Днес реших да си сложа диодна лента, която да осветява мястото на педалите в автомобила.
Наблегнах само и единствено на едно важно правилно, диодиде да светят само когато включа осветлението в колата (габарит,копчетата на вратите, километраж и всичко останало, което святка, когато врътнете кръгчето за фаровете един път на дясно.
Ето какво ми беше необходимо:
1. 1 летна с 3 диода - 75ст. 25ст/бр. диод
2. 1 метър кабел (червен/черен) 50ст/метър
3. изолирбанд
5. Поялник и останалите му консумативи
4. фенерче,с което да осветявам мястото над педалите , там където са бушоните.
5. Малко търпение и естествено приятна компания в лицето на приятел.

Значи, доста се чудих от къде да намеря кабел, към който да свържа ПЛЮСА и МИНУСА на диодната лента.
Първо се опитах да ги свържа към бушона на габаритните светлини,пробвах няколко пъти,но така и не светнаха диотчетата.
След около час проби, намерих кабели, които минават точно под бушоните към вратата ( шофьорската ).
Там свързах диодната лента, изолирах я що годе добре и всичко стана ТОК И ЖИЦА.

В момента имам само една снимка в готовия вид:

Снимката не е с възможно най-доброто качество, но с това разполагам в момента..
Реших да сложа само 3 диода, тъй като се съмнявам ако са повече да не ме разсейват когато шофирам, а и мисля,че са достатъчни.
Имам няколко въпроса към вас..
Какво мислите за инсталацията на колата, дали няма да се стигне до късо и да изгори всичко, дали е нужно някакво съпротивление, защото в момета няма (продавача в магазина ми каза,че тези диоди стават и за напрежение 220V..
Всичко стана добре,но се страхувам да не стане няква беля и да ми изгорят бушони, инсталация и т.н.
Всякакви мнения, критики и съвети да добре дошли!

Ето пълен размер на снимката: http://store.picbg.net/pubpic/12/74/c88 ... 531274.jpg