Здравейте колеги, някой знае ли къде мога да ми излеят такава капачка за джантата?
Мисля че ги леят от пластмаса....
Леене на капачка за джанта
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: Леене на капачка за джанта
Те ще ти я излеят,ама предполагам ще струва колкото джантата...Тук не става само с леене,има и механична обработка,и боядисване и т.н... 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Може да се отлее и от бронз, но след това ще трябва доста обработка (изглаждане, полиране), никелиране и т.н.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
А нали се сещате колко струва да се направи калъпа за да се отлее от бронз и да не говорим, колко кадърцни майстори останаха да го правят тва нещо леенето.....
Има някаква вериоятност да стане от фибростъкло...ама си иска работа
Има някаква вериоятност да стане от фибростъкло...ама си иска работа
Аз искам само да ми я отлеят...мисля че съм виждал от фибростъкло.
А аз после ще си я боядисвам и донаглася...
А аз после ще си я боядисвам и донаглася...
И защо да е по скъпа от джантата...един приятел каза че са му правили 3 капачки някъде околко Княжево в някакъв завод(гараж)където правели спойлери и са му везли по 10лв на капачка....
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
ivan0v написа:И защо да е по скъпа от джантата...един приятел каза че са му правили 3 капачки някъде околко Княжево в някакъв завод(гараж)където правели спойлери и са му везли по 10лв на капачка....
Наистина не е толкова скъпо. В квартала има леяри и ми направиха една джиджавка безплатно, която беше малка, много сложна и никой стругар не искаше да се захваща, а те успяха и то много точно.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
За да се отлее от пластмаса трябва калъп, а той би струвал колкото прилична нова кола в магазина, от метал може да се отлее в пясъчна форма, ако дадеш една такава капачка за модел, но вероятно размерите никак няма да са точни (заради свиването на метала) и повърхността ще е грапава. Най-лесно и евтино, а и най-качествено ще стане от стъклопласт. Ако ми трябваше на мен бих си купил ремонтен комплект и бих пробвал да си я направя сам. Първо модела се маже с нещо да не залепне и се прави калъп, после по калъпа се прави капачката. Ремонтен комплект като на снимката струва 6 -7лв и се продава в магазините за автобои.
Шанса да стане от първия път е нищожен, но и от десетия път да стане пак ще е най-евтино.
Ако не ти се занимава напиши стъклопласт в Гугъл и потърси някой, който се занимава със стъклопласти.
Покритето май е от метал и не знам дали ще стане с боя. Метализирането на пластмаса в домашни условия май не е много просто.
Шанса да стане от първия път е нищожен, но и от десетия път да стане пак ще е най-евтино.
Ако не ти се занимава напиши стъклопласт в Гугъл и потърси някой, който се занимава със стъклопласти.
Покритето май е от метал и не знам дали ще стане с боя. Метализирането на пластмаса в домашни условия май не е много просто.
Нямам нито времето,нито нервите да се занимавам....да знаете някой в София който се занимава със стъклопласт ?
Лошото е че капачката ми изглежда със сложна форма и от стъклопласт едва ли ще стане, а има много други материали от които може да стане, обаче ще е по-скъпо.
Тези болтове се одвиват с шестограм,а капачката в средата се маха...
По късно ще кача реални снимки.Айде никой ли не може да ми я изработи..ПЛАЩАМ СИ !
По късно ще кача реални снимки.Айде никой ли не може да ми я изработи..ПЛАЩАМ СИ !
- anatoli128
- Автомобил: MKIII T7847KT
- Двигател: ABS
- Контакти:
http://www.youtube.com/watch?v=mg_C_jto ... re=related
Попаднах на това случайно,може би можеш да си направиш калъп(с тази пластмаса),само отливката да не го разтопи.Не разбирам просто идея!!!
Попаднах на това случайно,може би можеш да си направиш калъп(с тази пластмаса),само отливката да не го разтопи.Не разбирам просто идея!!!