Колеги здравейте,
всеобщ проблем е тази кора под чистачките и по точно гумената част която ляга върху стъклото.Днес се загледах на една стъклена витрина на магазин със стъклена врата,на самата врата имаше гумена или силиконова лента, която оплътняваше между двете стъкла така че като се затвори вратата да не духа от там.Дайте идея от къде може да се купи това "нещо" мисля че много добре ще замести гумената част на кората под чистачките.Ако някои има други идеи може да сподели.Питах в магазините където продават алуминиева дограма,но там не продават.
кора под чистачките Г3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: кора под чистачките Г3
Колега, темата е разисквана безброй пъти.
Пробвай да потърсиш в търсачката.
Принципно почти нищо не е възможно да се направи, за да стане като хората.
Навремето някои колеги си направиха уплътненията с профили от "Кобра", с които уплътняват предните стъкла, но нито е ефективно, нито е красиво.
Все пак читави кори от по-нова кола 96-97г. са около 30-тина лв. двете.
Пробвай да потърсиш в търсачката.
Принципно почти нищо не е възможно да се направи, за да стане като хората.
Навремето някои колеги си направиха уплътненията с профили от "Кобра", с които уплътняват предните стъкла, но нито е ефективно, нито е красиво.
Все пак читави кори от по-нова кола 96-97г. са около 30-тина лв. двете.
- Mladen88
- Автомобил:
- Двигател:
те моите са читави просто търся вариант да лягат по добре на стъклото, защото в момента без гумата в горния край няма как.
- yoan4o
- магистрален бандит
Е, те всички са читави като кори, само че на някои им липсват само уплътненията. 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Мда..аз му хванах цаката. Правил съм го на един Голф 3ка (но не моя) и на бащата Октавията (при която е същото положение... Просто..бухаш черен силикон и го заглаждаш. Не е най-културният вариант,но такива кори,поне читави... в нашия край са кът
Тъпото е че сложиш ли го..няма махане 

- yoan4o
- магистрален бандит
IvailoOo написа:Мда..аз му хванах цаката. Правил съм го на един Голф 3ка (но не моя) и на бащата Октавията (при която е същото положение... Просто..бухаш черен силикон и го заглаждаш. Не е най-културният вариант,но такива кори,поне читави... в нашия край са кътТъпото е че сложиш ли го..няма махане
И на тая тройка как и сменяте филтъра на купето?!

Мисля, че тази тема се изчерпва с долния линк.
viewtopic.php?f=5&t=167682&hilit=+%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0
Успех.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Като диваците
Честно казано на 3-ката идея нямам как се сменя(както казах не е моя,да я прави каквото иска ) ,но на Шкодата няма проблеми. Едно внимателно отлепяне и после си ляга плътно.Стана близо 4 години не е имало проблеми.Не е най-цивилизования метод,но уви...пусти му мързел 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Става и със силикон,но после ако се наложи сваляне
А с тези гумени уплътнения от дограмите поне аз не съм видял някоя да е станала както трябва.Или ще стърчи в някой край или няма да е равномерно...
Добре че един ден случайно минах покрай една морга и собственика на който съм му стар клиент,като ми обяви 10 лв за двете части на перфектна кора и щах да си счупя ръцете да си я сваля
Иначе бях приготвил черния силикон

Добре че един ден случайно минах покрай една морга и собственика на който съм му стар клиент,като ми обяви 10 лв за двете части на перфектна кора и щах да си счупя ръцете да си я сваля

Иначе бях приготвил черния силикон

-
- Автомобил:
- Двигател:
Отиваш в някоя фирма за алуминиева дограма и взимаш уплътнение, като това на снимката(по-голямото, триъгълното) http://www.napravisam.bg/forum/download/file.php?id=32146. С макетно ножче изрязваш скъсаното гумено уплътнение до пластмасата на кората.Пъхаш уплътнението между стъклото и кората(както е на снимката). Аз свалих кората, изчистих я,изчистих и стъклото, след това монтирах кората и пъхнах уплътнението, като за по-сигурно загладих със силикон, без да лепя
- Mladen88
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря на всички за отговорите,ще го измисля по някакъв начин, защото според мен е важно да бъде оплътнено
- Mladen88
- Автомобил:
- Двигател:
колеги да повдигна темата с един въпрос: възможно ли е при липсата на тази гумената част на кората водата която се стича по стъклото да мокри филтъра за купето и от там да се запотяват прозорците вътре?
- yoan4o
- магистрален бандит
Ако запотяването е мазно е от радиатора, иначе има логика.
Аз лично сменям филтъра на купето два пъти в годината и нямам проблем с изпотяването.
Аз лично сменям филтъра на купето два пъти в годината и нямам проблем с изпотяването.