Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
Re: Смяна на осветлението на таблото
Оригиналните са колега, а по връткие все още не съм барал, но и на тях ще им дойде реда 

-
- Автомобил:
- Двигател:
какви диоди и какво съпротивление трябва да си купа за да стане?
slavendimitrov написа:какви диоди и какво съпротивление трябва да си купа за да стане?
на 3мм диод 1ком или 1.2; 1.3, аз на врътките съм с по-големи съпротивления,защото иначе вади очите с по-малките

- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Вижте и тея уредчета как станаха 

- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
ето и моето комби
май малко се престарах 

- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
а вече километража е така
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
bojidar_ka написа:а вече километража е така
Колега!
Смени диодите, които използваш със разсейващи, сложил си насочващи диоди и не осветяват равномерно, дисплеите са на точка, километражите са наполовина осветени, имаш и друг вариант, с диодите които си в момента да им срежеш върха и леко с шкурка по ръбовете!
Поздрави!!!!!
- rhodius
- Автомобил: vw golf III
- Двигател: AEK 1995
ето какво се получи при мен (най-накрая намерих време да кача снимки след една година
)

светлината не стана ярка като на копчетата но поне не дразни очите като тях

За километража още не е дошло време но съм замислил нещо.

светлината не стана ярка като на копчетата но поне не дразни очите като тях

За километража още не е дошло време но съм замислил нещо.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
rhodius а на ключа за фаровете как премахна зеленото от вътре?Или не си го махал?Много добре е станало 

- rhodius
- Автомобил: vw golf III
- Двигател: AEK 1995
SANDO 1 написа:rhodius а на ключа за фаровете как премахна зеленото от вътре?
зеленото го премахнах с парченца водна 800 и пинсети(но чак на втория ключ се получи защото първия го претърках много,изтърках дори и черното.Практиката учи

ако искаш виж тук :
http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3/lichtschalter/umbauanleitung_lichtschalter_golf_3_auf_blau.htm
а тук го махат с някъкъв чистител :

ето адреса:
http://tachoumbau.com/
-
- Автомобил:
- Двигател:
това е обикновен лако4естител на манхатън...доста е силен,преди сипах в обикновенна чашка от кафе и се разтопи...
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
Върти ми се една мисъл из главата...На таблото на МК2 ,осветлението на таблото с уредите,копчетата и панелчето на парното се включва от бутона за пускане на фаровете.На него има реостат за регулиране на осветеността на таблото(намаляване и увеличаване на светлината).Може ли на кабела който излиза след този реостат да се запои резистор който да намали напрежението на захранващия кабел и така да се избегне запояването на резистори на всеки диод?аз лично си направих вече таблото и копчетата червени но някой ако иска може да пробва
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз този сайт съм го гледал.И винаги ми е било чудно как го чистят тва зеленото от вътре.Аз пробвах веднъж и се остърга чак черната част и стана много грозно
За това те питах,щото при теб се е получило много добре 

- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
di4evv написа:Върти ми се една мисъл из главата...На таблото на МК2 ,осветлението на таблото с уредите,копчетата и панелчето на парното се включва от бутона за пускане на фаровете.На него има реостат за регулиране на осветеността на таблото(намаляване и увеличаване на светлината).Може ли на кабела който излиза след този реостат да се запои резистор който да намали напрежението на захранващия кабел и така да се избегне запояването на резистори на всеки диод?аз лично си направих вече таблото и копчетата червени но някой ако иска може да пробва
аз лично на всеки светодиод съм слагал резистор... и препоръчвам този метод на работа.... защо ли?..... ами направете следния опит: вземете 2 различни диода и една кръгла плоска батерия 3V и ги сложете двата паралелно на батерията.... резултата е че единия светодиод свети слабо или не свети.... сякаш единия е с по малко съпротивление и взима по голяма част от тока... дори и с еднакви диоди понякога не светят еднакво силно.... както казах, слагаите на всеки диод резистор.... по простичко е...
- kkarakashev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги. Имах гадно проблемче - не ми се осветяваше достатъчно добре конзолата за парното. След кратко мислене се получи следното.

За целта ползвах лента с диодчета (продава се на метър около 10-15лв) Има ги и на бройка(могат да се закупят на парченце лента - 3 диода); силикон; тънък кабел; поялник.
Конзолата след като се отвори вътрешната и част е оребрена, заради което с помощта на макетен нож се отстраняват ребрата в горният и долен край. Целта е да могат да се залепи лентата с диодчета.
След запояването на кабелчетата към лентата, през място по ваш избор(в дясно има 2 дупчици, през който след разширяване преминават кабелите) се извеждат зад конзолата. Аз лично ги свързах с кабелите за светлина на конзолата (средната букса) Понеже лентата е с двойно залепващо се тиксо аз е до облепих с силикон. изчаквате да засъхне силокона и монтирате.
При моя пример светлината е доста силна , но нямам плексигласовите рингове вътре в капачето, поради което светлината не достига до краино ляво/дясно долу на капачето. По нататък ще го коригирам и това.
Пепелника по същия начин с 1 лента (3 диодчета) които прикрепих към горната част на конзолата под ъгъл и залепих с силикон. (Оригинално е с 1 лампичка, но тя беше изгоряла, а и е в едно с куплунга и.)
Сега са на ред врътките да светят в червено. Това се получава след като се постави диод зад конзолата точно където е врътката. Предполагам , че ще го закрепя с силикон неподвижно. Тествано е и пренася светлината през врътката и свети само на върха и. Просто днеска нямах червени диодчета. Правя снимам и поствам.
Дано съм помогнал на някой. Работата е пипкава и изисква поне 30 мин. свободно време.

За целта ползвах лента с диодчета (продава се на метър около 10-15лв) Има ги и на бройка(могат да се закупят на парченце лента - 3 диода); силикон; тънък кабел; поялник.
Конзолата след като се отвори вътрешната и част е оребрена, заради което с помощта на макетен нож се отстраняват ребрата в горният и долен край. Целта е да могат да се залепи лентата с диодчета.
След запояването на кабелчетата към лентата, през място по ваш избор(в дясно има 2 дупчици, през който след разширяване преминават кабелите) се извеждат зад конзолата. Аз лично ги свързах с кабелите за светлина на конзолата (средната букса) Понеже лентата е с двойно залепващо се тиксо аз е до облепих с силикон. изчаквате да засъхне силокона и монтирате.
При моя пример светлината е доста силна , но нямам плексигласовите рингове вътре в капачето, поради което светлината не достига до краино ляво/дясно долу на капачето. По нататък ще го коригирам и това.
Пепелника по същия начин с 1 лента (3 диодчета) които прикрепих към горната част на конзолата под ъгъл и залепих с силикон. (Оригинално е с 1 лампичка, но тя беше изгоряла, а и е в едно с куплунга и.)
Сега са на ред врътките да светят в червено. Това се получава след като се постави диод зад конзолата точно където е врътката. Предполагам , че ще го закрепя с силикон неподвижно. Тествано е и пренася светлината през врътката и свети само на върха и. Просто днеска нямах червени диодчета. Правя снимам и поствам.
Дано съм помогнал на някой. Работата е пипкава и изисква поне 30 мин. свободно време.