Полиране на стъкла?!?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Полиране на стъкла?!?

Мнениеот spokomen » Нед 16 юли 2006 8:31

Преди 2 седмици си намерих колата с надрани заднио и странично стъло ( и други поражения ама сега питането ми е за стъклата) и засипана с някаква строителна смес- пясък канъчета и т.н.т Застрахователя каза , че ако ми плати стъклата ще трябва да върна старите, а и нямало да намеря задно с нагревател и не ги слагали качествено - абе стигна се до " полиране на стъкала" - имало такава услуга. Пробвах с вълнен парцал и паста за зъби - почти нищо не става. Изчезнаха само почти незабележимите преди " полирането " драскотини. Драскотините са сравнително дълбоки - на пипане се чувства грапавината. Дали ще стане с някаква паста за пастиране? Да я закарам ли на някой който пастира машинно? Изобщо ще съм благодарен за идеи - работещи разбира се.
П.П. Ако темата не е за " Направи си сам" ( Явно сам не успях да се справя :D ) моля модераторите да я преместят на подходящото място.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 16 юли 2006 10:10

опитвал съм-без микакъв резултат честно казано...
мисля че те баламосват за реотаните на новите стъкла! ако си вземеш по оригинално (не ефтинджос) има много голям шанс реотаните да надживеят колата!
взимай новои недей се разправя с глупости ако питаш мене :wink:

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Нед 16 юли 2006 12:08

Един познат ги третира с водна шкурка,ситна П800,драскотините изчезват,ако са малки,аз обаче не съм пробвал.Стъклата не се драскат от нея,наистина се чистят драскотините,но незнам дали няма да падне някакъв защитен слой или нещо такова (ако има такъв?).По-компетентните да се изкажат по въпроса.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 16 юли 2006 12:13

дебелите драскотини не из4езват сори проверено е ,гепи застрахователя за гу6ата и сменяи стъклата успех

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 16 юли 2006 17:17

Аз смених задното за 80лв в "кобра".Реотаните си работят перфектно.Предното пак там и за тези пари.С 90 км./ч. съм удрял гълъб и камъче(от камион) и стъклото си е здраво.Оригинално ново е към 300лв.и естествено е по-добро от циганското.

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Нед 16 юли 2006 21:27

Е, вече е късно да се пазаря със застрахователите. Ще чакам да видя какво ще платят, защото има поражения и по покрива и по единя калник, а задната броня направо си висеше на тръбичката за газта ( отвора за зареждане е на бронята). Ако си оправя колата за тези пари които даде, ще жертвам стотина лева за нови стъкла. Благодаря за мненията. Между другото, на мен също ми мина мисълта за водна шкурка за задното стукло, където драскотините не са така дълбоки като на страничното, ама не посмях за да не го матирам :(

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Re: Полиране на стъкла?!?

Мнениеот houzeboy » Чет 21 май 2009 5:08

Преднишната ми кола Астра Ф вагон, я закарах за пастиране на ламарините.
После пробвахме на задното стъкло едно петно как ще стане.
Ефекта беше, че освен издраното, изчезна и UV защитата или там каквото е и това ме отказа =)

Потребителски аватар
griforce
Автомобил: Golf 4
Двигател: APF 2000

Мнениеот griforce » Чет 21 май 2009 13:37

Здравей !
През зимата ми пръсна задното(5 врата)стъкло,просто баща ми ме бутна,за да запаля.
Купих си от "Кобра"някакво турско стъкло с монтажа-140.00лв.,от студа след 1 месец или от напрежението(ако
5-та врата е леко крива) и то пръсна.Четох в форума,разпитвах,бях решил да сменя цялата врата с задното стъкло,но по софийските автоморги ми искаха 150.00лв...така открих в форума Batetoni,той има в Казичане
морга,при него цяла врата с ориг.стъкло ми излезе 80.00лв.,като на вратата имаше спойлер,ако го бяхме махнали я даваше за 50.00лв.
Да чукна на дърво вече нямам проблем с 5-та врата и стъклото,а от Бате Тони съм повече от доволен.
Телефона му е 0888 469907.
Там има и други части,които биха ти били полезни.
Пожелавам ти Успех!

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 03 юни 2009 22:21

houzeboy написа:Преднишната ми кола Астра Ф вагон, я закарах за пастиране на ламарините.
После пробвахме на задното стъкло едно петно как ще стане.
Ефекта беше, че освен издраното, изчезна и UV защитата или там каквото е и това ме отказа =)

:063: Не така колега.....голяма глупост си написал...да знайш !Ако за първи път го чуваш ще обясня....всяко стъкло НЕ пропуска UV лъчите.....до определена дължина....само няколко вида кварц нямат тая особеност...пластмасите,плексигласа и други нямат тая възможност или им се добавя такъв слой....Автомобилните стъкла нямат(не им се налага да имат щото са стъкло) UV слой.....

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 04 юни 2009 17:49

Колега,а какви са онези петна на заднита стъкла,които се виждат с поляризирани очила? Не се заяждам,стана ми интересно и питам! :roll:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 04 юни 2009 19:48

pas1.8mi написа:Колега,а какви са онези петна на заднита стъкла,които се виждат с поляризирани очила? Не се заяждам,стана ми интересно и питам! :roll:

С поляризирано стъкло не трябва да се виждат .....Аз поне съдя по полиризационните филтри за фотоапарата ми ......през филтъра не се виждат отблясъци и при снимка стъклото все едно го няма а без филтър се вижда прозореца с отражението......На някои авто стъкла имат полиризационен слой(филтър) и то само на предното стъкло което не го твърдя на 100 % но подозирам че е така .......случая по който го забелязах е по време на монтирането на броячите на светофарите....при моето стъкло на Киа-та някак се забелязва мигане ....трептене и това трептене се променя в зависимост от ъгъла на виждане през стъклото а когато карам голфа това го няма......

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 04 юни 2009 20:00

колкото разбрах от прочетано, някви безбожни вандали направили ужасно издевателство над твоя хубавица... моя ти съвет да подсъбереш пари и купиш нови стекла, преди имах Хонда Сивик, някви изроди одраскали ми задно странично слекло... каквото да не съм пробвал, нищо не помогна, за пастирането и мокра шкурка е вярно, обаче маха само малки драскотии, големи си останаха (поне при мен).

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 12 юни 2009 9:16

spokomen написа:Преди 2 седмици си намерих колата с надрани заднио и странично стъло ( и други поражения ама сега питането ми е за стъклата) и засипана с някаква строителна смес- пясък канъчета и т.н.т

сори за спама : Но съм разочарван от България, тъйкато живея и в Швейцария там няма такива неща... death

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 12 юни 2009 21:53

Ronin написа:
pas1.8mi написа:Колега,а какви са онези петна на заднита стъкла,които се виждат с поляризирани очила? Не се заяждам,стана ми интересно и питам! :roll:

С поляризирано стъкло не трябва да се виждат .....Аз поне съдя по полиризационните филтри за фотоапарата ми ......през филтъра не се виждат отблясъци и при снимка стъклото все едно го няма а без филтър се вижда прозореца с отражението......На някои авто стъкла имат полиризационен слой(филтър) и то само на предното стъкло което не го твърдя на 100 % но подозирам че е така .......случая по който го забелязах е по време на монтирането на броячите на светофарите....при моето стъкло на Киа-та някак се забелязва мигане ....трептене и това трептене се променя в зависимост от ъгъла на виждане през стъклото а когато карам голфа това го няма......

Колега наистина със такива очила на задното стъкло бях гледал и има синьо лилави петна

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Пон 15 юни 2009 17:10

Здравейте реших да използвам тази тема вместо да правя нова.
Искам да Ви попитам нещо за един преден прозорец. Значи през него се вижда много добре когато е на сянка и когато не пече слънце централно към него, но ако пекне централно и се вижда много много гадно виждат се някакви точки все едно е мръсно а като го погледнеш иначе си изглежда идеално? Въпросът ми е ако може да предложите някакво решение как да се оправи или поне да се подобри, че така е много гадно...
Благодаря за отделеното време. Поздрави. :beer

Върни се в “Направи си сам!”