комфорт модул

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
iav
Автомобил:
Двигател:

комфорт модул

Мнениеот iav » Пон 28 авг 2006 15:21

колата е пасат В4 1.6 74 kw 101 кс 96 год. има комфорт модул и алармата го подържа, но не зная къде точно да свържа свободния проводник /от алармата/.също и двата извода за блокировка на двигателя/пак тези от алармата/- какво точно се прекъсва,къде обичайно се връзват.моля,ако някой може,нека да помогне.сам си слагам алармата и това ще ми спести време.преди това колата е била без аларма.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 29 авг 2006 9:26

Дебнеш управляващите жици от машинката на шоф. врата.
мериш с мултицет, като заключваш коя какво подава.. + или -...
виждаш алармата при заключване какво подава на коя жица, и после я свързваш към съответната жичка за управление идваща от вратата...

пускаш дълъг сигнал за заключване от алармата минимум 4 сек..
и си готов...
Ако си пълен гъзар, щв вържеш и доп. сигнал от алармата да сваля прозорците и да отключва колата като се подава 4 сек.

А за прекъсването...ами не знам какво ще прекъсваш.. но идеята е да е нещо нетипично.. а иначе стандартните
Датчик на хол
Упр сигнал на бобината/комутатора
Някой от сигналите към ЕКУ

С реле е по ефектно, защото можеш да прекъснеш на практика каквото ти скимне дори и с голям товар.

iav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iav » Вто 29 авг 2006 10:39

благодаря много.ще меря с уреда.имах надеждата,че някой може да знае точно кой е кабела/кабелите/.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 29 авг 2006 11:05

iav написа:благодаря много.ще меря с уреда.имах надеждата,че някой може да знае точно кой е кабела/кабелите/.

От вратата не излизат толкова много кабели...
Ако искаш разглоби вратата и виж там какво е положението към машинката ;)

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Вто 29 авг 2006 17:11

[quote="wili98]...Ако си пълен гъзар, щв вържеш и доп. сигнал от алармата да сваля прозорците и да отключва колата като се подава 4 сек...[/quote]

Как става номера с вдигането на стъклата, защото моята го поддържа, но ми казаха че трябва някакво модулче или машинка.. не помня точно какво ми казаха като я връзваха.

Върни се в “Направи си сам!”