ако има мераклий във форума аз имам някаква идея как може да се направи това нещо ... помислил съм в/у това какво може да се смени и модифицира, но не ми идват техническите термините в главата за да ви го опиша ...
... общо взето се изисква да се смени цилиндърчето и пружината свързващи подвижната часто на огледалто с основата закачена на вратата... на тяхно място се слага ново цилиндърче ... долният му край (при основата) се обездвижва (заварка или нещо друго) ... на горният се струговат зъбчета ... по средата през стената се пробива дупка ... в огледалто се монтира моторче със зъбно колело, което като се върти да върти огледалото ... монтира се също бутало с електро магнит което при отворено огледало влиза в дупката на цилинтърчето и по този начин застопорява страничното огледало да не се прибира от силна въздушна или водна струя (т.е играе ролята на пъпката която застопорява огледалото в отворено положение заводски) ... като заключваме колата електромагнита се включва придъпрва буталото, освобождава цилиндърчето, моторчето завърта огледалото по него и воала ....
.... знам, че обяснението ми е супер неразбрано, но с ваша помощ може да формулираме решение на казуса

ПС.... и ако някой сега ми каже, че се продават такива огледала за Г3 и то тънко ще си изям клавиатурата