Как да изградим липсваща мека част от седалката ???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да изградим липсваща мека част от седалката ???

Мнениеот bronzer91 » Пон 01 авг 2011 22:18

Здравейте , колеги , при почти всеки един от нас с по стар автомобил ( говоря за 90-те години ) се явява проблема със скъсване и протриване на седалките ( особено шофьорската ) искам да си " реставрирам моята говоря за плитко рекаро от голф 2 за тапицерията е ясно - тапицер , но как да изградим липсващата част от седалката . Чувал съм за варианти със изграждане от монтажна пяна за дограма , но си мисля че ако се изгради с такава пяна много бързо ще се слегне , а може би и разпадне . Моля ако някой е извършвал подобна процедура нека сподели , мисля че ще бъде полезен на много от нас :обичам ви

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да изградим липсваща мека част от седалката ???

Мнениеот Deo88 » Пон 01 авг 2011 23:56

Тази пяна не е най-добрият вариант , нито пък силикон . Единственият разумен начин е с дунапрен . Такъв дунапрен , какъвто се използва за седалки . Незнам къде точно се продава , но го има на малки парчета по 5 см. и на по-големи над 20 см. дебелината . Дунапрена не е само един вид ( модел ) но все пак като търсиш , нормално да търсиш за автомобили . Незнам при дунапреновите матраци дали използват същия материал както при автомобилите . Предполагам , че по мебелните къщи може и да продават дунапрени , но немога да ти гарантирам - трябва да пробваш :)

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Вто 02 авг 2011 6:17

По принцип тази мека част на седалките е силно пресован дунапрен ... пробвал съм с обикновен дунапрен и разликата е наистина сериозна :Mr Green Fun ,тогава нагънах дунапрена няколко пъти и го увих с конец , за да стои стегнат и попълвах дупките , но ефекта не е никак добър , тъй като неможе да се моделира ...

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Вто 02 авг 2011 7:03

Правил съм подобна операция с парче-изпалзвах парче от стара седалка.оформих го така че да запълни образевалата се дупка,залепих с нещо от топа на Хелметекс.Отгоре и отдолу на кръпката залепих парчета плат,щото ме притеснявяше,че металната част от скелета на седалката може да се завре между лепените парчета и отива работата на вятъра.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 02 авг 2011 12:26

Предната седмица ходих до вторични суровини "по сигнал" че имало пасат дето ще се преражда под формата на вилици и лъжици. Та от него взех предна дясна седалка като нова е и за голям късмет със същата тапицерия като моето рекаро. Разглобих я изпрах тапицерията и я прехвърлих на моята лява седалка. Сега вече знам какво е да седнеш в ново рекаро.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 02 авг 2011 12:34

И аз като Петко бих посъветвал колегата. Намери си читава седалка. Аз все си мисля, че дунапрените при шоферската и пасажерската са 1:1.

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Вто 02 авг 2011 14:32

да колега ... 1 : 1 са , но между другото сега ми светна че имам още две предни седалки ( плитко рекаро ) ще видя дали ще мога да си сглобя две здрави :)

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Вто 02 авг 2011 15:49

Колега като съпоставиш кви цени искат тапицерите и некъдърната им избработка (лично препатил) . Според мен по - добрия варянт е да идеш да си намериш една читава седалка от морга или от форума и тва е . Намират се доста запазени пък и на нормални цени :beer

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Пет 09 сеп 2011 18:12

А каква е разликата на дунапрените от голф 3 на голф 2 всмисал дали ще станат страниците от 3-ка на 2-ка или са по обемни...

Потребителски аватар
iavor89
Автомобил: Golf AFN
Двигател:

Мнениеот iavor89 » Съб 17 сеп 2011 22:18

Пяната не е добра идея, но за силикона несъм съгласен! Правил съм с полиуретанов силикон(черния с който ляпят автомобилните стъкла) съхне за 24 часа и вече за толкова време не е мръднал, нито на допир нито визуално има разлика.
Прежали 9 лева за един силикон няма да съжаляваш.

Върни се в “Направи си сам!”