Как да изградим липсваща мека част от седалката ???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bronzer91
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как да изградим липсваща мека част от седалката ???
Здравейте , колеги , при почти всеки един от нас с по стар автомобил ( говоря за 90-те години ) се явява проблема със скъсване и протриване на седалките ( особено шофьорската ) искам да си " реставрирам моята говоря за плитко рекаро от голф 2 за тапицерията е ясно - тапицер , но как да изградим липсващата част от седалката . Чувал съм за варианти със изграждане от монтажна пяна за дограма , но си мисля че ако се изгради с такава пяна много бързо ще се слегне , а може би и разпадне . Моля ако някой е извършвал подобна процедура нека сподели , мисля че ще бъде полезен на много от нас 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да изградим липсваща мека част от седалката ???
Тази пяна не е най-добрият вариант , нито пък силикон . Единственият разумен начин е с дунапрен . Такъв дунапрен , какъвто се използва за седалки . Незнам къде точно се продава , но го има на малки парчета по 5 см. и на по-големи над 20 см. дебелината . Дунапрена не е само един вид ( модел ) но все пак като търсиш , нормално да търсиш за автомобили . Незнам при дунапреновите матраци дали използват същия материал както при автомобилите . Предполагам , че по мебелните къщи може и да продават дунапрени , но немога да ти гарантирам - трябва да пробваш 

- bronzer91
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип тази мека част на седалките е силно пресован дунапрен ... пробвал съм с обикновен дунапрен и разликата е наистина сериозна
,тогава нагънах дунапрена няколко пъти и го увих с конец , за да стои стегнат и попълвах дупките , но ефекта не е никак добър , тъй като неможе да се моделира ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Правил съм подобна операция с парче-изпалзвах парче от стара седалка.оформих го така че да запълни образевалата се дупка,залепих с нещо от топа на Хелметекс.Отгоре и отдолу на кръпката залепих парчета плат,щото ме притеснявяше,че металната част от скелета на седалката може да се завре между лепените парчета и отива работата на вятъра.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Предната седмица ходих до вторични суровини "по сигнал" че имало пасат дето ще се преражда под формата на вилици и лъжици. Та от него взех предна дясна седалка като нова е и за голям късмет със същата тапицерия като моето рекаро. Разглобих я изпрах тапицерията и я прехвърлих на моята лява седалка. Сега вече знам какво е да седнеш в ново рекаро.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз като Петко бих посъветвал колегата. Намери си читава седалка. Аз все си мисля, че дунапрените при шоферската и пасажерската са 1:1.
- bronzer91
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да колега ... 1 : 1 са , но между другото сега ми светна че имам още две предни седалки ( плитко рекаро ) ще видя дали ще мога да си сглобя две здрави 

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега като съпоставиш кви цени искат тапицерите и некъдърната им избработка (лично препатил) . Според мен по - добрия варянт е да идеш да си намериш една читава седалка от морга или от форума и тва е . Намират се доста запазени пък и на нормални цени 

- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
А каква е разликата на дунапрените от голф 3 на голф 2 всмисал дали ще станат страниците от 3-ка на 2-ка или са по обемни...
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
Пяната не е добра идея, но за силикона несъм съгласен! Правил съм с полиуретанов силикон(черния с който ляпят автомобилните стъкла) съхне за 24 часа и вече за толкова време не е мръднал, нито на допир нито визуално има разлика.
Прежали 9 лева за един силикон няма да съжаляваш.
Прежали 9 лева за един силикон няма да съжаляваш.