terek написа:Да се включа и аз в темата наскоро се сдобих с аларма има си бутон за отваряне на багажник купил съм и машинка остава монтажа,но съм замислил друго,алармата освен канал за багажника има и друг които се задейства при натискане на два бутона и съм решил да сложа машинка да отваря предния капак.Някои правил ли е подобно нещо?
Има ли вариант при които когато е заключена колата машинката да не се задейства,понеже може без да искам да натисна копчето и багажника да се отвори и да не разбера.
Когато алармата е в режим "охрана" (т.е. пусната) копчето за канала за багажника не би трябвало да действа...
И друг съвет.... ако можете прекарайте 2 кабела през маншона и преработете схемата така, че да не може да се отваря багажника при "контакт".... така работят оригиналните бутони за багажник....Се пак не е добре кат си карате и натиснете бутончето да ви се отваря багажника... схемата се преработва елементарно....
(-) |-------------------------------АСС
моторче
(+) |---------------------бутон---- +12V
АСС = контакт
т.е. единия край на моторчето се връзва на контакт, а другия край през бутон към +12V
уловката е че когато не е на контакт АСС е свързан на маса. а когато подадем контакт АСС става +12V
ако в багажника има АСС може да си спестим прекарването на едната жица