Как се сваля стъкло от фар
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- tupalka
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR
Как се сваля стъкло от фар
Искам да отделя стъклото от фара. Някой знае ли как да размекна силикона с който е залепено стъклото без да счупя нито стъклото нито фара, който е кръгъл. 

- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се сваля стъкло от фар
С пистолет за горещ въздух.
- tupalka
дали така няма да се размекне и пластмасата на фара и да се деформира?
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Виждал съм със макетно ношче !
- ivan20071983
- Автомобил: Passat
- Двигател: AHL
Аз моя изобщо не съм го нагрявал с една отверка внимателно го ратворих
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Колега начина е с пистолет за горещ въздух, и много внимавай ,ако използваш отверка добре е да е широка или шпакла , за да не пукнеш стъклото!
- tupalka
един познат ми каза, че ако го потопя в бензин ще се размекне силикона, но ме е страх да се повреди и рефлектора 

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, питаш как, казва ме ти какъв е начина, а ти продължаваш.
Ми то може да има още 100 начина , но това е най-разпространения и безопасен за фара начин!
Ми то може да има още 100 начина , но това е най-разпространения и безопасен за фара начин!
- tupalka
добре колеги, ще намеря пистолет за горещ въздух и ще опитам, а после при затварянето силикон ли да сложа?
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Да силикон за стъкло/примерно на Ceresit/
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Правих твоето упражнение на пролет - изчегърках оригиналния силикон с нож, после при залепването го изчистих максимално добре и запечатах с обикновен силикон за стъкла (прозрачния от 5 лв). Нямам проблеми.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Ако е за MK3 темата
аз на моето процедирах по следния начин.
Свалих фара, махнах му 4-те щипки, и много леко на втората степен с пистолета за горещ въздун, тоест топли толкова колкото един нормален сешуар.
така докато "дъвката" умекни и после леко с една отверка почнах да го напъвам от местата където стоят шипките, и падна изненадващо лесно.....като го събирах го събрах пак с дъвката, като пак я размекнах с пистолета, не съм ползвал силикон....и така си седи, няма конденз няма нищо....все едно не съм го отварял.
И цялата процедура, защото ми е изкочила ябълката на едната врътка за регулиране......
аз на моето процедирах по следния начин.
Свалих фара, махнах му 4-те щипки, и много леко на втората степен с пистолета за горещ въздун, тоест топли толкова колкото един нормален сешуар.
така докато "дъвката" умекни и после леко с една отверка почнах да го напъвам от местата където стоят шипките, и падна изненадващо лесно.....като го събирах го събрах пак с дъвката, като пак я размекнах с пистолета, не съм ползвал силикон....и така си седи, няма конденз няма нищо....все едно не съм го отварял.
И цялата процедура, защото ми е изкочила ябълката на едната врътка за регулиране......
-
GTI_POWER_1
- Автомобил:
- Двигател:
колегите за прави за горещия въздух,но си иска доста внимаване да не се прецака рефлекторчето

- tupalka
Благодаря за съветите на всички! Тъй като нямах пистолет за горещ въздух конфискувах сушоара на жената и малко преди да ме
след търпеливо нагряване успях да сваля стъклото. Искам да кажа на тези които предприемат такава операция първо да се снабдят с някакви ръкавици, защото стъклото доста се нагрява докато се размекне силикона(или там каквото е) и много внимателно използване на отверката. Най-добре е да използвате нещо пластмасово или дървено за да не се спука стъклото. 
след търпеливо нагряване успях да сваля стъклото. Искам да кажа на тези които предприемат такава операция първо да се снабдят с някакви ръкавици, защото стъклото доста се нагрява докато се размекне силикона(или там каквото е) и много внимателно използване на отверката. Най-добре е да използвате нещо пластмасово или дървено за да не се спука стъклото.