Снимките са правени с телефон за което се извинявам
Това са плафончетата

До тук добре, но най-много ме притесняваше самото рязане на тавана всички знаем колко са нежни тези кори.Пъвро си направих едно шаблонче с вътрешния размер на плафона и го наложих и очертах

след това се почна великото рязане

и тук вече с готов отвор е време да се премери дали е всичко точно

и така плафончето е сложено по същия начин работих и от другия край

тук вече с монтиран плафон и от другия край и гледката много ми хареса..оставаше само да се пусне инсталацията.

Тъй като исках отзад да е на отделен кръг осветлението и да не се влияе при отваряне на предна врата - който е от бутончетата не го свързах към предните, от предния плафон хванах постоянен +.По време на свързването ми дойде на акъла, че някой отзад може да иска да си прочете нещо, а за да може трява да си отвори врата за да светнат отзад плафоните и реших да хвана постоянен - отред до тук добре, НО плафончетата бяха само с два кабела и трябваше масата от бутончетата и постоянната маса да са сварзани което ме притесняване как ще стане.Помислих малко и реших да сложа на постоянната маса от предния плафон която идва назад към задните плафони един диод който да пуска само когото искам да светна от пред задните плафони и хоп всичко си дойде на мястото.Всичко си работи както го мислех
за отзад само няма положение 0 както е отпред.
И ето ги светещи

Надявам се да съм бил полезен на колегите...
Ако имате въпроси не се притеснявайте да питате