Смяна на предно стъкло пасат 92'

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Milenskiqt
Автомобил:
Двигател:

Смяна на предно стъкло пасат 92'

Мнениеот Milenskiqt » Сря 22 сеп 2010 13:23

Колеги да покажа на другите след мен как става номера с подмяната на стъклото.Много писано има из форума ,но да сложа и снимки.Пасата е комби Б3стъклата има са лепени.Смяна в Русе на стъкло което е твое на всякъде по 40лв,45лв,50лв ,някои даже искат 55лв.Аз реших да не давам пари на никои и почнах с един френд.Смених улътнението на прозореца 15лв и силикона 12лв.= 27лв. всичко ми излезе това,а и стъклото на старо 40лв.Значи общо 67лв.На кобрата в Русе ми искаха 115 лв с нов прозорец,( същия които си имам някъкъв сирийски) отделно по 5лв. на стикер преместването.Само ги попитах дали познават парите изсмях им се и обърнах гръб! :screwy :beat_butt2 death
Прикачени файлове
PIC_0009.jpg
нужните инстументи:пистолет за силикон,силикон за 12лв.2-3 макетни ножчета ако работата се за кучи тиксо за фиксация на стъклото след поставяне и препарат, весник за миене на стъкла.
PIC_0010.jpg
старото стъкло с уплътнението
PIC_0014.jpg
по средата на оригиналното стъкото отвътре има една ламаринка на някои ,аз нямах ламаринка направо тръгнах да търся канапите...
PIC_0015.jpg
като намерих двата канапа дръпнах единия не тръгна тогава се захванах с другия,тои тръгна завързах за ключ звездогаечен
PIC_0016.jpg
после падна голямото дърпане,за да се отреже силикона на стъария прозорец.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!!!! ВЪРЖЕТЕ ЗА НЕЩО ДРУГИЯ КРАИ КОИТО НЕ ГО ДЪРПАТЕ ТОЗИ КОИТО ОСТАВА.

Потребителски аватар
Milenskiqt
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на предно стъкло пасат 92'

Мнениеот Milenskiqt » Сря 22 сеп 2010 13:39

тогава дойде момента на стария метод с макетния нож

после с тиксото или както му викат скоч фиксирах и оставих колата на слънце поне за 2 часа ,не я карах цял ден.

Потребителски аватар
belovs
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belovs » Чет 23 сеп 2010 20:25

ебати хамалската работа , ти си се измъчил бе колега , има дръжки за струната/телта , трябват двама човека .Единия вътре , другия отвън ,има си длето за чистене на силикона ... абе трябват си инструменти и малко знания ....

btw чистачките се свалят

Последна промяна от belovs на Чет 23 сеп 2010 20:59, променено общо 1 път.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Чет 23 сеп 2010 20:44

измъчил се е ,но е спестил някой лев.
Браво за търпението и старанието. :applause:

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Пет 24 сеп 2010 6:53

Колега аз си смених моето в кобра-София, скъпо е ама хубавото е, че ако потече има кой да псуеш :beer но изглежда стабиилно както си го направил, евала :да:

Върни се в “Направи си сам!”