След ходенето до морето се убедих в нуждата от осветление в багажника на моето Поло. Купих един плафон от Бриколаж, но изведнъж се оказа, че нямам идея откъде да взема ток за него. Обикновено не се плаша от кабели, но тука се видях в чудо като видях снопа, минаващ отзад...
Накратко - от кои кабели (по цветове) ще е удачно да взема захранване за малкото плафонче, което ще монтирам отзад?
Глупав въпрос за тоци и жици
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ,аз също нямах на голфето плафон,и сам си поставих.Много ми се щеше да не ровя по инсталацията,но няма постоянен плюс във снопа кабели който отива до отзад.Та се наложи да си докарам плюс от таблото с бушоните,има свободни гнезда откъдето може да се вземе!Абе не е някаква философиа,ама иска малко свободно време. 

- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като ми е отворен багажника плафона не свети (т.е. няма датчик там). А и ми се вижда малко куцо да взимам ток от плафона чак - далече е, и трябва да се сваля цялата тапицерия на тавана. По-скоро бих се хванал да докарам ток от таблото с бушоните, както е правил ivkata, защото си мисля че ще ми е по-удобно окабеляването.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Това съм го правил преди година и половина утре ще снимам и ще ти покажа (няма да е предо 21:00). Аз направих така : Взех + от снопа за управление на задната чистачка(син,черен и кафяв) от буксата коята се намира точно зад стойката на пожарогасителя ( три жици са ) вързах го за едно ключе и после за лампа от мигач (демек 21W). От една стана кофтито е ,че + на чистачката отива само когато дадеш контакт ( отваряш багажника и превключваш копчето и хоп
. От друга страна няма как да свети крушката като не работи колата и ако я забравиш сверната няма да харчи.

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,не е кой знае каква философия да си докарате постоянен + от таблото с бушоните,другото според мен не си е работа!
После отстрани на пластмасовата кора си слагате едно бутонче,било от тези дето са за вратите,или стават и от тези дето ги дават с илиенските аларми.Пускате през него масата(-),връзвате го към предварително избрано от вас осветително тяло(в моя случаи е плафон от лада) и си имате осветление в багажника!
Което гасне когато затворите какпака и се вкл.когато отворите ,независимо дали сте на контакт,фарове или чистачки!
А аз си избрах ладовия плафон,първо щото ми беше без пари,има копче и може да го гасите когато се налага по дълго да седи отворен багажника и трето ,крушката му е с мощност 10 вата,което е предостатъчно да освети багажника.По силни крушки не са за прпоръчване! Е това е,някои ако не му ясно да пита. 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
щом трябва осветление в багажника се предполага,че ще се използва на тъмно.Ако ти се наложи да го използваш някъде на път и е тъмно спираш слизаш от колата,но логично трябва да оставиш габаритите да светят да не стане ПТП.Аз бих взел + от габарита на стопа който да мине през прекъсвач така че като затвориш капака на багажника да прекъсва веригата.Така ще си спестиш бая разглобяване и ще ти е нужен към един метър жица.Просто изказвам мнение с което никой не е длъжен да се съобразява 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти: