Здравйте колеги, цяла нощ мое мъчи една мисъл и не можах да заспя.Интересно ми е какво ще ми бъде необходимо за да сменя мястото на въздушния филтър.Говоря за АБД мотор, чиято фълтърна кутия е "тава", а до колкото разбирам на по старите АБД-та е така, а на по новите след 93-та 94-та е отпред фълтърната кутия и филтъра естествено.
При мен е така
А това е другият вариант
Ако темата ми не е за тук моля да бъде преместена в правилния радел.
1 въпрос за смяна на мястото и филтърната кутия АБД
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1 въпрос за смяна на мястото и филтърната кутия АБД
Ми,ако самия моноинжекцион е еднакъв,ще ти трябват кутия за филтъра,маркуч и "лула"(това което се надява върху моноинжекциона).Самата "лула" е захваната върху корпуса на моноинжекциона с три болта.Филтърната кутия има една стърчилка от страната на подкалника и два отвора с тампончета от към рога.Стърчилката влиза в отвора на една планка,а на рога има два шиш върху които се нахлузва кутията.
Ако липсват въпросните места за закрепване на кутията на филтъра ще трабва да ги изкопираш от друга кола.
Ако липсват въпросните места за закрепване на кутията на филтъра ще трабва да ги изкопираш от друга кола.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На втория вариант се вижда почти всичко , което ти трябва - пластмасовата кутия с всичките и чаркалъци , тръба за топъл въздух / ако ти трябва , не е задължителна / + вакуум тръбичка за клапата топъл/студен въздух - ако слагаш тръба за топъл въздух , от пластмасовата кутия до капака на мотоно 2-те тръби , капака на моното както ти каза колегата + 3-те болта за него , 2 гумени дебели О-пръстена за придържане на филтърната кутия да не се мятка - ако нямаш гумичките -> тел , миши опашки , самонарезни видии ..
Тръбичка за отдушника на картера до моното - мисля ,че имаш такава оригинално .
Хващаш една 3-ка и цялата система я взимаш - най-лесно и безпроблемно . Това е по-добрия вариант на въздушните пътища , иначе с кръглата кутия като при руските автомобили картерната вентилация се вкарва при въздушния филтър и постоянно го цапа , а при квадратната кутия картерните газове се вкарват директно в моното далеч от филтъра , без да го цапат .

Хващаш една 3-ка и цялата система я взимаш - най-лесно и безпроблемно . Това е по-добрия вариант на въздушните пътища , иначе с кръглата кутия като при руските автомобили картерната вентилация се вкарва при въздушния филтър и постоянно го цапа , а при квадратната кутия картерните газове се вкарват директно в моното далеч от филтъра , без да го цапат .
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Oтиваш в някоя морга и взимаш всичко което ти трябва до моното
Не вярвам за всичките тия тръби и кутията да ти искат повече от 30-40 лв

Не вярвам за всичките тия тръби и кутията да ти искат повече от 30-40 лв

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Благодаря за отзивите в близко бъдеще ще гледам и това да свърша. Тая кола златна ми излезе се някакви дреболийки пипам по нея и само като се сетя на какво приличаше като я купихме 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нема се пуашиш
.Аз на к`ва се метнах-предницата разбита,рейката-тече като лейка,ел.стъклат ем побългарени,ем не работят,климатроника,и той с неизвестно състояние
.Ма щЪ го оправя.