Голф 3 странични огледала ... електрическо прибиране...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 странични огледала ... електрическо прибиране...

Мнениеот tankishev » Сря 03 май 2006 22:13

... ха така при толкова тройки във форума никой още не е отворил тема за тази екстра ... :lol: ... не ви ли се иска като заключите колата страничните огледала да се прибират/сгъват/ автоматично ??? ... мен МНОГО ме блазни тази идея ... и понеже май-няма фабрични такива, а и никой не се е похвалил да си е закупувал такъв кит реших днес да сваля едното огледало и да разгледам възможността за автоматизиране на процеса наречен "заобикаляне на возилото с цел сгъване на страничното огледало след паркиране" ... :lol: ...

ако има мераклий във форума аз имам някаква идея как може да се направи това нещо ... помислил съм в/у това какво може да се смени и модифицира, но не ми идват техническите термините в главата за да ви го опиша ...

... общо взето се изисква да се смени цилиндърчето и пружината свързващи подвижната часто на огледалто с основата закачена на вратата... на тяхно място се слага ново цилиндърче ... долният му край (при основата) се обездвижва (заварка или нещо друго) ... на горният се струговат зъбчета ... по средата през стената се пробива дупка ... в огледалто се монтира моторче със зъбно колело, което като се върти да върти огледалото ... монтира се също бутало с електро магнит което при отворено огледало влиза в дупката на цилинтърчето и по този начин застопорява страничното огледало да не се прибира от силна въздушна или водна струя (т.е играе ролята на пъпката която застопорява огледалото в отворено положение заводски) ... като заключваме колата електромагнита се включва придъпрва буталото, освобождава цилиндърчето, моторчето завърта огледалото по него и воала ....

.... знам, че обяснението ми е супер неразбрано, но с ваша помощ може да формулираме решение на казуса :)))))

ПС.... и ако някой сега ми каже, че се продават такива огледала за Г3 и то тънко ще си изям клавиатурата mhihi mhihi mhihi

Последна промяна от tankishev на Чет 04 май 2006 8:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 03 май 2006 22:45

И аз съм за ел. прибиране, след като последният път ми оставиха място между две коли колкото за мини купър :twisted:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Сря 03 май 2006 23:17

и aз ще помисля по въпроса.интересна идея.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 04 май 2006 8:02

аз имам приател който може да ти го направи,той си го е направил на неговата ланча дедра и е супер.ако иска някой да пише лично да ходим да говорим.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 04 май 2006 8:25

На мене не ми пречи да заобикалям колата за да ги прибера, ама как ме шваща яд като се кача и се огледам и си видя волана направо ми причернява.Давайте, ако има успех пишете.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 04 май 2006 8:31

понеже карам от време на време автомобили с ел прибиране
идеята е много по друга от това дали да се прибира автоматично или не
на мен по центъра ми се е налагало много пъти просто да не мога да мина
ако не прибера огледалата
супер идея...

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 04 май 2006 8:45

SMEL написа:и aз ще помисля по въпроса.интересна идея.

SMEL знаех си, че ти ще се зарибиш :D ... хайде мислете по върпроса може да се окаже че има много по лесно решение от това което ми хрумна ... :wink:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 04 май 2006 9:02

а не може ли да си приспособите огледала от кола която има тази екстра? примерно някое Ауди.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 04 май 2006 9:22

цяло ауди за едни огледала mhihi

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 04 май 2006 9:26

не мисля, че ще стоят добре на колата ... харесвам си заводските .... но само като дизаин ... ех защо ханс не е сложил някоя друга екстра през 93та година :lol:

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пон 08 май 2006 14:40

може би с малък елмотор от компютър с малко зъбно колело-към по голямо зъбно колело на огледалото.Така и ръчно да го напънеш няма да се строши.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 08 май 2006 14:59

Или пък с някакво моторче във вратите и с жила и ролки :roll:

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 08 май 2006 16:10

SMEL написа:може би с малък елмотор от компютър с малко зъбно колело-към по голямо зъбно колело на огледалото.Така и ръчно да го напънеш няма да се строши.

проблема е пъпката ... предполагам че Ханс не случайно е направил пъпката толко висока и пружината толко яка ... т.е... явно са сметнали, че трябва да има по-голямо усилие за да се сгъне огледалото с цел незнам каква си ... иначе най-лесно е да се махне пружината в момента...да се изтрие пъпката ... да се сложи ново цилидърче с зъбчета и моторче със зъбно колело .... проблемите който срещам обаче са 2 ... 1во моторчето трябва да е малко (за да се побере зад стъклото и да не пречи на движението на огледалото) и съответно няма да е много мощно .... 2ро ... като резултат от първото много малко усилие ще е необходимо да превърти моторчето обратно и да сгъне огледалото .....

.... с течение на времето ми хрумна и решение на това ... един прекъсвач при отворено огледало ... когато е отворено и се сгъне моторчето пак се завърта и го отваря ... единственото изискване е моторчето да е достатъчно силно да държи на въздушната струя иначе ще е под постоянно напрежение и ще изгори ...

.... именно тези расъждения ме наведоха на мисълта за някакво електромагнитно бутало което да "заключва" огледалото в отворена или затворена позиция ...

ето снимка ... ако не се зарежда - виж в гаража ми

Изображение

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пон 08 май 2006 19:06

Прав си-трябва да е обратно със зъбните колела.Голямото на мотрчето,а малкото на огледалото.Тогава мторчето и не много мощно с голямо зъбно колело ще върти лесно.И обратно съпротивлението от силата на въздушната струя много трудно ще преодолее от малко към голямо зъбно колело.Като редуктор на кран например/макар че там има и спирачка от феродо-но товара там е в тонове/Но моторчето трябва и да е реверс,а и да има изключватели и в двете посоки.Друг вариант е с машинка от централно заключване-като рамото се направи шарнирно/да се пречупва/На тези машинки им дават мисля по спомен 16 кг. Ах че нямям излишно огледало за опити-не ми се разколачва мойто.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 08 май 2006 22:46

Мисля, че трябва да се осигури възможността огледалото да се прибира при случаен удар върху него (каквато възможност има при оригиналното). Т.е., ако се сложи ел.магнитен или друг вид щифт, който да застопорява движението, той ще се разбие при случаен сгъващ удар или ще се счупи самата пластмаса на огледалото.

Върни се в “Направи си сам!”