:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как да си разредя боята

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
chefo.gti3
Автомобил:
Двигател:

Как да си разредя боята

Мнениеот chefo.gti3 » Вто 08 мар 2011 20:16

Колеги как да си приготвя боята за да си прасна бронята и калника .... имам всичко нужно благодаря предварително .

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Как да си разредя боята

Мнениеот feikot » Вто 08 мар 2011 20:16

С вискозимер.

Потребителски аватар
chefo.gti3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefo.gti3 » Вто 08 мар 2011 20:21

колега обесни какво е това ...просто ми трябва някаква таблица ...на толкова боя еди си колко разредител за лака толкова втвърдител и така нататък.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 08 мар 2011 20:34

Питаи тия в магазина,щом питаш маи си нямаш хабер от тая работа(като мен)даи някои лев на бояджия.Хем ще ти избере подходяща боя и ще я пръсне като хората а ти докато си нагласиш пистолета и ще издухаш боята.

Потребителски аватар
chefo.gti3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefo.gti3 » Вто 08 мар 2011 20:41

боя имам доста от бояджии аджамии ми писна а аз като си го направя няма на кой да се ядосвам ... а и все пак вкеки е имал парви път. Верно някои си вадят хляба с това но ако някои ми каже ще съм му много благодарен може да ми пишете на лични ако нещо.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 08 мар 2011 20:53

Ако е за лек автомобил и струва повече от 2000 лв. не ти препоръчвам ти да пръскаш.Ще стане на вълни и ще се стече.Вискозимера се продава по такива магазини за бои и автобои.Таблицата трябва да е според производителя на боята.Визкозимера представлява фунийка с тесен изход от който падат капки.Според гъстотата на боята толкова по бързо падат.Имаше някаква таблица колко капки за 20 сек... не помня.Препоръчвам ти да ти напръскат елемента хора,които това работят.Не е толкова елементарна работа (не че е кой знае колко сложна) но все пак изисква и опит и познание.Ако все пак решиш да пръскаш ти,не повтаряй място докато не е изсъхнало,дори и да виждаш петна.Ще се стече.Лака е като кита,колкото повече втвърдител,толкова по-бързо втвърдява.

Потребителски аватар
chefo.gti3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefo.gti3 » Вто 08 мар 2011 21:13

аха мерси колега ще питам в магазина от които взех боята за този вискозимер.

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Вто 08 мар 2011 21:20

feikot написа:Лака е като кита,колкото повече втвърдител,толкова по-бързо втвърдява.

:063: не е така колега, има си точни пропорции, пробвай да сложиш много втвърдител на кита, да видим за колко време ще втвърди mhihi

Последна промяна от bagera на Нед 13 мар 2011 23:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Вто 08 мар 2011 21:35

Старите бояджии използваха елементарна пръчица,с която бъркат боята.Метода е следния:когато стигнат желаната пропорция за боядисване с пистолет, а тя е:след разреждането боята трябва да се стича на върха с малка поличка без да капе.Дано си ме разбрал. :drunk :beer :drinking:

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 08 мар 2011 21:46

Това с пръчката и аз го подкрепям , обикновен и сигурен метод , в магазините за автобои си ги имат и ги дават при покупка на боя / принципно / . Като си чистиш пистолета , напълни си донякъде казанчето с разредител и си пръскай на воля - ще посвикнеш на пистолета и ще си определиш горе долу как трябва да ти е въздух/боя .
bagera написа:
feikot написа:Лака е като кита,колкото повече втвърдител,толкова по-бързо втвърдява.

:063: не е така колега, има си точни пропорции, пробвай да сложиш много втвърдител на кита, да видим за колко време ще изсъхне mhihi

mhihi mhihi

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Вто 08 мар 2011 21:54

ми то има и много други тънкости които,не могат дабъдат обяснени с лалане,но щом е мераклия и има много боя за един калник,да маца на воля,то тъи се почва със занаята.УСПЕХ :drunk :beer :drinking:

П.С.Подготви добре детаилите за боядисване.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 09 мар 2011 2:23

За лака не бях сигурен ! :Mr Green Fun Иначе,метода с пръчката как по-точно да му обясня чрез форума.По принцип като бъркаш с клечицата и я извадиш от боята трябва де е аха аха да се прекъсне струйката.Не да капе не да се стича.

Потребителски аватар
chefo.gti3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefo.gti3 » Сря 09 мар 2011 7:41

мерси колеги ще се почва с уроците . благодаря на всички :обичам ви

Потребителски аватар
tibia_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tibia_83 » Сря 09 мар 2011 21:20

ако е металик е 2ве кам 1но разредител,за лака също+5%разредител.наи добре даси вземеш от магазина от които си пазарувал Мерителна(4а6ка) и там си е разграфено 1/1 2/1 3/1 4/1/5/1но спорет зависимост какво ще бърка6(ако барка6 100мл.лак слагаш 50мл.вт. и 5% ппфффууу дано ме разбереш :bishop

Потребителски аватар
gencho84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho84 » Сря 09 мар 2011 21:25

feikot написа:За лака не бях сигурен ! :Mr Green Fun Иначе,метода с пръчката как по-точно да му обясня чрез форума.По принцип като бъркаш с клечицата и я извадиш от боята трябва де е аха аха да се прекъсне струйката.Не да капе не да се стича.

Пич,колко пъти трябва да ти казвам,като не разбираш не пиши.Кадето и да отворя гледам твоите простотии.Целия форум е пълен с твоитв глупости

Върни се в “Направи си сам!”