Голф 2 готов АБФ тракат повдигачи Готово :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Re: Голф 2 пътник... вече се мина на АБФ

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 20 мар 2011 18:34

Да но поткачващата от тройката неможе да влезне в моя резервоар... И ок де от двойка 1.8 пак ли са две помпи и тази в резервоара с какво се различава от моята когато пак са две... втората предполагам е електрическа а не като моята старата която е на двигателя :screwy
А до рейката накраниците са си като мойте аз говорих че самите шпилки са по дълги с около 30мм на страна,и тази разлика няма ли да се прояви при реглажа или при пален ляв или десен

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 20 мар 2011 18:56

_NqKoI_ написа:Да но поткачващата от тройката неможе да влезне в моя резервоар... И ок де от двойка 1.8 пак ли са две помпи и тази в резервоара с какво се различава от моята когато пак са две... втората предполагам е електрическа а не като моята старата която е на двигателя :screwy
А до рейката накраниците са си като мойте аз говорих че самите шпилки са по дълги с около 30мм на страна,и тази разлика няма ли да се прояви при реглажа или при пален ляв или десен

Тези шпилки който наричаш са вътрешните накрайници, те също се сменят.
А бензиновата помпа, говорих за самата помпа, без кошницата. Разликата е че тази в резервоара на 2ката работи на 0.3 налягане(по спомен) колкото да извади бензинът от резервоара и да го закара до външната помпа и тя да го нагнети на 3 атмосвери(или на колкото работи). А тези 2те помпи а обединени при 3ките - от резервоара направо си излиза на високо налягане.

Потребителски аватар
brumbo2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbo2 » Нед 20 мар 2011 18:57

За помпите: АБФ-а трябва да е с 2 помпи - една в резервоара и една под задната седалка.. и при двойките и при тройките подкачващата помпа(в резервоара) прави 0.24 бара, така че от каквато и да е двойка става... а за нагнетателната, за КР е 6 бара за АБФ незнам, слагай тройковата..

Относно таблото: Спокойно можеш да си ползваш 2-ково от КР. Жило в скоростната кутия за скоростомера и минус от бобината за оборотомера...

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 20 мар 2011 19:09

Ми аз имам само една помпа която е от тройковия резервоар... и огледах да сменя вътрешните накграйници но на двойката са със вътрешна резба а на тройката са със външна..
Едит: а това клапанче ли е какво е в ляво до филтърната кутия
Прикачени файлове
1_IMGP4983b.jpg

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 20 мар 2011 19:56

При 3-ките се монтират 2 вида хидравлики-ZF и TRW,при 2-ките TRW,явно твоята е ZF и за нея няма накрайници за голф 2-ка,единствения начин е да режеш вътрешния накрайник и да удължиш резбата защото тройката е със по-широка предница и накрайниците са по-дълги от 2-ковите :да:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 20 мар 2011 20:11

PuShE_ написа:При 3-ките се монтират 2 вида хидравлики-ZF и TRW,при 2-ките TRW,явно твоята е ZF и за нея няма накрайници за голф 2-ка,единствения начин е да режеш вътрешния накрайник и да удължиш резбата защото тройката е със по-широка предница и накрайниците са по-дълги от 2-ковите :да:
това утре сутрин ще го гледа стругаря на фирмата да изкаже мнение :) притеснявам се сега какво да правя с тази бензинова помпа. От всички съвети разбирам да си търся от голф 2 1.8 и то тази нагнетяващата та да не барам моята която е в резервоара

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 21 мар 2011 20:26

Проблема с рейката го реших на сруга рязане правене на мъжко женско с фаски и заварка :) имам питане :) за бензиновата помпа ... Ако взема резервоар от тройка ще пасне ли на моето купе :kissy:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 22 мар 2011 11:57

_NqKoI_ написа:Проблема с рейката го реших на сруга рязане правене на мъжко женско с фаски и заварка :) имам питане :) за бензиновата помпа ... Ако взема резервоар от тройка ще пасне ли на моето купе :kissy:

Вие луди ли сте бре?!?Как ще режете от там-скъсяваш накрайника кадето е резбата за външния накрайник,след това резбовате още за да може да се навие достатъчно външния накрайник... :screwy

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Вто 22 мар 2011 17:50

PuShE_ написа:
_NqKoI_ написа:Проблема с рейката го реших на сруга рязане правене на мъжко женско с фаски и заварка :) имам питане :) за бензиновата помпа ... Ако взема резервоар от тройка ще пасне ли на моето купе :kissy:

Вие луди ли сте бре?!?Как ще режете от там-скъсяваш накрайника кадето е резбата за външния накрайник,след това резбовате още за да може да се навие достатъчно външния накрайник... :screwy

Колега нямаше как да се направи резба след резбата е с почти 1мм по тънко няма как да се направи резба

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 25 мар 2011 19:45

Работата продължава събрах скоросната кутия с двигателя :) Утре живот и здраве ще се мушка в коша .. Но имам голям проблем който ме притеснява немога да намеря ел инсталация за АБФ... някой ако има на ум от някой друг двигател ли :beer :beer

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 25 мар 2011 21:07

_NqKoI_ написа:Работата продължава събрах скоросната кутия с двигателя :) Утре живот и здраве ще се мушка в коша .. Но имам голям проблем който ме притеснява немога да намеря ел инсталация за АБФ... някой ако има на ум от някой друг двигател ли :beer :beer

Най близкият вариант на АБФ-а беше пак 2000 кубика 115 коня от последните години на Голф 3 - 96/97 не си спомням кода на мотора. Основната разлика спрямо останалите пълни инжекциони е в това че АБФ-а има датчик детонации, буксата на дюзите е една обща - не като повечето на отделни букси всяка дюза :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 26 мар 2011 21:06

Така днеска двигателя си легна в коша качели за тая кола е бил :Mr Green Fun смених конзолите за единия тампон и работата си заспа :)

Потребителски аватар
brumbo2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbo2 » Нед 27 мар 2011 15:28

Ето ти схема за ABF-a :beer
Прикачени файлове
Untitled-1.jpg

Потребителски аватар
brumbo2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbo2 » Нед 27 мар 2011 15:30

Ако има идиотщини с инсталациите свиркай, ще помагам...

П.П.
Едит: а това клапанче ли е какво е в ляво до филтърната кутия

това "клапанче" е датчик за температурата на входния въздух...

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 27 мар 2011 15:37

Ами инсталация май ще се намери... но нещо липсвало при мен някакво снопче с кръгла букса ... което отива до тия букси.. И общо взето трябва да сложа тройков резервоар което ще е утре сигорно :) и увисвам за ел инсталация scare scare Колеги а генерацията колко мм трябва да е външно ... вътрешно
Изображение

Върни се в “Направи си сам!”