Освежаване на пластмасовите брони
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Освежаване на пластмасовите брони
А да попитам, някои би ли споделил някоя хитрина за поосвежаване на избелелите (черни) брони на пасатора, ясно е, че сигорно трябва да се пребоядисат, но имали някакви по-специални спреиове за тази цел? 

- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Нищо не се измята! Вземаш пистолета и от разтояние 10-15 см. минаваш черните части на броните, веждите и т.н. Сам ще прецениш колко да задържаш според това как потъмнява. Давай смело само пази боята макар, че доста трябва да задържиш на нея, че да се повреди.
Ефекта е поразителен и сам ще се убедиш в това.
Ефекта е поразителен и сам ще се убедиш в това.
Аз за мойта съм ползвал една вакса на TurtleWax. Казва се Black Chrome. Измиват се много добре мръсотиите и след това с парцалче или най-добре с дунапренче се нанася по черните външни пласмасарии. Изключително съм доволен. Не задържа водата и придава стегнат и плътен черен цвят на пласмасата. Ефекта е повече от дълготраен (около година). Аз обикновенно си избирам един хубав ден на протлет и тогава я глезя и пудря с подобни мазила. И после цяло лято, та до късна есен и се радвам. Само имай в предвид, че това доста цапа и трудно се мие, та съвета ми е да ползваш някакви ръкавици ако се спреш на тая "пудра".
- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
я и аз да се включа
преди доста време (година две) ре6их да си поосвежа и аз броните (голф2 тясната броня)макар 4е си бяха сравнително добре и попитах в магазин4ето за автоаксесоари до нас за не6то такова.. ии мацката ми предложи за 4лв едно което наподобява боя за обувки с гъби4ката отпред:) мислех 4е за 4лв 6те е ташак работа,но все пак .. из4истих ги добре и ги минах внимателно с тва 4удо иии потъмняха но мислих 4е след първата автомивка и 6те е долу бои4ката,но уви.. редовно колата я мият със препарати но все о6те не е мръднала бронята! на брато4ед ми му дадох да сложи на мерцедеса им.. тои като го нацапа.. о6те и о6те не може да го махне от боята на колата... макар 4е пробва с мн препарати..
така 4е колеги .. съвета ми е без пистолети и тн.. да не направите някои гаф.. просто си потърсвте от тая бои4ка по магазините за автоаксесоари и сте готови
УСПЕХ

така 4е колеги .. съвета ми е без пистолети и тн.. да не направите някои гаф.. просто си потърсвте от тая бои4ка по магазините за автоаксесоари и сте готови

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
valyo_v написа:я и аз да се включапреди доста време (година две) ре6их да си поосвежа и аз броните (голф2 тясната броня)макар 4е си бяха сравнително добре и попитах в магазин4ето за автоаксесоари до нас за не6то такова.. ии мацката ми предложи за 4лв едно което наподобява боя за обувки с гъби4ката отпред:) мислех 4е за 4лв 6те е ташак работа,но все пак .. из4истих ги добре и ги минах внимателно с тва 4удо иии потъмняха но мислих 4е след първата автомивка и 6те е долу бои4ката,но уви.. редовно колата я мият със препарати но все о6те не е мръднала бронята! на брато4ед ми му дадох да сложи на мерцедеса им.. тои като го нацапа.. о6те и о6те не може да го махне от боята на колата... макар 4е пробва с мн препарати..
така 4е колеги .. съвета ми е без пистолети и тн.. да не направите някои гаф.. просто си потърсвте от тая бои4ка по магазините за автоаксесоари и сте готовиУСПЕХ
Да потърсят, ама кажи и името

- Brani VW QUANTUM
- Автомобил:
- Двигател: