Направи си : чистачки с регулируем интервал
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Направи си : чистачки с регулируем интервал
Колега Ванката на снимката отдясно до реле 72 (това е релето за задната чистачка) сякаш се вижда забодено мостче. Там е мястото където на нашите Голф 2 се поставя релето на предните чистачки (най-често реле 19). Махаш мостчето (ако го има) и там забождаш или реле 19, а по-добре видно от тази тема реле 99. Ключа трябва безпрепятствено да слиза надолу от положение покой. Там е положението при Голф 2 на интервал на предните чистачки. Ако се наложи преправи ключа, както те е посъветвал колегата ГолфМК1.
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Колеги отляво на реле 72 има една метална пластина,предполагам е така нареченото мостче - трябва само да го дръпна и на негово място да сложа въпросното реле,така ли?И за да освободя лоста за чистачките надолу трябва ли да махам целия волан или може само пластмасите около него за да махна това чопче?
-
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип за да се извади ключа се сваля волана, иначе няма как. Обаче след като аз извадих ключа ми се стори, че може това ограничителче да се извади без да се вади ключа. Обаче не знам как ще се издърпа не знам, защото е гладко. Иначе това ограничителче е под лостчето за мигачите.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
коелеги, в друг форум бяха написали наши колеги, че не е нужно да се сменя лоста за чистачките. никой не ги упроверга. някой нещо може ли да ми каже по този въпрос, ако сложа реле 99 на мястото на 19 какво още е нужно?
refresh4o написа:коелеги, в друг форум бяха написали наши колеги, че не е нужно да се сменя лоста за чистачките. никой не ги упроверга. някой нещо може ли да ми каже по този въпрос, ако сложа реле 99 на мястото на 19 какво още е нужно?
Нищо, да вали дъжд

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
И просто да се кефиш на новата екстра 

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
JC написа:refresh4o написа:коелеги, в друг форум бяха написали наши колеги, че не е нужно да се сменя лоста за чистачките. никой не ги упроверга. някой нещо може ли да ми каже по този въпрос, ако сложа реле 99 на мястото на 19 какво още е нужно?
Нищо, да вали дъжд
golfmk1 написа:И просто да се кефиш на новата екстра
евала за сефте не 1, а 2 отговора точни и ясни!
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Вчера и аз станах горд собственик на такова реле от моргата, за 5 лв.
Екстрата е страхотна, бях на дълъг път и имах възможност веднага и за по дълго време да и се насладя
.
Вчера си купих и нови чистачки Валео 53 см. за 15 лв, от Метро, на промоция. Та аз до сега съм си мислел че имам чистачки, а карането в дъжд/сняг си беше истински кошмар ... искам да ви кажа колеги че направо се родих
. Горещо ви ги препоръчвам - много добре чистят стъклата, абсолютно безшумни са, пасват идеално на рамената.
Относно релето - колегата mupk0 пуснал тази тема е обяснил, че интервала е от 2 сек. до 45 сек. . Вчера, веднага след като го сложих, започнах да засичам интервала с хронометър - при около 30 секунди желан интервал, действителния такъв беше 19-20 секунди. Не съм пробвал за повече време, защото не бях сигурен колко беше максимума.
При вас така ли е колеги, или зададения интервал, съвпада с действителния?

Вчера си купих и нови чистачки Валео 53 см. за 15 лв, от Метро, на промоция. Та аз до сега съм си мислел че имам чистачки, а карането в дъжд/сняг си беше истински кошмар ... искам да ви кажа колеги че направо се родих

Относно релето - колегата mupk0 пуснал тази тема е обяснил, че интервала е от 2 сек. до 45 сек. . Вчера, веднага след като го сложих, започнах да засичам интервала с хронометър - при около 30 секунди желан интервал, действителния такъв беше 19-20 секунди. Не съм пробвал за повече време, защото не бях сигурен колко беше максимума.
При вас така ли е колеги, или зададения интервал, съвпада с действителния?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Моя е грешката.Грешно са ми казали.и аз после установих,че е около 20.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
сега ще изчакам някой да си наблъска Голф-а с екстри като кола по-ново поколение и да я пусне за 2000лв и да му е откупя. Действайте имате мегдан за работа

-
- Автомобил:
- Двигател:
Става и с реле от Фиат Ивеко пробвах го днес. Успех колеги
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Сашо Белята написа:сега ще изчакам някой да си наблъска Голф-а с екстри като кола по-ново поколение и да я пусне за 2000лв и да му е откупя. Действайте имате мегдан за работа![]()
Забавен си

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
и забавен и хитър...то си е така....дълго държим една кола и слагаме повече подобрения...накрая я взима някой и получава всичко на готово и се радва..а телефони, тичане и всякакви движения

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:

Това което забелязах на моя голф 3 е следното: Мога да регулирам големината на интервала, през който се пускат автоматично чистачките, когато лостчето е на първа позиция (надолу). Включвам лостчето на първа позиция, изчаквам чистачките да направят един ход, след което ги спирам (бутам лоста нагоре). След момента на спирането примерно минават 5 сек. и след това отново включвам на първа позиция (интервали). Готово, времето между автоматичните включвания на чистачките ще бъде 5 сек. Ако след момента на спирането (бутането на лоста нагоре) минат 2 сек. интервала на включване ще е 2 сек. Ето това съм открил, като си мислех че нещо си въобразявам, даже спрях и си играх с чистачките около 5 минути, за да се уверя че действа.
Реле 99

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Сашо Белята написа::shock казах го в кръга на майтапа. Вие взехте че се обидихте.
Това което забелязах на моя голф 3 е следното: Мога да регулирам големината на интервала, през който се пускат автоматично чистачките, когато лостчето е на първа позиция (надолу). Включвам лостчето на първа позиция, изчаквам чистачките да направят един ход, след което ги спирам (бутам лоста нагоре). След момента на спирането примерно минават 5 сек. и след това отново включвам на първа позиция (интервали). Готово, времето между автоматичните включвания на чистачките ще бъде 5 сек. Ако след момента на спирането (бутането на лоста нагоре) минат 2 сек. интервала на включване ще е 2 сек. Ето това съм открил, като си мислех че нещо си въобразявам, даже спрях и си играх с чистачките около 5 минути, за да се уверя че действа.
Реле 99Установих, че и на Волво става, същото е. Днес го купих за 5лв. от Италианеца. На Полото на жена ми беше реле 19, но го смених с 99 и сега и на нейната кола я има тази екстра.
Не си въобразяваш, точно така се прави. Не помня точно до колко секунди важи интервала, но по спомени е 45 сек. поне или поне при мен.