Премигване на габаритите

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 03 юни 2007 13:47

Днеска гледах в един магазин за аксесоари такъв модул, само че с по къси лампи за 14лв. Лошото е че за да имаш и нормални габарити трябва да се дупчи рефлектора.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 03 юни 2007 14:42

Winner25 написа:Днеска гледах в един магазин за аксесоари такъв модул, само че с по къси лампи за 14лв. Лошото е че за да имаш и нормални габарити трябва да се дупчи рефлектора.

е това е значи за което аз говорех.....в 'ауто мания' ли си го видял?

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 03 юни 2007 15:51

Ludia написа:
ivan_lv_bg написа:амаа мога ли да си го направя направо от фаровете с някакъв бутон като натисна да почнат да светкат с този блиц ефект... фсмисал може и да се фкара др лампа нз и аз :wink:

пич, това за което аз говоря, е кит, реле, кабели и 2 крушки ли са, диоди ли.....те се слагат на мястото на габаритите. и като пуснеш габарити -> те си мигат ;)

Такова нещо си слагах преди години на Аудито но ги монтирах в стоповете тия блицове и ефекта поне според мен беше доста добър.Като натиснеш стопа и си светват двата стопа а другите два са блитц ,малко като на болидите в Ф1 :lol: Проблема беше че светиха два месеца и в кофата ,от Ауто мания Тайп Ер разбиашлииии....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 03 юни 2007 16:11

Аз мисля да ги монтирам в процепите на предната решетка вместо във фара за да не го дупча него.Ще вида какъв ще е ефекта и ако не ми хареса и аз ще ги жулна на стоповете.

Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HuKouCu » Нед 03 юни 2007 17:00

Rabbit_TDI написа:Аз мисля да ги монтирам в процепите на предната решетка вместо във фара за да не го дупча него.Ще вида какъв ще е ефекта и ако не ми хареса и аз ще ги жулна на стоповете.

Като ги сложиш там дай малко снимки да видиме как е, и аз си мислех за този вариант... но всеоще мисля :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 юни 2007 0:18

HuKouCu написа:
Rabbit_TDI написа:Аз мисля да ги монтирам в процепите на предната решетка вместо във фара за да не го дупча него.Ще вида какъв ще е ефекта и ако не ми хареса и аз ще ги жулна на стоповете.

Като ги сложиш там дай малко снимки да видиме как е, и аз си мислех за този вариант... но всеоще мисля :roll:

ОК.Естествено веднага ще се похваля.Само да попитам дали има начин да ги вържа да се включват със аварийните и къде е найй-безболезнено?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 юни 2007 8:53

Колеги лампите на method са у мене.Сега трябва да им намеря пласмасови капачета за да ги монтирам в решетката/тука трябва да се прояви малко творчество :) /.Все още чакам идей от по знаещите как да вържа най-безболезнено към аврийните/ама без да се включват като включа мигача/.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 05 юни 2007 15:41

абе сложи едно реле само за тях да мигат и готово ;) и копче за пускане някъде скрито по таблото ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 юни 2007 16:58

Ludia написа:абе сложи едно реле само за тях да мигат и готово ;) и копче за пускане някъде скрито по таблото ;)

Там е работата че не ми се бучат още копчета.Иначе то реле си има.Просто искам да ги включвам с аварийните ,а не от релето за премигване на тях.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 05 юни 2007 19:14

Rabbit_TDI написа:
Ludia написа:абе сложи едно реле само за тях да мигат и готово ;) и копче за пускане някъде скрито по таблото ;)

Там е работата че не ми се бучат още копчета.Иначе то реле си има.Просто искам да ги включвам с аварийните ,а не от релето за премигване на тях.

дабе верно че си имат реле,нали то това е шукарията.....глупости пиша.....а за копче.....незнам как да стигнеш до аварийните....тябва да прокараш кабела до самото копче сигурно....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 юни 2007 19:25

Неска разгледах по обстойно нещата.Въпросните лампи си имат "презервативчета"/даже в различни цветове/ така че не е нужно да прецаквам габарита/верно че щеше да е по-яко да блесва фара ама.../.Намерих си и място в решетката-само трябва да вида как да ги закрепя щото те са с гумени цокалчета и няма как да вкарам видия :( .Другото което не знам е как да вкарам жицата в купето :(

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 05 юни 2007 20:23

Rabbit_TDI написа:.Другото което не знам е как да вкарам жицата в купето :(

Покрай жилото за отваря на капака или на километража :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 юни 2007 20:25

Горе-долу къде се намират/специално за километража иначе жилото ще го проследя/.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 05 юни 2007 23:29

Rabbit_TDI написа:Горе-долу къде се намират/специално за километража иначе жилото ще го проследя/.

За километража май нямаш жило.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 юни 2007 23:30

Winner25 написа:
Rabbit_TDI написа:Горе-долу къде се намират/специално за километража иначе жилото ще го проследя/.

За километража май нямаш жило.

Имах предвид че ще проследя жилото за капака :D

Върни се в “Направи си сам!”