Смяна на маншон на външно каре Голф2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Смяна на маншон на външно каре Голф2
На полуоската се слагат, "шайбата" във вътрешната страна за да ограничи хода на карето към скоростната кутия, а телчето е зегерка, която се поставя в канала в началото на шлиците, за да задържа карето да не излиза навън
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Някой може ли да качи отново снимките?
-
- Автомобил: MK2
- Двигател: RP
Колеги смених маншоните обаче каренцето пак почна да трака и тва ше е, сменя се вече с друго..изпадна ми едно евтинко така(2ра ръка ест) обаче сравнение с моето каре е по-малко.От еднакви коли са каретата, еднакви двг. за скоростната кутия не знам..питанката е - ако карето влезе т.е. е с еднакви шлици проблем ли е или да търся оргиналдъ каре(голямо)?
- krasimir.ds
- Автомобил: vw golf 2
- Двигател:
Защо не ми се отварят снимките в началото на темата
,при всички ли е така?

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Защото темата е стара и снимките вече не съществуват. При всички е така не си по специален от другите 

- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Здравейте. Имам сцепен маншон на външното каре откъм гумата лявата страна. Тия дни мисля да подменя маншона. Понеже снимките в темата не се виждат може ли някой да качи снимки, кой точно болт да развия за да не наруша сходимоста за да не ходя на стенд след това? Прочетох, че трите болта на носача, които са 13 мм не трябва да ги развивам. За Голф 2 GTI става въпрос.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Сходимостта ще я развалиш, защото ще развалиш страничния наклон на колелото, а той се прави от трите болта на шарнира и от болтовете които държат шенкела към амортисьора. Единствения вариант е да отвиеш гайката на шарнира и да извадиш конуса от шенкела
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Или да извадиш шарнира от шенкела, без да бараш трите болта. Конусът излиза по-трудно от шийката на шарнира.
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Единствения вариант е да отвиеш гайката на шарнира и да извадиш конуса от шенкела.
Може ли снимки или клипче някъде да видя коя е тази гайка и кой е конуса на шенкела?
Имам за смяна и накрайника шарнирния болт на кормилната щанга, и там ми е сцепен маншона така че и него ще го сменям.
Може ли снимки или клипче някъде да видя коя е тази гайка и кой е конуса на шенкела?
Имам за смяна и накрайника шарнирния болт на кормилната щанга, и там ми е сцепен маншона така че и него ще го сменям.
-
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Сходимостта ще я развалиш, защото ще развалиш страничния наклон на колелото, а той се прави от трите болта на шарнира и от болтовете които държат шенкела към амортисьора. Единствения вариант е да отвиеш гайката на шарнира и да извадиш конуса от шенкела
Това пък от кога така
- К.Одаджийски
- VW експерт
От голф двойка до голф шестица сигурно, при седмицата шарнира е с 3 шпилки през точни дупки в носача. На двойката отворите за болтовете на шарнира в носача са елипсовидни и позволяват изнасяне на колелото навътре или навън, а промяната на страничния наклон на колелата променя сходимостта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз до колкото знам на г2 3 4 5и 6 (за7незнам) се прави само сходимост без наклон , и винаги като съм бил на г 2на реглаж са ми казвали че наклон на тези коли не се прави. Ако ти колега си човек занимаващ се с преден мост моля разясни пред всички че наистина се прави наклон даже и на голф 2 че някой стари майстори на преден мост не знаят какво и как се регулира
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако не могат да регулират преден мост на голф двойка значи... не ходете при тях.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа: На двойката отворите за болтовете на шарнира в носача са елипсовидни и позволяват изнасяне на колелото навътре или навън, а промяната на страничния наклон на колелата променя сходимостта

stefan4o написа:Ако не могат да регулират преден мост на голф двойка значи... не ходете при тях.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бах Тея майстори неграмотни, и те са ми правили предницата