може ли и ако може как?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
може ли и ако може как?
как мога да си направя клаксона на волана като го натисна от ляво да свири един звук а от дясно друг звък? За Г3 става въпрос без възглавница е волана
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
От кога искам да си сложа една тромба като тия на тролейбусите ( не знам корабни ли са, влакови, тирови ли ) дето с въздушната струя си освобождават пътя пред тях. Това ми трябва за разни морони които решават да правят обратен завой от съседната ми ( в дясно ) лента.
Но все пак за да не прекалявам искам да си запазя и оригиналния клаксон.
Но все пак за да не прекалявам искам да си запазя и оригиналния клаксон.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Muncho написа:От кога искам да си сложа една тромба като тия на тролейбусите ( не знам корабни ли са, влакови, тирови ли ) дето с въздушната струя си освобождават пътя пред тях.
Имах такава! След едно натискане за около 3 секунди ми светна светодиода за генератора! Избил силов диод в плочката!

Баа... му! Компресорчето смучи по 45А!!!

Ама е яко, де!

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Muncho написа:От кога искам да си сложа една тромба като тия на тролейбусите ( не знам корабни ли са, влакови, тирови ли ) дето с въздушната струя си освобождават пътя пред тях.
Имах такава! След едно натискане за около 3 секунди ми светна светодиода за генератора! Избил силов диод в плочката!![]()
Баа... му! Компресорчето смучи по 45А!!!![]()
![]()
![]()
Ама е яко, де!
45А?!?!

Сигурно ако обърнеш тромбата да духа назад ще свали 1-2 секунди на 400 метра

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:а как ще стане да вържа дългите към класксона и докато свиря и да присвяткам? сериозно ме интересува
Ми връзваш дългите към клаксона.. само ще сложиш едно ключе така че когато караш на дълги да не бъдеш като линейка

Май-ще е по-идейно когато натискаш клаксона и да присветкаш - тогава връзваш към клаксона дългите.. но ще сложиш един диод така че веригата да бъде еднопосочна ( за да се избегне свиренето при пускане на дългите ).
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:не става-или поне няма да стане лесно. клаксона се управлява от волана с маса, има един кръг по който се движи плъзгач за да може да въртиш и да има постоянна маса. ако направиш някак още един пръстен за още една маса-ще стане.
божичко, хора, откъде ви ги раждат главите само не мога да проумея...
Тоа па.. не мислиш мащабно..
я турни едно съпротивления на таз маса, и я чекай нейде у една кутиика дето ако доде маса през съпротивление е едно ако доде чиста маса е друго..
Иначе идеята наистина е леко безсмислена.. ма нема чупим на човека кахъра...
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:
я турни едно съпротивления на таз маса, и я чекай нейде у една кутиика дето ако доде маса през съпротивление е едно ако доде чиста маса е друго..
и ти са кво по точно каза...

как бре сине ше отделиш 2те маси като идват от един и същи кабел че нещо не моа се сета? опозицио моя вечна...

П.С. да те измислят...ония...мащабно...

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:wili98 написа:
и ти са кво по точно каза...
как бре сине ше отделиш 2те маси като идват от един и същи кабел че нещо не моа се сета? опозицио моя вечна...![]()
![]()
П.С. да те измислят...ония...мащабно...![]()
чшшшш... ша та изплющя...
На едната пибипка даваш пюре маса.. на другата маса ма през резистор...
те ти ги отделени..

после кво ша дебнеш и как.. не е от моята компетенция...
Л&Р ги разбира поече...