Проблем с габаритите....

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
ilkooooG2
Автомобил:
Двигател:

Проблем с габаритите....

Мнениеот ilkooooG2 » Сря 03 сеп 2008 17:14

1во здравейте на всички маняци :lol: много ми е интересен форума и до сега само четех... без да пиша... даже регистрация бех забравил да си направа докато не излезне един проблем... имам под ръка един голф 2ка ииии реших габаритите да ми светат синbо :lol: зех си диодчета... монтирах 1во от дясната страна където няма акумулатор и става бързо и лесно... пробвах и всичко ок... монтирах другия (малко по трудно)... пробвам и кво не свети :cry: помислих си че е от диодчето нещо... взех още 2 нови и те не светат... пробвах ги всичките на десния габарит дето стана от 1вия път и си светат без проблем... а обикновенната лампичка дето е старата си свети там където не могат сините... :banghead: дано да сте ме разбрали и по-дано да имате нещо на ум... :wink:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Сря 03 сеп 2008 17:24

Я обърни диода и пробвай !
Има значение кое е плюса и кое е минуса !

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Сря 03 сеп 2008 17:26

Нали знаеш че светодиода има "+" и "-" и ако не го свържеш правилно няма да светне. По-дългия крак е + а по късия -.

ilkooooG2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkooooG2 » Сря 03 сеп 2008 17:54

еми да ясно ми е даже си го има обяснено на гърба как се слагат... ииииии нестава :cry:

помислих си нещо захранване нз си кво.. щото за да ги пробвах давах колата на контакт и така... после почнах да я паля... да тогава да пускам и пак не става... после си помислих там дето се поставя диодчето да е преебано нещо, но надали щото обикновенната си свети :?

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 03 сеп 2008 18:18

става въпрос за диодни габарити нали?,
може гнездото на фасунката ти от 1та страна да не прави добър контакт с диода а само със стандартната крушка

ilkooooG2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkooooG2 » Сря 03 сеп 2008 19:03

да за същите... еми сигурно е тва проблема дето казваш ти...

иначе сещате ли се къде другаде мога да намера такова гнездо освен моргите :cry:

Оффтопик: защо като чукна "Цитат" и ме връща в първата страница на форума :roll:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 03 сеп 2008 20:10

Фасонката се държи на щипка,извади я и я обърни. :wink:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Съб 06 сеп 2008 13:06

Виж да не е клеасало нещо

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 06 сеп 2008 13:51

kaiser666 написа:Фасонката се държи на щипка,извади я и я обърни. :wink:
Решението е елементарно :wink:!!!Фасунгата е с две еднакви крачета,просто завърти кабелната обувка ,диодите имат поляритет,за да светят трябва да го спазиш! :wink:

ilkooooG2
Автомобил:
Двигател:

:(

Мнениеот ilkooooG2 » Съб 13 сеп 2008 18:58

... не става и не става... :cry: отчаял съм се яко... какво ли не въртех и не пробвах... смених гнездата на десния и на левия (десния пак си свети... ЛЕВИЯ НЕ) значи не е проблема в гнездото на крушките... от лято пак обикновенните крушки си светат като сложа диод не :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Re: :(

Мнениеот ivkata » Съб 13 сеп 2008 19:41

ilkooooG2 написа:... не става и не става... :cry: отчаял съм се яко... какво ли не въртех и не пробвах... смених гнездата на десния и на левия (десния пак си свети... ЛЕВИЯ НЕ) значи не е проблема в гнездото на крушките... от лято пак обикновенните крушки си светат като сложа диод не :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Колега,какво си сменявал !? :roll: Казах ти само да обърнеш поляритета на фасунгата,отзад са две жици с кабелни обувки просто им размени местата!!! :idea:

ilkooooG2
Автомобил:
Двигател:

Re: :(

Мнениеот ilkooooG2 » Нед 14 сеп 2008 10:43

ivkata написа:
ilkooooG2 написа:... не става и не става... :cry: отчаял съм се яко... какво ли не въртех и не пробвах... смених гнездата на десния и на левия (десния пак си свети... ЛЕВИЯ НЕ) значи не е проблема в гнездото на крушките... от лято пак обикновенните крушки си светат като сложа диод не :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Колега,какво си сменявал !? :roll: Казах ти само да обърнеш поляритета на фасунгата,отзад са две жици с кабелни обувки просто им размени местата!!! :idea:

смених гнездата на крушките да не би да е клеасало нещо... ам иначе не съм те бил разбрал правилно :oops: но ако не ме лъже паметта отзад не са само 2 кабела а повече :?:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 14 сеп 2008 12:15

Колега,ето ти буксата....
Изображение
ето ти и фасунгата...
Изображение
От теб се иска само да извадиш буксата и да я обърнеш,и ако пак не светне търси причините в диода,или захранването(ако не ти е светил габарита и преди интервенцията)! :wink:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 14 сеп 2008 13:08

Незнам при 2-ката как е но все пак провери бушоните за габаритите може да са 2 единия дае заминал или просто да са клеасали и дане дават контакт :idea:

ilkooooG2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkooooG2 » Нед 14 сеп 2008 13:24

ivkata написа:Колега,ето ти буксата....
Изображение
ето ти и фасунгата...
Изображение
От теб се иска само да извадиш буксата и да я обърнеш,и ако пак не светне търси причините в диода,или захранването(ако не ти е светил габарита и преди интервенцията)! :wink:

е цена немаш :lol: аз бех въртел буксата... нооо от толко мъчене че диода е бил за хвърляне... сложих старата крушка и си свети сложих нов диод не свети... обърнах буксата пак... старата свети и диода светнааа (самоче новия :lol: ) :beer :beer :beer :kissy: мерси мн браточки и се извинявам ако съм ви посъбрал нервичи мааааааа нз човек да се е родил научен :roll: :wink:

Върни се в “Направи си сам!”