Инсталиране не ел. огледала на Голф 3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Инсталиране не ел. огледала на Голф 3

Мнениеот DrugiaBliznak » Пон 22 окт 2012 20:56

Колеги искам да питам ако нямам на моята кола ел. огледала ,а искам да си сложа какви са необходимите пособия ? ДО момента имам само специфичните кори за ел.огледала.ЗНам ,че ми трябват и самите ел.огледала (логично) ,но това което ме човърка е инсталацията към тях.Един доста способен техник(няма да споменавам име но е доказан) ми каза ,че самата инсталация е дълга и е обща с тази за централното заключване.НЕ знам как трябва да изглежда подобно нещо...колко кабела са,къде се връзват.МОля някой ,който е минал през този път или тези,които разбират да споделят своя опит ,а и темата ще остане полезна за тези ,които планират подобна интервенция в бъдеще.
Също май значение за инсталацията имало и годината на колата и броя врати. :roll:

Потребителски аватар
daka-93
Автомобил: Татко Мобил
Двигател: AWT

Re: Инсталиране не ел. огледала на Голф 3

Мнениеот daka-93 » Сря 24 окт 2012 15:13

Ще се радвам да има кой да разясни ,че и аз искам да слагам ел стъкла
:012: :banana

Потребителски аватар
DrugiaBliznak

Мнениеот DrugiaBliznak » Сря 24 окт 2012 15:27

daka-93 написа:Ще се радвам да има кой да разясни ,че и аз искам да слагам ел стъкла
:012: :banana

Нали правиш разлика между стъкла и огледала,защото аз питам за ел. огледала,т.е. огледалата за обратно виждане от двете страни на колата,а не стъклата на вратите. :beer

ifch0

Мнениеот ifch0 » Чет 25 окт 2012 0:02

Не съм гледал ел.схемата на Голф (3-ка), но при Пасат (3-ка) нямаше допълнителни затруднения.
Цялата "магия" е в джойстика и е на механичен принцип - няма електорника.

Свалих корите на предните врати.
Демонтирах механичните и сложил електрическите огледала.
От оригиналната инсталация на "донора" ми бяха дали цялото парче кабел от шофьорската врата до дясното огледало с всички куплунзи - имаше едно промуши-пъхни през цялото табло. Съответно се наложи да се свалят още 1-2 пластмаси под жабката и волана.

Минус си взех от "таралежа" до релетата.
Плюс си взех от някъде, че не ми се ровеше да търся точното място.
Още един плюс имах, който е за подгряването на огледалата - но фабрично ми стърчеше един женски куплунг, който точно си беше от ключа за подгрева на задното стъкло.

rascal1
Автомобил: golf
Двигател: afn

Мнениеот rascal1 » Чет 25 окт 2012 0:08

Здравеи днес си купих огледала и инсталацията сам я демонтирах и си играх поне 2часа като гледам колко кабели са трябва да ходя на професионалист за монтажа.Ще мога да дам повече инфо като ги монтирам.Иначе има един колега които продава всичко за 80лв

Потребителски аватар
DrugiaBliznak

Мнениеот DrugiaBliznak » Чет 17 яну 2013 15:10

rascal1 написа:Здравеи днес си купих огледала и инсталацията сам я демонтирах и си играх поне 2часа като гледам колко кабели са трябва да ходя на професионалист за монтажа.Ще мога да дам повече инфо като ги монтирам.Иначе има един колега които продава всичко за 80лв

Колега,монтираха ли ти огледалата и как стана ,или при кой си ходил ? :roll:

rascal1
Автомобил: golf
Двигател: afn

Мнениеот rascal1 » Пет 18 яну 2013 20:36

Монтирах ги оказа се че имам инсталацията под таблото и стана много лесно.Трябва да провериш дали и ти нямаш защото ми казаха че ги слагат фабрично на всички.Остана ми инсталация от вратите и други дреболии ако има нещо пиши

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 18 яну 2013 21:12

Всичко се свежда до жица-ца-ца 0.5 и тази схема download/file.php?id=163383&t=1 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 20 яну 2013 4:40

rascal1 написа:Монтирах ги оказа се че имам инсталацията под таблото и стана много лесно.Трябва да провериш дали и ти нямаш защото ми казаха че ги слагат фабрично на всички.Остана ми инсталация от вратите и други дреболии ако има нещо пиши

И при мен беше така.

Върни се в “Направи си сам!”