Не знам колко от вас са обръщали внимание но според мен Г2 има един фундаментален проблем с чистачките - раменете са прекалено дълги. Поради тази причина не може са се сложи по-голямо перо - започва да излиза извън рамките на прозореца. В момента карам моя с 45см. перо пред шофьора и 41см. на дясната чистачка. При това положение когато чистачките застанат във вертикално положение има разстояние от над 10 сантиметра между края на перото и долния край на прозореца. А горния край на перото е почти върху гуменото оплътнение. Не знам за вас но лично мен това ме дразни и искам да поправя тази недомислица.
Въпроса ми е какви по-къси рамене могат да се сложат на мястото на оригиналните? От каква кола да търся?
П.П. да добавя, че моя голф е от първите 2-ки и не знам дали при по-новите положението е същото.
Ъпгрейд на чистачките на Г2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
Re: Ъпгрейд на чистачките на Г2
режеш твоето перо с колото искаш да го скъсиш , заваряваш , и си готов
после едно черно спрейче след като си го загладил

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мии аз съм с 1.6 ии преди не ми харесваше това с късите чистачки и многото място между тях.. пробвах разни варианти с различни чистачки ии все същото .. по средата място а отстрани минава върху уплатнителя
като се загледах.. дясното рамо ми се стори по дълго и реших че ако е по късо ще заспи работата
отидох до моргата.. свалих дясното рамо (гледано отвътре) и попитах дали имат рамене за 2ка.. и ми изкараха 3 вида.. пробвах най късото.. ии работата заспа.. !!!!
взех си 55см чистачки Champion от тия дето имат екстра да показват кога за износени (28лв на повечето магазини) ии мога да се похваля с мноооого добро покритие
между чистачките остава място около 1см
а след като си сложих Bosch AeroTwin и си купих едно препаратче от OMV - Anti Rain (не е мн по темата но съм мн доволен и споделям)... сега като карам в дъжд.. кеф ми прави
)))) докато минат чистачките и цялото стъкло буквално пресъхва!
дори и в як дъжд..
и още една екстра ще ви препоръчам.. намерете си пръскалки от тия дето не правят струйка ами мъгла.. не знам дали харчат повече вода или аз си играя по често но пък за сметка на това.. мокрят и стъклото се почиства перфееектно
недостатък.. някой казват че ако сложиш по дълги чистачки.. има по голямо съпротивление и ще ти изгори моторчето!
от опит .. вече година и повече карам така.. иии не съм имал такъв проблем.. нито съм видял да се мъчи нещо системата.. (разбира се не съм от феновете на това да си пускаш чистачките на сухо и да гледаш какво ще стане
)
ако някой не е разбрал нещо а иска инфо.. ЛС
ще помогна

като се загледах.. дясното рамо ми се стори по дълго и реших че ако е по късо ще заспи работата

взех си 55см чистачки Champion от тия дето имат екстра да показват кога за износени (28лв на повечето магазини) ии мога да се похваля с мноооого добро покритие

а след като си сложих Bosch AeroTwin и си купих едно препаратче от OMV - Anti Rain (не е мн по темата но съм мн доволен и споделям)... сега като карам в дъжд.. кеф ми прави

и още една екстра ще ви препоръчам.. намерете си пръскалки от тия дето не правят струйка ами мъгла.. не знам дали харчат повече вода или аз си играя по често но пък за сметка на това.. мокрят и стъклото се почиства перфееектно

недостатък.. някой казват че ако сложиш по дълги чистачки.. има по голямо съпротивление и ще ти изгори моторчето!
от опит .. вече година и повече карам така.. иии не съм имал такъв проблем.. нито съм видял да се мъчи нещо системата.. (разбира се не съм от феновете на това да си пускаш чистачките на сухо и да гледаш какво ще стане

ако някой не е разбрал нещо а иска инфо.. ЛС