Koнденз по халогените

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Koнденз по халогените

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 25 юни 2006 15:42

Някои знае ли от какво се получава конденза по халогените(фаровете за мъгла) и също така по ,,фалшивите,, фарове от четворка на някои троики и защо не се получава тъкъв по оригиналните фарове. Ако темата не е за този раздел моля да бъде преместена.
mod edit: wili98
пипнах заглавието.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 25 юни 2006 15:54

аз имах проблем с единия мигач отпред и единия страничен, и с една тънка бургия ги пробих по ръбчето на стъклото и се оправи :idea: :lol:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Нед 25 юни 2006 19:57

конденза се получава от ВОДА. така че намери начин да спреш влизането на вода в халогените и фаровета.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 25 юни 2006 20:40

SMEL написа:конденза се получава от ВОДА. така че намери начин да спреш влизането на вода в халогените и фаровета.
...със силикон-безцветен.Аз използвам марката"bizon".

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Koнденз по халогените

Мнениеот DAXC » Нед 25 юни 2006 22:42

Achim Lauritzen написа:Някои знае ли от какво се получава конденза по халогените(фаровете за мъгла) и също така по ,,фалшивите,, фарове от четворка на някои троики и защо не се получава тъкъв по оригиналните фарове. mod edit: wili98

Колега при всички се получава. С времето материалите стареят. При ментетата по-рано, а при оригиналните по-късно. Погледни да не е хвръкнало камъче и леко да е пукнало някъде халогена. Погледни там където е залепено стъклото да няма пукнатина. Обикновенно от там влиза влага. Както казаха колегите мини ги с безцветен силикон-влагоустойчив.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 26 юни 2006 21:11

Самите халогени отдолу на рефлетора имат по една дупчица,сигурно от там влиза вода.Ще ги мина със силикон и ще пиша за резултата :shock

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 26 юни 2006 21:20

Achim Lauritzen написа:Самите халогени отдолу на рефлетора имат по една дупчица,сигурно от там влиза вода.Ще ги мина със силикон и ще пиша за резултата :shock

Има нещо в тва с дупчиците, аз ги запълних със силикон и след тва започнаха да кондензират :?
Обяснявам си го така: не че влиза вода, ами просто от разликата във външната и вътрешната темература се опразува конденз и ако от някъде влиза въздух то тогава не би трябвало да има. :roll:

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Пон 26 юни 2006 22:41

конденз се получава от ВОДА (във въздуха има все пак малко)
ако са подсушени и запечатани добре няма как

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 27 юни 2006 0:11

CellNet ™ написа:Има нещо в тва с дупчиците, аз ги запълних със силикон и след тва започнаха да кондензират :?
Обяснявам си го така: не че влиза вода, ами просто от разликата във външната и вътрешната темература се опразува конденз и ако от някъде влиза въздух то тогава не би трябвало да има. :roll:

е тва е верния отговор пичове, а като има дупка температурите се изравняват по-лесно, сеш се?

като ви се запотят стъклата по време на дъжд кво праите? - сваляте джама, или пускате да духа, нали?
айде нема кво да умувте повече

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 27 юни 2006 15:05

Ludia написа:аз имах проблем с единия мигач отпред и единия страничен, и с една тънка бургия ги пробих по ръбчето на стъклото и се оправи :idea: :lol:

и аз пробих единия си преден мигач (боргия ф3), за да се оттича, защото е пукнат и беше станал на аквариум :lol:
имам друг мигач, но не ми се сменя, а това засега помага :)

Върни се в “Направи си сам!”