Ел.стъкла голф 2 ел инсталация
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Ел.стъкла голф 2 ел инсталация
Имам едно питане колеги ще си купувам ел машинки за стъклата и инсталацията аз трябва да си я правя с тоците не съм скаран и пак това съм завършил... и та към въпроса кабелите на моторчето са два и когато му се подаде + и - примерно се качва а когато се обарнат + и - се сваля
и някаде в форума имаще схемата но немога да намеря темата имаше и също обяснение как да се направи с релета
.. намерих си схемата само се чудя защо на комчетата има два плюса когато копчето си в нормално положение

- Nio4ak
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ел.стъкла голф 2 ел инсталация
колега единя + идва от габарита за да може вечер да свети крушката в копчето
аз съм със Ел. но нямам релета и ако нокой ми обясни как и къде трябва да се вържат ще съм мн благодарен
аз съм със Ел. но нямам релета и ако нокой ми обясни как и къде трябва да се вържат ще съм мн благодарен
-
bayspiro
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, колега! Прави се с трипозиционен бутон и реле. На подвижните контакти на релето се връзва моторчето, а на неподвижните НО + - ; на НЗ - +. На ключа на средния край се вързва +, на единия от външните + от НЗ, а на другия + от бобината на релето и + от НО. Така релето ще ти сменя посоките. Ама ако слагаш и крайни изключватели става по-сложно.... УСПЕХ.
П.П. Става и с две релета.
П.П. Схемата се дава в изключено положение.Двата + подадени към моторчето = ИЗКЛЮЧЕНО . За да се включи, трябва < > и тогава единия от контактите ще опре на централния неподвижен контакт /кафяв/ -> ще има + и -
П.П. Става и с две релета.
П.П. Схемата се дава в изключено положение.Двата + подадени към моторчето = ИЗКЛЮЧЕНО . За да се включи, трябва < > и тогава единия от контактите ще опре на централния неподвижен контакт /кафяв/ -> ще има + и -
- _NqKoI_
Колеги аз намерих темата която търсих ето я
viewtopic.php?f=11&t=64081&hilit=%D0%B5%D0%BB+%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+2&start=15 Ваското1 го е обяснил мн точно
схемата си я начартах на едно листче даже почнах да си я правя но си търся все още машинки за предните врати 
viewtopic.php?f=11&t=64081&hilit=%D0%B5%D0%BB+%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+2&start=15 Ваското1 го е обяснил мн точно
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
a някой знае ли как се вързват ти копчета? ако може едно чертежче с + , - и сигнали.
- _NqKoI_
На схемата по горе се вижда това си е стандартната схема
- _NqKoI_
Колеги малко развитие по моето голфче.. търсих си машинки за големия прозорец неможах да намеря, но намерих за малкия. И се почна препряване от ел.машинките свалих металния водач останаха жилата и дреболииките... от колата свалих механизмите и от тях взех само металния водач после жилата който им одрязах папките от ел.машинката от устра клема одрязана на две си направих нови с винчето натегнах,одрязах го после с бренер(горелка) и сребърен припой ги запойх събиране после и готово
и едно яко смазване с грес
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Има едни водачи с пружинки на краищата на кожухчетата на жилата. Те са за омекотяване при крайно горно и крайно долно положение на стъклото. Гледай и тях да си оставиш за тебе, че после малко бие във вратата особено при смъкване докрай. Не е фатално, даже почти не прави впечатление, но перфекционистите ги дразни
Успех по натам 

- _NqKoI_
прожинките си ги сложих и тях колега но на десния механизъм се чупи едно пласмасово пишле дети влиза при моторчето и на него е прожинката и трябва да си направя едно на струга при бащата иначе и копчетата вързах инсталацията е направена както ваското1 е обяснил и всичко е 6... мен в няколко морги ме обеждаваха че голф 2 няма с ел.стъкла.. цитирам "Ния тука 200 голфа сме разглобили ти на нас ли ще говориш какво има"
-
kokskok
- Автомобил:
- Двигател:
ьаьа ебаси тапаците хахах 
Последна промяна от vaskoto1 на Сря 07 окт 2009 18:20, променено общо 1 път.
Причина: спам!
Причина: спам!
помогнете взех си моторчета със две жици а буксата е с повече скаип eli.i.venci
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Интересно, с колко кабелчета очакваш да е моторчето?
Не, че няма и с 3, и с 6 кабела, ама едва ли на ел.стъклата някой ще си сложи 3-фазен двигател!
Най-отгоре е схемата - ако по нея не можеш да се справиш - през НЕТ-а няма как да ти се помогне
Не, че няма и с 3, и с 6 кабела, ама едва ли на ел.стъклата някой ще си сложи 3-фазен двигател!
Най-отгоре е схемата - ако по нея не можеш да се справиш - през НЕТ-а няма как да ти се помогне

- kratunata
- Автомобил:
- Двигател:
за да не пиша нова тема бих искал да попитам дали някой е имал проблем като моя.Понеже сам си слагах ел механизмите за стъклата и съм ги свързал без релета и тем подобни само през копчетата , но проблема е там че като вдигам дясното стъкло предната му част пада надолу и моторчето се мъчи понеже затяга прозореца.Опитвах да го регулирам по всякакви начини но просто не успях ако някой е имал подобен проблем и е открил българско решение с свинска опашка или тел или нещо подобно ще се радвам да ми каже решение 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
kratunata написа:за да не пиша нова тема бих искал да попитам дали някой е имал проблем като моя.Понеже сам си слагах ел механизмите за стъклата и съм ги свързал без релета и тем подобни само през копчетата , но проблема е там че като вдигам дясното стъкло предната му част пада надолу и моторчето се мъчи понеже затяга прозореца.Опитвах да го регулирам по всякакви начини но просто не успях ако някой е имал подобен проблем и е открил българско решение с свинска опашка или тел или нещо подобно ще се радвам да ми каже решение
Прегледай тази тема.
- undisput
- Автомобил: VW Golf 1.6 GL
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
я ми кажете а машинки и шини от голф тройка дали ще стане на двойка, и от къде мога да си взема само машинките и шините за ел. джамовете и другото ако може една схемичка и някой линк за цените на машинките. защото така или иначе най-накрая си взех голф двойка от последните дето са ноември 91 година. надявам се да съм късметлия. пък по нататък ще си зимам едно по едно CD и евентуално да си му сложа едни ел. джамци. Пък може ако се видя у пара да почна и по проект да го правя как на мен ми харесва!