Направи си : чистачки с регулируем интервал

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
batVenci
Автомобил:
Двигател:

Re: Направи си : чистачки с регулируем интервал

Мнениеот batVenci » Пон 09 яну 2012 22:03

Колега Ванката на снимката отдясно до реле 72 (това е релето за задната чистачка) сякаш се вижда забодено мостче. Там е мястото където на нашите Голф 2 се поставя релето на предните чистачки (най-често реле 19). Махаш мостчето (ако го има) и там забождаш или реле 19, а по-добре видно от тази тема реле 99. Ключа трябва безпрепятствено да слиза надолу от положение покой. Там е положението при Голф 2 на интервал на предните чистачки. Ако се наложи преправи ключа, както те е посъветвал колегата ГолфМК1.

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Вто 10 яну 2012 15:18

Колеги отляво на реле 72 има една метална пластина,предполагам е така нареченото мостче - трябва само да го дръпна и на негово място да сложа въпросното реле,така ли?И за да освободя лоста за чистачките надолу трябва ли да махам целия волан или може само пластмасите около него за да махна това чопче?

vwpnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpnss » Вто 10 яну 2012 23:43

По принцип за да се извади ключа се сваля волана, иначе няма как. Обаче след като аз извадих ключа ми се стори, че може това ограничителче да се извади без да се вади ключа. Обаче не знам как ще се издърпа не знам, защото е гладко. Иначе това ограничителче е под лостчето за мигачите.

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Съб 21 яну 2012 21:58

коелеги, в друг форум бяха написали наши колеги, че не е нужно да се сменя лоста за чистачките. никой не ги упроверга. някой нещо може ли да ми каже по този въпрос, ако сложа реле 99 на мястото на 19 какво още е нужно?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 21 яну 2012 22:11

refresh4o написа:коелеги, в друг форум бяха написали наши колеги, че не е нужно да се сменя лоста за чистачките. никой не ги упроверга. някой нещо може ли да ми каже по този въпрос, ако сложа реле 99 на мястото на 19 какво още е нужно?

Нищо, да вали дъжд :D

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 21 яну 2012 22:24

И просто да се кефиш на новата екстра :wink:

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Съб 21 яну 2012 23:24

JC написа:
refresh4o написа:коелеги, в друг форум бяха написали наши колеги, че не е нужно да се сменя лоста за чистачките. никой не ги упроверга. някой нещо може ли да ми каже по този въпрос, ако сложа реле 99 на мястото на 19 какво още е нужно?

Нищо, да вали дъжд :D
golfmk1 написа:И просто да се кефиш на новата екстра :wink:

евала за сефте не 1, а 2 отговора точни и ясни!

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Съб 04 фев 2012 12:28

Вчера и аз станах горд собственик на такова реле от моргата, за 5 лв. :beer Екстрата е страхотна, бях на дълъг път и имах възможност веднага и за по дълго време да и се насладя :drunk .

Вчера си купих и нови чистачки Валео 53 см. за 15 лв, от Метро, на промоция. Та аз до сега съм си мислел че имам чистачки, а карането в дъжд/сняг си беше истински кошмар ... искам да ви кажа колеги че направо се родих :bowdown . Горещо ви ги препоръчвам - много добре чистят стъклата, абсолютно безшумни са, пасват идеално на рамената.

Относно релето - колегата mupk0 пуснал тази тема е обяснил, че интервала е от 2 сек. до 45 сек. . Вчера, веднага след като го сложих, започнах да засичам интервала с хронометър - при около 30 секунди желан интервал, действителния такъв беше 19-20 секунди. Не съм пробвал за повече време, защото не бях сигурен колко беше максимума.
При вас така ли е колеги, или зададения интервал, съвпада с действителния?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 04 фев 2012 12:45

Моя е грешката.Грешно са ми казали.и аз после установих,че е около 20.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 06 фев 2012 17:24

сега ще изчакам някой да си наблъска Голф-а с екстри като кола по-ново поколение и да я пусне за 2000лв и да му е откупя. Действайте имате мегдан за работа :screwy mhihi

vesko_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_yordanov » Пон 06 фев 2012 19:17

Става и с реле от Фиат Ивеко пробвах го днес. Успех колеги

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 06 фев 2012 20:19

Сашо Белята написа:сега ще изчакам някой да си наблъска Голф-а с екстри като кола по-ново поколение и да я пусне за 2000лв и да му е откупя. Действайте имате мегдан за работа :screwy mhihi

Забавен си :roll:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 06 фев 2012 21:52

и забавен и хитър...то си е така....дълго държим една кола и слагаме повече подобрения...накрая я взима някой и получава всичко на готово и се радва..а телефони, тичане и всякакви движения :да: :да: heavy metal zork

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 07 фев 2012 2:21

:shock казах го в кръга на майтапа. Вие взехте че се обидихте.

Това което забелязах на моя голф 3 е следното: Мога да регулирам големината на интервала, през който се пускат автоматично чистачките, когато лостчето е на първа позиция (надолу). Включвам лостчето на първа позиция, изчаквам чистачките да направят един ход, след което ги спирам (бутам лоста нагоре). След момента на спирането примерно минават 5 сек. и след това отново включвам на първа позиция (интервали). Готово, времето между автоматичните включвания на чистачките ще бъде 5 сек. Ако след момента на спирането (бутането на лоста нагоре) минат 2 сек. интервала на включване ще е 2 сек. Ето това съм открил, като си мислех че нещо си въобразявам, даже спрях и си играх с чистачките около 5 минути, за да се уверя че действа.

Реле 99 :!: Установих, че и на Волво става, същото е. Днес го купих за 5лв. от Италианеца. На Полото на жена ми беше реле 19, но го смених с 99 и сега и на нейната кола я има тази екстра.

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Вто 07 фев 2012 20:12

Сашо Белята написа::shock казах го в кръга на майтапа. Вие взехте че се обидихте.

Това което забелязах на моя голф 3 е следното: Мога да регулирам големината на интервала, през който се пускат автоматично чистачките, когато лостчето е на първа позиция (надолу). Включвам лостчето на първа позиция, изчаквам чистачките да направят един ход, след което ги спирам (бутам лоста нагоре). След момента на спирането примерно минават 5 сек. и след това отново включвам на първа позиция (интервали). Готово, времето между автоматичните включвания на чистачките ще бъде 5 сек. Ако след момента на спирането (бутането на лоста нагоре) минат 2 сек. интервала на включване ще е 2 сек. Ето това съм открил, като си мислех че нещо си въобразявам, даже спрях и си играх с чистачките около 5 минути, за да се уверя че действа.

Реле 99 :!: Установих, че и на Волво става, същото е. Днес го купих за 5лв. от Италианеца. На Полото на жена ми беше реле 19, но го смених с 99 и сега и на нейната кола я има тази екстра.

Не си въобразяваш, точно така се прави. Не помня точно до колко секунди важи интервала, но по спомени е 45 сек. поне или поне при мен.

Върни се в “Направи си сам!”