Направи си сам: Отваряне на багажника с копче.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Re: Направи си сам: Отваряне на багажника с копче.

Мнениеот Speedy86 » Нед 08 яну 2012 17:21

emo-gar написа:Спиди,не съм писал в темата,ама на такова моторче съм сложил една пружинка под маншончето.Тя го връща механично в "извадено" положение,а с напрежение-в "свито".Може да ти снимам "изобретението"-все още не съм го монтирал на багажния капак.Пружинка с подходяща дължина,диаметър и сила-монтажа става чрез "навиване" на стержена(както се нанизва ключ на халка...ако се сещаш..)

КОлега ами няма да е лошо да напрвиш 1-2 снимки,аз го направих вече и работи но може и да го преработя ако товя вариант е по надежден :beer

Потребителски аватар
georgi0804
Автомобил: GTD
Двигател: 1900

Мнениеот georgi0804 » Нед 12 фев 2012 18:05

Здравей те колеги,мисля и аз да направя тази екстра,но ми е чудно някой дали е правил така че да се отваря багажника без да слага допълнително копче,а с цъкането на задната чистачка да се отваря?Аз мисля да го правя така,но ако има някой който го е правил приемам съвети.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Нед 12 фев 2012 18:50

georgi0804 написа:Здравей те колеги,мисля и аз да направя тази екстра,но ми е чудно някой дали е правил така че да се отваря багажника без да слага допълнително копче,а с цъкането на задната чистачка да се отваря?Аз мисля да го правя така,но ако има някой който го е правил приемам съвети.

Ето го твоя човек той беше направил на голфа му така както искаш ти с лостчето за чистачките да се отваря багажника :beer

memberlist.php?mode=viewprofile&u=136020

Последна промяна от Speedy86 на Нед 12 фев 2012 18:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
speed_kmg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speed_kmg » Нед 12 фев 2012 18:51

:banana

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пон 04 юни 2012 16:04

Да се включа и аз в темата наскоро се сдобих с аларма има си бутон за отваряне на багажник купил съм и машинка остава монтажа,но съм замислил друго,алармата освен канал за багажника има и друг които се задейства при натискане на два бутона и съм решил да сложа машинка да отваря предния капак.Някои правил ли е подобно нещо?
Има ли вариант при които когато е заключена колата машинката да не се задейства,понеже може без да искам да натисна копчето и багажника да се отвори и да не разбера.

Svetoslav@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetoslav@ » Вто 12 юни 2012 19:33

Идеята е много добра,ама има нещо което не ми стана ясно!! Така,да приемем,че,когато натиснеш копчето машинката избутва и така отваря багажника,това значи ли,че следва още едно натискане,за да върне машинката в начално положение и така да е готова за следващо отваряне??????Дано да сте разбрали въпроса правилно,или ако трябва да е по-просто машинката за централно действа така-цъкаш един път и тя отваря,цъкаш втори път затваря.За багажника сигурно пак е така понеже не знам какво ще я върне в начална позиция,пружината на ключалката със сигурност няма да го направи,а дори и да го прави то ще товари машинката.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Вто 12 юни 2012 20:44

Явно не си прочел цялата тема,новите машинки се връщат в начална позиция,така че при повторно натискане пак ти отваря багажника.
На мен никои не ми отговори,някои правил ли е предния капак да се отваря по този начин?

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 12 юни 2012 20:46

Svetoslav@ написа:Идеята е много добра,ама има нещо което не ми стана ясно!! Така,да приемем,че,когато натиснеш копчето машинката избутва и така отваря багажника,това значи ли,че следва още едно натискане,за да върне машинката в начално положение и така да е готова за следващо отваряне??????Дано да сте разбрали въпроса правилно,или ако трябва да е по-просто машинката за централно действа така-цъкаш един път и тя отваря,цъкаш втори път затваря.За багажника сигурно пак е така понеже не знам какво ще я върне в начална позиция,пружината на ключалката със сигурност няма да го направи,а дори и да го прави то ще товари машинката.

Твоя проблем и аз го мислих като слагах машинка но го реших с още една малко по силна пружина и всичко е ОК натискам и отваря след това пружината връща машинката в начално положение и при следващото натискане всичко се повтаря :beer

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Вто 12 юни 2012 21:11

Колега при мен машинката която съм я закупил при отваряне и затваряне се връща в средна позиция, с тази пружинка до горе ли се вдига?

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 12 юни 2012 21:13

terek написа:Колега при мен машинката която съм я закупил при отваряне и затваряне се връща в средна позиция, с тази пружинка до горе ли се вдига?

Ами и моята след отваряне на багажника се връща до средата аз затова сложих и еда допълнителна пружинка за да я връща до края :beer

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Вто 12 юни 2012 21:16

terek написа:Да се включа и аз в темата наскоро се сдобих с аларма има си бутон за отваряне на багажник купил съм и машинка остава монтажа,но съм замислил друго,алармата освен канал за багажника има и друг които се задейства при натискане на два бутона и съм решил да сложа машинка да отваря предния капак.Някои правил ли е подобно нещо?
Има ли вариант при които когато е заключена колата машинката да не се задейства,понеже може без да искам да натисна копчето и багажника да се отвори и да не разбера.

Когато алармата е в режим "охрана" (т.е. пусната) копчето за канала за багажника не би трябвало да действа...

И друг съвет.... ако можете прекарайте 2 кабела през маншона и преработете схемата така, че да не може да се отваря багажника при "контакт".... така работят оригиналните бутони за багажник....Се пак не е добре кат си карате и натиснете бутончето да ви се отваря багажника... схемата се преработва елементарно....

(-) |-------------------------------АСС
моторче
(+) |---------------------бутон---- +12V

АСС = контакт
т.е. единия край на моторчето се връзва на контакт, а другия край през бутон към +12V
уловката е че когато не е на контакт АСС е свързан на маса. а когато подадем контакт АСС става +12V

ако в багажника има АСС може да си спестим прекарването на едната жица

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Вто 12 юни 2012 21:37

ivanbl написа:
terek написа:Да се включа и аз в темата наскоро се сдобих с аларма има си бутон за отваряне на багажник купил съм и машинка остава монтажа,но съм замислил друго,алармата освен канал за багажника има и друг които се задейства при натискане на два бутона и съм решил да сложа машинка да отваря предния капак.Някои правил ли е подобно нещо?

Когато алармата е в режим "охрана" (т.е. пусната) копчето за канала за багажника не би трябвало да действа...

И друг съвет.... ако можете прекарайте 2 кабела през маншона и преработете схемата така, че да не може да се отваря багажника при "контакт".... така работят оригиналните бутони за багажник....Се пак не е добре кат си карате и натиснете бутончето да ви се отваря багажника... схемата се преработва елементарно....

(-) |-------------------------------АСС
моторче
(+) |---------------------бутон---- +12V

АСС = контакт
т.е. единия край на моторчето се връзва на контакт, а другия край през бутон към +12V
уловката е че когато не е на контакт АСС е свързан на маса. а когато подадем контакт АСС става +12V

ако в багажника има АСС може да си спестим прекарването на едната жица

И аз мисля че когато е заключена не би трябвало да се задейства.
Но това при контакт да не може да отвори е много добра идея не се бях замислял,но как да го направя алармата ми подава - при отваряне на багажника единствения вариант които се сещам е с реле?

Потребителски аватар
mioiox
Автомобил: Allroad
Двигател:

Мнениеот mioiox » Вто 12 юни 2012 21:47

ivanbl написа:Когато алармата е в режим "охрана" (т.е. пусната) копчето за канала за багажника не би трябвало да действа...

Това не е съвсем коректно, на Октавията ми фабричната аларма има копче за багажника - и когато е заключена и го натисна (реално - задържа), се отключва и отваря само багажникът. След това, при затваряне, алармата се активира самичка, т.е. не е нужно да се активира през дистанционното. И се е доказало като практично в много случаи.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Вто 12 юни 2012 22:05

да прави се с реле.... алармата подава къс "-"
схема.JPG

мисля че всичко по схемата е ясно

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Вто 12 юни 2012 22:12

mioiox написа:
ivanbl написа:Когато алармата е в режим "охрана" (т.е. пусната) копчето за канала за багажника не би трябвало да действа...

Това не е съвсем коректно, на Октавията ми фабричната аларма има копче за багажника - и когато е заключена и го натисна (реално - задържа), се отключва и отваря само багажникът. След това, при затваряне, алармата се активира самичка, т.е. не е нужно да се активира през дистанционното. И се е доказало като практично в много случаи.

да наистина по скъпичките аларми работят така както описваш.... но забележи... "задържаш" бутона за да се отвори багажника и спре временно алармата.... по-китайските си имат бутонче на дистанционното за директно отваряне на багажника... е ако са вложили малко повече copy-paste биха могли и те да спират временно алармата.... всичко зависи от алармата

Върни се в “Направи си сам!”