Ел.стъкла голф 2 ел инсталация

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Ел.стъкла голф 2 ел инсталация

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 17 сеп 2009 13:26

Имам едно питане колеги ще си купувам ел машинки за стъклата и инсталацията аз трябва да си я правя с тоците не съм скаран и пак това съм завършил... и та към въпроса кабелите на моторчето са два и когато му се подаде + и - примерно се качва а когато се обарнат + и - се сваля :) и някаде в форума имаще схемата но немога да намеря темата имаше и също обяснение как да се направи с релета :).. намерих си схемата само се чудя защо на комчетата има два плюса когато копчето си в нормално положение
Изображение

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел.стъкла голф 2 ел инсталация

Мнениеот Nio4ak » Пет 18 сеп 2009 13:04

колега единя + идва от габарита за да може вечер да свети крушката в копчето
аз съм със Ел. но нямам релета и ако нокой ми обясни как и къде трябва да се вържат ще съм мн благодарен

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пет 18 сеп 2009 14:45

Здравей, колега! Прави се с трипозиционен бутон и реле. На подвижните контакти на релето се връзва моторчето, а на неподвижните НО + - ; на НЗ - +. На ключа на средния край се вързва +, на единия от външните + от НЗ, а на другия + от бобината на релето и + от НО. Така релето ще ти сменя посоките. Ама ако слагаш и крайни изключватели става по-сложно.... УСПЕХ.

П.П. Става и с две релета.

П.П. Схемата се дава в изключено положение.Двата + подадени към моторчето = ИЗКЛЮЧЕНО . За да се включи, трябва < > и тогава единия от контактите ще опре на централния неподвижен контакт /кафяв/ -> ще има + и -

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 19 сеп 2009 18:07

Колеги аз намерих темата която търсих ето я
viewtopic.php?f=11&t=64081&hilit=%D0%B5%D0%BB+%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+2&start=15 Ваското1 го е обяснил мн точно :) схемата си я начартах на едно листче даже почнах да си я правя но си търся все още машинки за предните врати :)

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 20 сеп 2009 23:24

a някой знае ли как се вързват ти копчета? ако може едно чертежче с + , - и сигнали.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 21 сеп 2009 9:13

На схемата по горе се вижда това си е стандартната схема

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 26 сеп 2009 8:20

Колеги малко развитие по моето голфче.. търсих си машинки за големия прозорец неможах да намеря, но намерих за малкия. И се почна препряване от ел.машинките свалих металния водач останаха жилата и дреболииките... от колата свалих механизмите и от тях взех само металния водач после жилата който им одрязах папките от ел.машинката от устра клема одрязана на две си направих нови с винчето натегнах,одрязах го после с бренер(горелка) и сребърен припой ги запойх събиране после и готово :) и едно яко смазване с грес

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Вто 29 сеп 2009 22:59

Има едни водачи с пружинки на краищата на кожухчетата на жилата. Те са за омекотяване при крайно горно и крайно долно положение на стъклото. Гледай и тях да си оставиш за тебе, че после малко бие във вратата особено при смъкване докрай. Не е фатално, даже почти не прави впечатление, но перфекционистите ги дразни :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Успех по натам :да:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 30 сеп 2009 11:06

прожинките си ги сложих и тях колега но на десния механизъм се чупи едно пласмасово пишле дети влиза при моторчето и на него е прожинката и трябва да си направя едно на струга при бащата иначе и копчетата вързах инсталацията е направена както ваското1 е обяснил и всичко е 6... мен в няколко морги ме обеждаваха че голф 2 няма с ел.стъкла.. цитирам "Ния тука 200 голфа сме разглобили ти на нас ли ще говориш какво има"

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Сря 07 окт 2009 17:22

ьаьа ебаси тапаците хахах :)

Последна промяна от vaskoto1 на Сря 07 окт 2009 18:20, променено общо 1 път.
Причина: спам!

venci86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci86 » Пет 25 фев 2011 20:32

помогнете взех си моторчета със две жици а буксата е с повече скаип eli.i.venci

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 25 фев 2011 22:00

Интересно, с колко кабелчета очакваш да е моторчето? :lol:
Не, че няма и с 3, и с 6 кабела, ама едва ли на ел.стъклата някой ще си сложи 3-фазен двигател! mhihi
Най-отгоре е схемата - ако по нея не можеш да се справиш - през НЕТ-а няма как да ти се помогне :No

Потребителски аватар
kratunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kratunata » Съб 26 фев 2011 19:43

за да не пиша нова тема бих искал да попитам дали някой е имал проблем като моя.Понеже сам си слагах ел механизмите за стъклата и съм ги свързал без релета и тем подобни само през копчетата , но проблема е там че като вдигам дясното стъкло предната му част пада надолу и моторчето се мъчи понеже затяга прозореца.Опитвах да го регулирам по всякакви начини но просто не успях ако някой е имал подобен проблем и е открил българско решение с свинска опашка или тел или нещо подобно ще се радвам да ми каже решение :beer

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 04 мар 2011 14:57

kratunata написа:за да не пиша нова тема бих искал да попитам дали някой е имал проблем като моя.Понеже сам си слагах ел механизмите за стъклата и съм ги свързал без релета и тем подобни само през копчетата , но проблема е там че като вдигам дясното стъкло предната му част пада надолу и моторчето се мъчи понеже затяга прозореца.Опитвах да го регулирам по всякакви начини но просто не успях ако някой е имал подобен проблем и е открил българско решение с свинска опашка или тел или нещо подобно ще се радвам да ми каже решение :beer

Прегледай тази тема.

Потребителски аватар
undisput
Автомобил: VW Golf 1.6 GL
Двигател: PN 1991
Контакти:

Мнениеот undisput » Вто 21 авг 2012 22:10

я ми кажете а машинки и шини от голф тройка дали ще стане на двойка, и от къде мога да си взема само машинките и шините за ел. джамовете и другото ако може една схемичка и някой линк за цените на машинките. защото така или иначе най-накрая си взех голф двойка от последните дето са ноември 91 година. надявам се да съм късметлия. пък по нататък ще си зимам едно по едно CD и евентуално да си му сложа едни ел. джамци. Пък може ако се видя у пара да почна и по проект да го правя как на мен ми харесва!

Върни се в “Направи си сам!”