Хидравлика от г3 на г2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Хидравлика от г3 на г2

Мнениеот PuShE_ » Нед 17 яну 2010 13:32

След като жената взе книжка искаше да кара колата,но голфа нямаше хидравлика,започна се търсенето на цял комплект хидравлика от г2,но явно вече се намират много рядко и дочух от тук-там че рейката от г3 е същата,с изключение на вътрешните накрайници и се започна търсене на хидравлика,по случайност купих хидравлика ZF мисля че се води,на която рейката е по-различна от тази на г2,с едно приятелче се хванахме да слагаме хидравликата,качихме колата на канал,вдигнахме предницата на трупчета и започнахме демонтирането на механичната рейка,свалихме гумите,развихме болтовете на външните накрайници с лула 19,с малко груба работа с чука(нямахме скоби под ръка)освободихме накрайниците,след това откачихме лостовата система за скоростите,която се държи на два болта в задната и един в предната си част с ключ 13,развихме болтовете на който се държи рейката към магарето-4 броя с ключ 13 като се държи контра защото са с гайки отгоре пак с ключ 13,развихме и карето за кормилния прът в ключ 13 и извадихме рейката от лявата страна,като излезе без проблем.Понеже имаше недостиг на финанси а накрайниците бяха в добро състояние решихме че ще ги скъсяваме,резнахме вътрешните накрайници с около 0.5см,външните скъсихме с около 0.3см и наложихме вече свалената механична рейка до хидравличната,на око видяхме че дължината на двете рейки е що-годе еднаква и започнахме сглобяването,(дължината е важна за да може после да се направи реглаж на предницата)видяхме че маншоните бяха скъсани и купихме за вътрешните и външните за всеки случей и ги сменихме и тях,по първоначални сведения рейката трябваше да влезе както е излязла старата но беше по-дебела и нямаше как да влезе от там,решихме че ако развием магарето от лявата страна ще е най-лесно но не успяхме да развием болтовете и започнахме да мислим от каде ще влезе,решихме че зад магарето ще се получи и се започна едно 4-часово слагане на рейката,извадихме лостовата система на скоростите,развихме външните накрайници,в последствие се разбра че най-лесно ще е ако се свалят и вътрешните,но поради либса на хубави инструменти тях не можахме да свалим,вкарахме 1-во дясната страна на рейката и започнахме да наместваме за да влезе и от лявата,наложи се и повдигане на тръбата на аспуха,след доста усилия накрая рейката влезна на мястото си,сменихме каретата на кормилния прът и започнахме да сглобяваме всичко по обратен ред,след като сглобихме предницата започна закачане на помпата и маркучите,след като и те бяха закачени успешно се захванахме със слагането на шайбата за хидравликата на коляновия вал(шайбата е от голф 3 1.8 ABS и върти само хидравличната помпа),сложихме малко по-дълги болтове,наляхме хидравлично масло за автоматична ск кутия,побра около 1.2л масло,запалихме колата и започнахме да обезвъздушаваме,след това смъкнахме колата на колела и просто нямаше такъв кеф,волана се въртеше леко,дори и с един пръст,извинявам се че нямам снимков материал но просто нямаше кой да снима а двамата бяхме доста мръсни,ето снимки помпата,рейката и рейката(да ме извинят колегите че имползвам снимките)
п.с. като вземате помпата да не забравите да вземете и стойката за нея за заркепяне към двигателя

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидравлика от г3 на г2

Мнениеот Golfer26 » Нед 17 яну 2010 17:13

Браво, колега :да: Хубаво нещо е хидравликата. А може ли да споделиш колко ти излезе всичко? Защото и моята няма хидравлика и съм се замислял за това, ама зависи и колко пари е де.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 17 яну 2010 17:43

всичко около 250лв,без да сменям накрайниците защото вътрешните и въмншите надхвърляха 100лв(който нямах в момента),но много зависи на какви пари ще намериш рейката и помпата,аз ги взех за 150лв :)

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Нед 17 яну 2010 18:29

Мерси, колега :wink:

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Нед 17 яну 2010 18:37

Е, приятелю, ся кефиш ли се на волана :applause: :applause: Аз също се радвам, че си се омазал до кости и си постигнал едно удобство :да:

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пон 18 яну 2010 1:47

Don_Castelano написа:Е, приятелю, ся кефиш ли се на волана :applause: :applause: Аз също се радвам, че си се омазал до кости и си постигнал едно удобство :да:

няма такъв кеф просто,имам чуството че колата е постоянно вдигната на трупчета mhihi яд ме е че не го направих по-рано :drive

Потребителски аватар
dr_hous
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr_hous » Сря 20 яну 2010 22:04

аз направих това отдавна и изобщо не съжалявам за парите, които дадох. разликата е огромна

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 20 яну 2010 22:42

ами колега,за парите не ме е яд,беше ме яд че 2 дена беше яко блускане,но след като сложих маслото ме беше яд че не съм го направил по-рано,а трябваше... :screwy

Върни се в “Направи си сам!”