Ремонт на температурен датчик на 2Е
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонт на температурен датчик на 2Е
От няколко дни спря да ми отчита температурния уред на таблото.Поне 10 пъти съм го свалял за да гледам за студени спойки,стабелизатори,писти.Прехвърлих кажи речи целия форум за да разбера кое ,как,защо.Но за жалост не намерих това което да ми свърше работа.След много ругатни и нерви разбрах че имам проблем с температурния датчик на тройника.На моя мотор 2Е 115 к.с. датчика е с жълт пръстен, попрочетох за него и за цената на оригинален такъв и ми се видяха тия 60 лв.цифра за такава малка дранкулка.Сметнах да ги отворя да видя какво толкова има в него че да държи такава цена. Останах потресен за четепи прожинки ,една малка кръгла платчица един водач на пружинките и два термистира няма как да стане да дам 60 лв.Та разкапсуловам и вътре страшна мизерия,окисления,и ръжда.Всичко се почиства и отремонтира и се затваря по обратния ред .Добре е да се на маже с силикон или епоксидна смола там където е капсулован датчика за да не влиза вода когато се мие мотора повярвайте ми имаше капчици роса в бакърената чашка. Ето за какво говоря
- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Ремонт на температурен датчик на 2Е
Съпротивлението на десния сектор трябва да е два пъти по-малко от на левия сектор.При теб,гледам,че не е така!Датчика е около 35-40 лв.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И има ли файда от цялата процедура? Или работата стана за спорта, иначе евала, не знаех, че подлежат на "ремонт" тези датчици 

- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
Да след цялото това упражнение вече уреда на таблото показва температурата на водата в двигателя.Нямах много време за тестове ,в смисъл че колата не я карах ,оставих я да работи на място и да загрее.За параметрите може и да не са точни защото исках да го закача на колата преди да завали.Не забравяйте че освен да показва температурата на таблото по някакъв начин дава и инфо. на компа кога да измести центровката,за по оптимална горивна смес. Но за жалист моите познания са до тук ако някой разбира от тия работи да се включи и да ме допълни. Използвах ситна шкурка за да се зачистят детайлите,и коресилит за да ги почистя.Също така огледайте бакърената чашка да не е пробита и да вкарва антифриз или вода вътре при термисторите.Утре след работа ще си поиграя с по точни измервания, но след като запалих онова боботене в изпускателните траби изчезна,също така на празен ход имаше едно колебание,то също изчезна .Обортомер нямам и не мога да кажа на какви обороти е празния ход в момента работя по слух . А.А.А да не забравя, вадя клемите на акумолатора да се рестартира.Аз лично ги махнах преди да започна да свалям датчика.Абе цялата рабита за 1- час горе долу.Е сега тия 60 ,40,17, левчета с удоволствие бих ги дал за антифриз че иде зима,а и ако остане некой лев за бира
Ами за сега аз май се поизчерпах утре след работа ще споделя как се държи колата

- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и още за тия колеги с два датчика това е за температурата на водата
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Де да бяхме комшии....Досега да те бех удавил в бира...утре ще купувам точно Т датчик който дава на ЕКУ -то, син такъв, черният е за таблото.
20кинта фира...
За датчик на Хол да ти се намира решение ???2Е двигател, пасат, 1990 Б3
20кинта фира...
За датчик на Хол да ти се намира решение ???2Е двигател, пасат, 1990 Б3
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Има - дачтик от Лада Самара - струвал къмто 5 лева, споделят запознати. Но работата по смяната е малко пипкава предполагам, за да се стигне до самия датчик 

- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
Ма не си мислете че всичко е ,и се свежда до един датчик присто исках дасе ровя под капака и да достигна до някакви решения, тва за 30,40 и косур лева си е ЧИСТА ПРОПАГАНДА, еба* ги в кожодерите те го изкараха че е via vita
- ikiio
- Автомобил: Transporter T4
- Двигател: AAB
stefan4o написа:Има - дачтик от Лада Самара - струвал къмто 5 лева, споделят запознати. Но работата по смяната е малко пипкава предполагам, за да се стигне до самия датчик
Работата не е пипкава а много трънлива без подходящ инструмент.
За да се монтира ладов хол са два вариантите
1 на бошово делко става супер
2 на делко ВАЛЕО се реже кръгът на делкото за да влезе датчика.
Успех
някой да направи снимки къде точно стоят датчиците на дизелките г3.че на кръстника стрелката отлепва само милиметър...