Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Re: Смяна на осветлението на таблото
Ето го поредното ми табло което си правя.

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Стрелките много слабо светят! Може и от снимката да е... 

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Колеги,едната ми крушка на таблото почна да премигва,явно съпротивлението на диодите е прекалено слабо и диодът се товари.
Резистори с какво съпротивление слагате?Направих си крушките със съпротивление 1 килоом ,но свети прекалено слабо?
Резистори с какво съпротивление слагате?Направих си крушките със съпротивление 1 килоом ,но свети прекалено слабо?
-
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател: 1.9 TDI AFN
аз слагам резистори 600 ома това с премигването най вероятно е от студена спойка а не от съпротивлението какви диоди си използвал? С 1к резистор не би трябвало да свети слабо
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Колеги имам малко въпроси относно ключа за фаровете на голф 3-ка
До тук разбрах, значи трябва да се разглоби ключето, и да се подмени осветлението:
като на снимката http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3/lichtschalter/500x529xVW-golf-Lichtschalter.jpg.pagespeed.ic.9nFZt9NLvy.jpg
Преди да го отворя да питам аз първо
Отвътре осветлението как е направено оригинално, с диоди или с крушки, и колко броя са, като го отворя ключето внимателно, да не вземат да се разхвърчат пружинки и части от вътре, или няма такава опасност, и после сглобяването лесно ли е след това
Тази бленда ли играе роля за цялото осветление на ключето ?!?
http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3/lichtschalter/500x401xLichtschalter-1-1.jpg.pagespeed.ic.UbyOnAfPlP.jpg
Или има по едно диодче на прибор по отделно
П.С. И друго на тавана конзолката дето е за осветлението има ли и тя крушчици/дидои вътре за осветление на скалата или не?
До тук разбрах, значи трябва да се разглоби ключето, и да се подмени осветлението:
като на снимката http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3/lichtschalter/500x529xVW-golf-Lichtschalter.jpg.pagespeed.ic.9nFZt9NLvy.jpg
Преди да го отворя да питам аз първо

Тази бленда ли играе роля за цялото осветление на ключето ?!?
http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3/lichtschalter/500x401xLichtschalter-1-1.jpg.pagespeed.ic.UbyOnAfPlP.jpg
Или има по едно диодче на прибор по отделно

П.С. И друго на тавана конзолката дето е за осветлението има ли и тя крушчици/дидои вътре за осветление на скалата или не?
-
осветлението оригинално е с 2 дифузни зелени диода и 1 крушка сменяш диодите с други какъвто цвят искаш и на мястото на крушката слагаш един диод 5мм дето разпръсква светлината на 100 градуса с резистор 600ома. това е не е нужно да разглобяваш целия ключ за да вадиш тая бленда и да слагаш диоди на нея
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Мерси колега
А за конзолката горе на тавана имаш ли представа дали и тя е с някакво осветление или не ?

-
Коя конзола? Плафона ли?
Колеги, в рамката на една година спряха да светят повечето диоди на таблото - на оборотомера остана само един светещ, а на скоростомера два или три. Звъних във Westauto - отговориха ми, че не били сигурни дали може да се сменят, трябвало да проверят. Ходих в Bosch, там направо ми казаха, че не могат да го оправят - било нужно да се разглоби цялото табло.
Дайте съвет, къде в Бургас могат да оправят проблема, ако изгори и последния диод на оборотомера няма да мога да виждам температурата на двигателя.
Поздрави.
Дайте съвет, къде в Бургас могат да оправят проблема, ако изгори и последния диод на оборотомера няма да мога да виждам температурата на двигателя.
Поздрави.
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Запомняш, че на 12ч са ти 90 градуса и гледаш да не ги подминава и няма да имаш проблеми с температурата. Оборотомера не се използва толкова често, така че вечер ще мине и без него. Ще бъде по загадъчно.
Всичко това е в рамките на шегата, разбира се!
До колкото видях набързо из нета таблото е с диоди. Ако не намериш кой да ти го направи може да се опиташ сам. Аз съм правил на няколко табла на Голф 4/Бора/Поло и не е кой знае колко трудно, но е пипкава работата. Ако беше някоя от тези платформи с удоволствие щях да ти помогна, но с по-новите като твоята не съм се занимавал и не мога да поема отговорността за това. Ако все пак се заемеш да го правиш сам бъди много внимателен!
Поздрави и успех!

До колкото видях набързо из нета таблото е с диоди. Ако не намериш кой да ти го направи може да се опиташ сам. Аз съм правил на няколко табла на Голф 4/Бора/Поло и не е кой знае колко трудно, но е пипкава работата. Ако беше някоя от тези платформи с удоволствие щях да ти помогна, но с по-новите като твоята не съм се занимавал и не мога да поема отговорността за това. Ако все пак се заемеш да го правиш сам бъди много внимателен!
Поздрави и успех!

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Странни отговори са дали от сервизите. Без разгобяване няма как, то е ясно. Не вярвам и да не се сменят, щом веднъж е сложен може и да се замени. Вероятно са от малките SMD светодиоди и трябва да се работи с горещ въздух вместо поялник. Не съм гледал по-новите как табла как са, но Невъзможно не ми се вярва да е. Докато не свалиш таблото и да видиш какви са светодиодите или намериш из нета точно кой вид са няма как да го познаем.
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Едни руснаци бяха сложили цветен фул фис на Пасат б5/б5,5. Получи се много готино, но си написаха и софтуер са борд компютъра.
Здравейте колеги. Това е първия ми пост във форума.Започнал съм цялостен проект на голф мк3. Та въпроса ми е следния. Искам да си направя таблото със стрелки от голф мк4.Всички копчета врътки за парно всичко успях да светна в желания от мен цвят мъчат ме уредите.
Голфа е 2,8/12в 93г. таблото е от 20 до 260км/ч
и е със старите механизми за стрелките.
Купих си табло от голф мк4 със счупено стъкло,но всичко останало работи.Какво табло да взема ,че да стане на този мотор трябва да е със новите механизми и трябва да има мфа и да не ми прави мизерии от към скорост и обороти ,а ако има решение да си ползвам оригиналното табло ще е просто чудесно със стрелки от мк4 обещавам да кача снимки на интериора тук както и на целия проект във раздела за (Цялостни проекти) ще съм мн.благодарен на всеки отзовал се. Приятен ден колеги.
Искам ако може да ми кажете как се калиброват стрелките на таблото
Голфа е 2,8/12в 93г. таблото е от 20 до 260км/ч
и е със старите механизми за стрелките.
Купих си табло от голф мк4 със счупено стъкло,но всичко останало работи.Какво табло да взема ,че да стане на този мотор трябва да е със новите механизми и трябва да има мфа и да не ми прави мизерии от към скорост и обороти ,а ако има решение да си ползвам оригиналното табло ще е просто чудесно със стрелки от мк4 обещавам да кача снимки на интериора тук както и на целия проект във раздела за (Цялостни проекти) ще съм мн.благодарен на всеки отзовал се. Приятен ден колеги.
Искам ако може да ми кажете как се калиброват стрелките на таблото
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Re: Одг: Смяна на осветлението на таблото

Как ви изглежда?
- ceko_76
- Автомобил:
- Двигател:
ето и моя резултат