикона изобщо не си вижда

- boqn _8228
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 tdi
- Двигател: AVF
А как да си затъмня най добре мигачите,светлоотразителите и халогените в бронята на Мк3. Искам да се получи като оригиналните тъмни. дайте съвет някой да го е правил и може ли да качи снимки.
boqn _8228 написа:А как да си затъмня най добре мигачите,светлоотразителите и халогените в бронята на Мк3. Искам да се получи като оригиналните тъмни. дайте съвет някой да го е правил и може ли да качи снимки.
Като оригиналните нали знаеш, че няма как да стане

Мисля, че ще се получи добре с трансперентен спрей за бели мигачи и бленди.За халогените...разглабяш, махаш рефлектора + лупата, махаш челното стъкло и пръскаш с черен спрей само ... как да го кажа, като разглабиш, ще видиш кое остава

Ако се навиеш и го направиш давай снимки да гледаме

- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Ето мойте бленди , и фарове ...
Блендите и мигачите съм ги правил със обикновен матов спрей , на дупли колор ...
За да се виждат мигачите пръскаш от по далече и по умерено и се виждат перфектно ...
Блендите и мигачите съм ги правил със обикновен матов спрей , на дупли колор ...
За да се виждат мигачите пръскаш от по далече и по умерено и се виждат перфектно ...

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
предложение и от мен за мигачи...при интерес ще обеснявам 

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mariovasi написа:...