Смяна маншон на вътрешния накрайник на рейката... Как ?? мк2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Смяна маншон на вътрешния накрайник на рейката... Как ?? мк2

Мнениеот _NqKoI_ » Вто 03 авг 2010 17:34

Става въпрос за Голф 2.. Как се сменя десния маншон на вътрешния накрайник на рейката :)

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Смяна маншон на вътрешния накрайник на рейката... Как ?? мк2

Мнениеот PuShE_ » Вто 03 авг 2010 21:19

дигаш колата на крик,отвиваш външния накрайни,с една отверка отваряш скобите и дърпаш,после по същия ред,ако искаш можеш да използваш същата скоба,но малко зор се затваря :да:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Вто 03 авг 2010 22:21

_NqKoI_ написа:Става въпрос за Голф 2.. Как се сменя десния маншон на вътрешния накрайник на рейката :)

Предполагам питаш за десния нкрайник сигурно щото е запресован :wink: ,но дори и да не е, вече има и по лесни начини от преди. :idea: Но все пак ще трябва да развиеш накрайника от шенкела,и след това без да развиваш късия от дългия накрайник,просто нахлузваш новия маншон,само че не става с обикновените маншони дето продават в магазините.Отскоро се предлагат тези с които става гореописаната процедура,казаха че са на базата на неопрен(изключително разтегливи са),е струват и малко по скъпо но спестяват доста време и нерви! :Mr Green Fun Само се надявам и да изкарат повече от старите които се скапаха за има няма 3 години.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Вто 03 авг 2010 22:48

Мен ме посаветваха да пробвам без да свалям външния накрайник дали ще се разтегне новия маншин ако ли не да се боря с законтрящата гайка на външния накрайник .... че днеска бая зор видях да го изкарам. Сменях лагера на главината и опрях до гайката ам бой и го избих тоя накрайник

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Вто 03 авг 2010 23:05

_NqKoI_ написа:Мен ме посаветваха да пробвам без да свалям външния накрайник дали ще се разтегне новия маншин ако ли не да се боря с законтрящата гайка на външния накрайник .... че днеска бая зор видях да го изкарам. Сменях лагера на главината и опрях до гайката ам бой и го избих тоя накрайник

Именно ,няма да сваляш целия накрайник :idea: ,само избиваш конуса откъм шенкела и нахлузваш маншона(ако е от тези неопреновите),в комплекта има и пласмасова "шапка"(така да се каже),която се слага в-у болта и улеснява преминаването на маншона през него!Става толко лесно бързо :shock ,че чак се изненадах,само дано излезнат читави ,че и цената е два-три пъти над обикновенните. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 04 авг 2010 1:53

е тея маншони ги чувам за сефте mhihi

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 04 авг 2010 6:32

PuShE_ написа:е тея маншони ги чувам за сефте mhihi

Това не пречи да ги има, :roll: в магазинчето за авточасти дето си пазарувам почнаха да ги зареждат от около половин година и постепенно разшириха предлагането заради повишеното търсене! :Mr Green Fun И пак казвам ,че се надявам да са читави,иначе от гледна точка спестяване на труд и нерви си струват,въпроса е като трайност дали си заслужават парите! :lol:

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 04 авг 2010 7:10

за това казах вариянта със махането на накрайника,ами то ако са 2-пъти по-скъпи от обикновенните пак са по-евтини защото спестяваш реглаж на предница,а там са си едни 25-30 кинта :да:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 04 авг 2010 15:04

Днеска го сборих тоя маншон ам колкото и да не ми се искаше свалих външния накрайник... преди да го откача от шенкела отхлабих контра гайката и всичко си тръгна както трябва :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 04 авг 2010 16:20

Вместо да се дават повече пари за маншон, разхлабваш гайката, развиваш накрайника и мериш с шублер разстоянието от края на резбата до гайката. Сваляш гайката, сменяш маншона. Мажеш резбата с грес за карета и навиваш гайката и накрайника.
Успех в домашната работа! :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 04 авг 2010 16:54

аз гайката не я свалих тя не ми попречи :) на но така или иначе от бая време колата ми дърпа на ляво и искам не искам ще мина реглаж :)

Върни се в “Направи си сам!”