П.П. Ако темата не е за " Направи си сам" ( Явно сам не успях да се справя

houzeboy написа:Преднишната ми кола Астра Ф вагон, я закарах за пастиране на ламарините.
После пробвахме на задното стъкло едно петно как ще стане.
Ефекта беше, че освен издраното, изчезна и UV защитата или там каквото е и това ме отказа =)
pas1.8mi написа:Колега,а какви са онези петна на заднита стъкла,които се виждат с поляризирани очила? Не се заяждам,стана ми интересно и питам!
spokomen написа:Преди 2 седмици си намерих колата с надрани заднио и странично стъло ( и други поражения ама сега питането ми е за стъклата) и засипана с някаква строителна смес- пясък канъчета и т.н.т
Ronin написа:pas1.8mi написа:Колега,а какви са онези петна на заднита стъкла,които се виждат с поляризирани очила? Не се заяждам,стана ми интересно и питам!
С поляризирано стъкло не трябва да се виждат .....Аз поне съдя по полиризационните филтри за фотоапарата ми ......през филтъра не се виждат отблясъци и при снимка стъклото все едно го няма а без филтър се вижда прозореца с отражението......На някои авто стъкла имат полиризационен слой(филтър) и то само на предното стъкло което не го твърдя на 100 % но подозирам че е така .......случая по който го забелязах е по време на монтирането на броячите на светофарите....при моето стъкло на Киа-та някак се забелязва мигане ....трептене и това трептене се променя в зависимост от ъгъла на виждане през стъклото а когато карам голфа това го няма......
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта