Освежаване на пластмасовите брони

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Освежаване на пластмасовите брони

Мнениеот mafiota » Чет 28 дек 2006 19:14

А да попитам, някои би ли споделил някоя хитрина за поосвежаване на избелелите (черни) брони на пасатора, ясно е, че сигорно трябва да се пребоядисат, но имали някакви по-специални спреиове за тази цел? :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 28 дек 2006 19:41

има има,само трябва да разгледаш какво се продава

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 28 дек 2006 20:10

Има 1 спрей на "Локтайт" -но не му помня името. След като напръскаш с него около седмица стоят лъскаво черни./ говоря за небоядисани брони с цвета на колата/. След третиране не се цапат от кал, дъжд и стоят лъскави.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 29 дек 2006 10:27

Много подобно на ЛокТайдския спрей, но е течност, дето се маже с парцалче. Немско е, и ако се е сетил шурито, ще ми е донесъл едно такова от фашистко mhihi и ще пиша какво му е името.
Много съм доволен от ефекта!

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 29 дек 2006 10:29

С пистолет за горещ въздух стават като нови! Моите ги направих преди година и половина и все още са супер!

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пет 29 дек 2006 11:36

Аз ползвам вакса за тази цел. Купих я от магазин да автоаксесоари. Чешка е , но издържа почти цяла година ,а колата я мия редовно.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 29 дек 2006 19:10

driver написа:С пистолет за горещ въздух стават като нови! Моите ги направих преди година и половина и все още са супер!

Колега как така с горещ въздух, че те не се ли измятат?? :roll: Нещо немога да те разбера.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 29 дек 2006 19:16

Нищо не се измята! Вземаш пистолета и от разтояние 10-15 см. минаваш черните части на броните, веждите и т.н. Сам ще прецениш колко да задържаш според това как потъмнява. Давай смело само пази боята макар, че доста трябва да задържиш на нея, че да се повреди.

Ефекта е поразителен и сам ще се убедиш в това.

Потребителски аватар
VW passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW passat » Съб 30 дек 2006 0:32

ако решиш да пръскаш спрей или някаква друга боя задължително нанеси един слой PLASTOFICS-това е основа за пластмаса и ако не я нанесеш ще се олюпи за няколко седмици

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Съб 30 дек 2006 11:32

Аз за мойта съм ползвал една вакса на TurtleWax. Казва се Black Chrome. Измиват се много добре мръсотиите и след това с парцалче или най-добре с дунапренче се нанася по черните външни пласмасарии. Изключително съм доволен. Не задържа водата и придава стегнат и плътен черен цвят на пласмасата. Ефекта е повече от дълготраен (около година). Аз обикновенно си избирам един хубав ден на протлет и тогава я глезя и пудря с подобни мазила. И после цяло лято, та до късна есен и се радвам. Само имай в предвид, че това доста цапа и трудно се мие, та съвета ми е да ползваш някакви ръкавици ако се спреш на тая "пудра".

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Нед 04 мар 2007 13:03

я и аз да се включа ;) преди доста време (година две) ре6их да си поосвежа и аз броните (голф2 тясната броня)макар 4е си бяха сравнително добре и попитах в магазин4ето за автоаксесоари до нас за не6то такова.. ии мацката ми предложи за 4лв едно което наподобява боя за обувки с гъби4ката отпред:) мислех 4е за 4лв 6те е ташак работа,но все пак .. из4истих ги добре и ги минах внимателно с тва 4удо иии потъмняха но мислих 4е след първата автомивка и 6те е долу бои4ката,но уви.. редовно колата я мият със препарати но все о6те не е мръднала бронята! на брато4ед ми му дадох да сложи на мерцедеса им.. тои като го нацапа.. о6те и о6те не може да го махне от боята на колата... макар 4е пробва с мн препарати..
така 4е колеги .. съвета ми е без пистолети и тн.. да не направите някои гаф.. просто си потърсвте от тая бои4ка по магазините за автоаксесоари и сте готови ;) УСПЕХ

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 04 мар 2007 13:05

valyo_v написа:я и аз да се включа ;) преди доста време (година две) ре6их да си поосвежа и аз броните (голф2 тясната броня)макар 4е си бяха сравнително добре и попитах в магазин4ето за автоаксесоари до нас за не6то такова.. ии мацката ми предложи за 4лв едно което наподобява боя за обувки с гъби4ката отпред:) мислех 4е за 4лв 6те е ташак работа,но все пак .. из4истих ги добре и ги минах внимателно с тва 4удо иии потъмняха но мислих 4е след първата автомивка и 6те е долу бои4ката,но уви.. редовно колата я мият със препарати но все о6те не е мръднала бронята! на брато4ед ми му дадох да сложи на мерцедеса им.. тои като го нацапа.. о6те и о6те не може да го махне от боята на колата... макар 4е пробва с мн препарати..
така 4е колеги .. съвета ми е без пистолети и тн.. да не направите някои гаф.. просто си потърсвте от тая бои4ка по магазините за автоаксесоари и сте готови ;) УСПЕХ

Да потърсят, ама кажи и името :idea:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Нед 04 мар 2007 19:53

Мене от много време ми е мерак да си по усвежа пластамсите по купето...ама сега като се затопли времето ги започвам да им се порадвам и аз :lol:

Потребителски аватар
Brani VW QUANTUM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brani VW QUANTUM » Нед 04 мар 2007 21:22

Gesha_GTI написа:Мене от много време ми е мерак да си по усвежа пластамсите по купето...ама сега като се затопли времето ги започвам да им се порадвам и аз :lol:

и аз това чакам :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 05 апр 2007 19:43

Днес пробах метода на колегата driver с пистолета за горещ въздух върху задната ми броня.Става перфектно.Не мога да си позная задната броня.Както е написал и самия той - пазете боята :)

Върни се в “Направи си сам!”