Глупав въпрос за тоци и жици

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Глупав въпрос за тоци и жици

Мнениеот Dare_Devil » Сря 13 сеп 2006 14:02

След ходенето до морето се убедих в нуждата от осветление в багажника на моето Поло. Купих един плафон от Бриколаж, но изведнъж се оказа, че нямам идея откъде да взема ток за него. Обикновено не се плаша от кабели, но тука се видях в чудо като видях снопа, минаващ отзад...
Накратко - от кои кабели (по цветове) ще е удачно да взема захранване за малкото плафонче, което ще монтирам отзад?

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Сря 13 сеп 2006 15:45

Свети ли ти плафона като ти е отворен багажника?

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Сря 13 сеп 2006 15:58

Ако да вземи ток от датчика на задната врата!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 13 сеп 2006 16:04

Колега ,аз също нямах на голфето плафон,и сам си поставих.Много ми се щеше да не ровя по инсталацията,но няма постоянен плюс във снопа кабели който отива до отзад.Та се наложи да си докарам плюс от таблото с бушоните,има свободни гнезда откъдето може да се вземе!Абе не е някаква философиа,ама иска малко свободно време. :wink:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 13 сеп 2006 17:42

Аз си турих цяла лампа от тея дето ги ползват в сервизите. Ток от плафона и сега свети екстра.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 13 сеп 2006 17:44

ами моя защо си има лампа?! щом вашите нямат....
иначе се взима от плафона, както някой по-горе каза

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Чет 14 сеп 2006 14:37

Като ми е отворен багажника плафона не свети (т.е. няма датчик там). А и ми се вижда малко куцо да взимам ток от плафона чак - далече е, и трябва да се сваля цялата тапицерия на тавана. По-скоро бих се хванал да докарам ток от таблото с бушоните, както е правил ivkata, защото си мисля че ще ми е по-удобно окабеляването.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 14 сеп 2006 17:02

Това съм го правил преди година и половина утре ще снимам и ще ти покажа (няма да е предо 21:00). Аз направих така : Взех + от снопа за управление на задната чистачка(син,черен и кафяв) от буксата коята се намира точно зад стойката на пожарогасителя ( три жици са ) вързах го за едно ключе и после за лампа от мигач (демек 21W). От една стана кофтито е ,че + на чистачката отива само когато дадеш контакт ( отваряш багажника и превключваш копчето и хоп :idea:. От друга страна няма как да свети крушката като не работи колата и ако я забравиш сверната няма да харчи.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 14 сеп 2006 18:49

Колеги,не е кой знае каква философия да си докарате постоянен + от таблото с бушоните,другото според мен не си е работа! :roll: После отстрани на пластмасовата кора си слагате едно бутонче,било от тези дето са за вратите,или стават и от тези дето ги дават с илиенските аларми.Пускате през него масата(-),връзвате го към предварително избрано от вас осветително тяло(в моя случаи е плафон от лада) и си имате осветление в багажника! :wink:Което гасне когато затворите какпака и се вкл.когато отворите ,независимо дали сте на контакт,фарове или чистачки! :P А аз си избрах ладовия плафон,първо щото ми беше без пари,има копче и може да го гасите когато се налага по дълго да седи отворен багажника и трето ,крушката му е с мощност 10 вата,което е предостатъчно да освети багажника.По силни крушки не са за прпоръчване! Е това е,някои ако не му ясно да пита. :wink:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 15 сеп 2006 4:46

щом трябва осветление в багажника се предполага,че ще се използва на тъмно.Ако ти се наложи да го използваш някъде на път и е тъмно спираш слизаш от колата,но логично трябва да оставиш габаритите да светят да не стане ПТП.Аз бих взел + от габарита на стопа който да мине през прекъсвач така че като затвориш капака на багажника да прекъсва веригата.Така ще си спестиш бая разглобяване и ще ти е нужен към един метър жица.Просто изказвам мнение с което никой не е длъжен да се съобразява :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 15 сеп 2006 21:31

vit_autosofia написа:Просто изказвам мнение с което никой не е длъжен да се съобразява :wink:

:idea: Аз обаче ще се съобразя :lol: . Това според мен е най-добрият начин пък и за изпълнение от това по лесно няма. Даже и контакт не ти е нужен.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 17 сеп 2006 3:42

Anbuch написа:
vit_autosofia написа:Просто изказвам мнение с което никой не е длъжен да се съобразява :wink:

:idea: Аз обаче ще се съобразя :lol: . Това според мен е най-добрият начин пък и за изпълнение от това по лесно няма. Даже и контакт не ти е нужен.

Успех и поздрави :lol: :lol:

Върни се в “Направи си сам!”