Как да си разредя боята
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
Как да си разредя боята
Колеги как да си приготвя боята за да си прасна бронята и калника .... имам всичко нужно благодаря предварително .
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Как да си разредя боята
С вискозимер.
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
колега обесни какво е това ...просто ми трябва някаква таблица ...на толкова боя еди си колко разредител за лака толкова втвърдител и така нататък.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Питаи тия в магазина,щом питаш маи си нямаш хабер от тая работа(като мен)даи някои лев на бояджия.Хем ще ти избере подходяща боя и ще я пръсне като хората а ти докато си нагласиш пистолета и ще издухаш боята.
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
боя имам доста от бояджии аджамии ми писна а аз като си го направя няма на кой да се ядосвам ... а и все пак вкеки е имал парви път. Верно някои си вадят хляба с това но ако някои ми каже ще съм му много благодарен може да ми пишете на лични ако нещо.
- feikot
Ако е за лек автомобил и струва повече от 2000 лв. не ти препоръчвам ти да пръскаш.Ще стане на вълни и ще се стече.Вискозимера се продава по такива магазини за бои и автобои.Таблицата трябва да е според производителя на боята.Визкозимера представлява фунийка с тесен изход от който падат капки.Според гъстотата на боята толкова по бързо падат.Имаше някаква таблица колко капки за 20 сек... не помня.Препоръчвам ти да ти напръскат елемента хора,които това работят.Не е толкова елементарна работа (не че е кой знае колко сложна) но все пак изисква и опит и познание.Ако все пак решиш да пръскаш ти,не повтаряй място докато не е изсъхнало,дори и да виждаш петна.Ще се стече.Лака е като кита,колкото повече втвърдител,толкова по-бързо втвърдява.
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
аха мерси колега ще питам в магазина от които взех боята за този вискозимер.
- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:Лака е като кита,колкото повече втвърдител,толкова по-бързо втвърдява.

Последна промяна от bagera на Нед 13 мар 2011 23:03, променено общо 1 път.
- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
Старите бояджии използваха елементарна пръчица,с която бъркат боята.Метода е следния:когато стигнат желаната пропорция за боядисване с пистолет, а тя е:след разреждането боята трябва да се стича на върха с малка поличка без да капе.Дано си ме разбрал.

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това с пръчката и аз го подкрепям , обикновен и сигурен метод , в магазините за автобои си ги имат и ги дават при покупка на боя / принципно / . Като си чистиш пистолета , напълни си донякъде казанчето с разредител и си пръскай на воля - ще посвикнеш на пистолета и ще си определиш горе долу как трябва да ти е въздух/боя .

bagera написа:feikot написа:Лака е като кита,колкото повече втвърдител,толкова по-бързо втвърдява.не е така колега, има си точни пропорции, пробвай да сложиш много втвърдител на кита, да видим за колко време ще изсъхне

- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
ми то има и много други тънкости които,не могат дабъдат обяснени с лалане,но щом е мераклия и има много боя за един калник,да маца на воля,то тъи се почва със занаята.УСПЕХ

П.С.Подготви добре детаилите за боядисване.

П.С.Подготви добре детаилите за боядисване.
- feikot
За лака не бях сигурен !
Иначе,метода с пръчката как по-точно да му обясня чрез форума.По принцип като бъркаш с клечицата и я извадиш от боята трябва де е аха аха да се прекъсне струйката.Не да капе не да се стича.

- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колеги ще се почва с уроците . благодаря на всички 

ако е металик е 2ве кам 1но разредител,за лака също+5%разредител.наи добре даси вземеш от магазина от които си пазарувал Мерителна(4а6ка) и там си е разграфено 1/1 2/1 3/1 4/1/5/1но спорет зависимост какво ще бърка6(ако барка6 100мл.лак слагаш 50мл.вт. и 5% ппфффууу дано ме разбереш 

- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:За лака не бях сигурен !Иначе,метода с пръчката как по-точно да му обясня чрез форума.По принцип като бъркаш с клечицата и я извадиш от боята трябва де е аха аха да се прекъсне струйката.Не да капе не да се стича.
Пич,колко пъти трябва да ти казвам,като не разбираш не пиши.Кадето и да отворя гледам твоите простотии.Целия форум е пълен с твоитв глупости