Смяна на предно стъкло
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на предно стъкло
колеги та въпроса ми е как се сменя предно стъкло на поло 1.4 16 в 6n1 1998 г защото моито го пукнах ;( ако има как и да ми кажете какви материали ще ми трябват за тази цел
мерси предварително 
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Re: Смяна на предно стъкло
Съвета ми е да не правиш експерименти...после да няма подобна тема как се изкарва вода от купето

-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
е да съгласен съм с теб на 100 процента но нещо ме е одарила кризата та мисълта ми е да си го направя сам (ако може все пак ) тамън ще спестя малко пари ( а не съм кои знае колко некадърен 
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Цената за демонтаж и монтаж е смешна, бягай да ти го сменят!
Аз отдавна не сменям стъкла на клиенти, оправям каквото е за мен и я карам при стъкларите.
Аз отдавна не сменям стъкла на клиенти, оправям каквото е за мен и я карам при стъкларите.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
наиснина колега иди да ти го словат,може и да си кадърен но не си заслужава да се мъчеш,да не стане и пак да отидеш при стъклар.На моя Г2 миналата година в "Кобрата" бяха ми взели 10лв и при теб не вярвам да е много по-скъпо.
-
xdimitrov
- Автомобил:
- Двигател:
като за начало ти трябва 1 метар жило за спирачки на колело с това жило започваш да режиш силикона с който е залепено стаклото ти след това като го свалиш счупеният прозорец зачистваш малко силикона който е останал по копето но недей маха целият силикон поради самата пречина че после новият силикон няма да залепне хубаво да оплатни след това отиваш до някой магазин и си зимаш черен силикон който издрържа на влага и го мяташ 1 во слагаш силикон на купето после на прозореца изчакваш 10 минути и ги лепиш и си имаш нов здрав прозорец оставяш го поне 12 часа без да се марда колата да засъхне като хората и това е сичко !!!
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
е да то ако е десет лева наистина не си заслужава трудът 
-
taran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На голф 2 стъклото се държи само на уплътнението и е възможно монтажа да струва 10 лв.При автомобилите с лепени стъкла само лепилото струва от 10 лв нагоре(макар и да е черно и в подобна опаковка не е силикон),освен него е хубаво да се ползва и т.нар. праимър,по-скъп е от лепилото обикновенно.
Лепилото се нанася само върху стъклото.После стъклото се поставя върху автомобила и се фиксирада не се свлича,обикновенно с лепенки върху тавана.
Ако имаш гараж,мога да ти дам координати на човек дето взима 30лв за лепене на джам.А,ако ще купуваш ново стъкло,обикновенно цената с монтаж е +10-20 лв и ти дават гаранция,ако протече или нещо такаво.
Та хубаво си нарави сметката.
Лепилото се нанася само върху стъклото.После стъклото се поставя върху автомобила и се фиксирада не се свлича,обикновенно с лепенки върху тавана.
Ако имаш гараж,мога да ти дам координати на човек дето взима 30лв за лепене на джам.А,ако ще купуваш ново стъкло,обикновенно цената с монтаж е +10-20 лв и ти дават гаранция,ако протече или нещо такаво.
Та хубаво си нарави сметката.
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
та днес като звъннаха от кобра (защото бях пуснал запитване) ми казаха че има предно стъкло (китаиско) на промоция за 75 лв та на бегом и си сложих направо ново и ми илзезна 104.40 стотинки
то по добре беше да си взема ново (защото едно предно стъкло втора ръка под 60-70 лв неможеш да го пипнеш и то просто не си заслужаваше )
-
xdimitrov
- Автомобил:
- Двигател:
направо за тази цена си перфектен аз преди време на брат ми на омегата му зеха 210 лева.... апак
миналата година на приател на голчето му му зеха 140 лева за прозорец и смяна в кобра е това
ся ако не се лъжа майче на кобрата за голфчета 3 - ки зомат около 120 115 лева там някаде .... поне така съм чувал де
миналата година на приател на голчето му му зеха 140 лева за прозорец и смяна в кобра е това
ся ако не се лъжа майче на кобрата за голфчета 3 - ки зомат около 120 115 лева там някаде .... поне така съм чувал де
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се но тези на Бесарабията (уж кобра) са пълни не.ад..ни.ци..... днес викам си чакаи да отида на някоя автомивка да видя дали тече и какво да видя от дясната страна направо си шурти пред седалката направо побеснях и си взех един силикон и ще си го правя аз нали почвам леко по леко да слагам и виждам че на оплатнението което уж е ново на прозореца няма и 1 грам силикон направо нямам думи.... невидях никаде силикон които трябва да се сложи за да не тече и 3 часа се занимавам да го напълня това оплатнение със силикон направоо по добре не ходете там мн са зле горките и си ми взеха пари и за силикон уж... по добре беше да си го сменя сам маи маи
-
xdimitrov
- Автомобил:
- Двигател:
аз като говоря не говоря на вятъра ... кобрата са мошеници
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Не е трябвало да се мъчиш сам, нали затова дават доживотна гаранция. Сега ако имаш друг проблем, няма да ти уважат гаранцията - напр. спукване от лош монтаж. 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Колега щом е с уплътнение защо му е силикон?Не знам на какъв принцип ти е прозореца,но ако е като на 2ките няма нужда от силикон....
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не е като на двойките, лепено е стъклото. Лайстната е само декорация. Не са сложили достатъчно лепило навсякъде и са останали фуги. Или лепилото е било старо и бая твърдо и не са притиснали достатъчно стъклото.
Мурдарска работа!
Мурдарска работа!