Катализатор

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Катализатор

Мнениеот bojidar_ka » Сря 09 мар 2011 21:44

Здравейте колеги незнам дали тук е мястото,обаче понеже мисля да махъм катализатора сам :D .Въпроса ми е ако махна катализатора респективно ламбда сондата е на него,и сложа тръба .Ще пробия дупка на тръбата и ще направя резба за сондата дали ще стане .Има ли някакъв проблем ако не е с резонаторно гърне или нещо друго.Колата е голф 3 1.4 ABD комби (1H5).

P.S:Ако модовете решат нека преместят темата :beer

Miro_74
Автомобил:
Двигател:

Re: Катализатор

Мнениеот Miro_74 » Сря 09 мар 2011 21:52

пич,няма проблеми-така се прави,дано само да не се счупи ламбда-сондата при отвиването от катализатора.

Потребителски аватар
hipnotic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hipnotic » Пон 14 мар 2011 21:50

аз мисля, че има възможност да ти трупа грешки без резунаторно гурне, ако не се лъжа по спомени от други теми които съм чел :) Но все пак не съм майстор такаче :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 14 мар 2011 21:54

Много интересно моето АБД, няма сонда гледах я на канал няма :shock Та според мен ако имаш, сложи си едрно рез. гърне и там бодни сондата, иначе в тръбата ще имаш ядове! Но ако не пробваш няма как да разбереш!? И поради каква причина махаш катализатора, шот моя дрънка ма за сега няма ядове!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 14 мар 2011 21:57

Защо просто не "изтърбушиш" катализатора и да го затвориш пак?Принципно ако си вземеш гърне,доста зор ще ти е да го пробиеш ,че и да намулиш сондата на него(освен на входа/изхода му).

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Пон 14 мар 2011 22:00

Ламбда сондата е под определен ъгъл в гърнето и може да ти дава грешки :да:

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Пон 14 мар 2011 22:09

1.ако го избушиш ще се появи един дзвънчащ шум и сондата няма да отчита правилно температурата на газовете,2.с тръбата ще е малко по шумна колата но без дзвъчащия шум и сондата пак няма да отчита газовете правилно,3.с резонатора решаваш проблема с шумовете и сондата си отчита правилната температура на газовете.С две думи по добре отиди в някои исервиз за ауспуси махаш катализатора и слагаш резунатор без пари или си плащаш 80лв и си земаш катализатора и после си го продаваш или го правиш каквото решиш,един съвет ако ходиш на сервиз и ти кажат този катализатор е празен и трябва да си платиш искаи да ти го дадат но гледаи да не го подменат с някои празен ;)

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Сря 16 мар 2011 18:11

Koлеги мисля че го измислих .Един майстор ми дава межди 15-30 лв за катализатора като си го свали той и ми качва резонатор .Обаче още се чудя дали е одачно (ако счупи сондата,ако оплеска нещо :banghead: )Не че е болка за умиране като се вземе в предвид ,че карам на гас .Обаче на балкана с тва комби 1.4 с 4 човека си иска бензин :D .Поздрави на всички БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ :bowdown :bowdown :bowdown .

Върни се в “Направи си сам!”