Врати без дръжки? ... как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Врати без дръжки? ... как?

Мнениеот apchih » Пет 16 мар 2007 19:24

Драги колеги и колежки :lol: с риск да бъда порицан, наруган и насочен много убедително към "ТЪРСАЧКАТА", ще ви задам един въпрос: как става номера с отварянето на вратите без дръжки, какъв е механизма и др подробности около темата. Не намерих нищо конкретно по темата и за тва се извинявам предварително ако съществува такава вече и ще ви бъда благодарен ако ме насочите към нея! :)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 16 мар 2007 19:32

Потърси тема в която става дума за отваряне на багажника с дистанционно.....с вратите е аналогично :wink:

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Пет 16 мар 2007 19:59

Намерих нещо, но не се споменава нищо за електро магнит които има по голяма сила от машинките за централното, някъде четох че точно такива магнити са използвани, също така и механизма който бута няколко сантиметра самата врата или не е нужно?

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Пет 16 мар 2007 21:07

така .. и аз доста съм се поинтересувал по този въпрос и тука питах някой друг колега на който така са му направени вратите но не получих отговор ... вариантите са 2 или 3 мисля. вариант 1 завърташ централното т.е. не да отключва и заключва вратите а само да ОТВАРЯ шофьорската т.е. го връзваш на лостчето за отварянето от вътрешна страна апък на дясната врата направо откачаш централното. и по този начин колата ти винаги стои отключена и когато и изключиш алармата се отваря шофьорската врата (според мен е тъпо ) . Вариант 2. същото като вариант 1 но с тази разлика,че се слага едно малко ключе на шофьорската врата на мястото на болта който е държал до преди това дръжката, с което ключе като го натиснеш по аналогичен начин на шофьорската врата се отваря и дясната (но не с дистанционно а с копче от колата). и вариант 3 е с отделен модул (който никъде не можах да намеря) с дистанционно с 2 копчета и със по още една машинка за централно на всяка врата вързани както е описано по-горе и като натиснеш "Копче 1" на дистанционното на този модул се отваря шофьорската врата, при копче 2 - дясната . и от друга страна си имаш и още едно дистанционно за алармата :) (така искам аз да ги направя ако си намеря този модул

Потребителски аватар
vwtuner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vwtuner » Пет 16 мар 2007 21:25

реално като няма дръжки колата и да е отключена кво ти пука? :shock

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Пет 16 мар 2007 23:52

Ами аз имам на дистанционното едно копче с което мога да си отворя само багажника и мисля да го използвам за да си отварям вратата, а тя ще се отваря като машинката дърпа лостчето за отварянето отвътре, но има малък проблем, днес позакрепих леко машинката и пробвах и останах малко разочарован, нищо не се получи :( или машинката е слаба и не може да дръпне добре лостчето или просто я бях закрепил малко паянтово и за това. Поразпитах и се оказа, че има машинки които имат сила на дърпане около 7кг но са по 15-20лв. Първо ще закрепя хубаво обикновенната и ще пробвам с нея, ако ли не ще търся силната машинка или с някакви магнити, някой ако има др идея да казва.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Съб 17 мар 2007 0:31

Ето няколко идеи, които обаче не са изпробвани:
Изображение
От ляво на дясно:
1. Машинката за централното да се закачи за спицата на палеца, с който се отваря вратата от вътре. Недостатък-всеки път като отваряш от вътре ако има машинки на 2те предни врати и 2те ще се отварят.
2. Машинката на централното да се закачи за палеца, който се натиска от дръжката, когато отваряш отвън. Трябва да се пробва дали ще пречи при сваляне на стъклото.
И при 2та случая си мисля, че ще трябва да се постави някаква пружинка, която да изтласква вратата навън, когато се задейства машинката (тоест да замести дръпването на вратата от ръката)

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Съб 17 мар 2007 7:23

blue_shadow написа:И при 2та случая си мисля, че ще трябва да се постави някаква пружинка, която да изтласква вратата навън, когато се задейства машинката (тоест да замести дръпването на вратата от ръката)

значи аз имам един приятел с Нисан 100НХ си го направи сега в СтЗ и неговите дръжки са така затапени и той няма никакви пружини и ли амортисьори просто самото уплътнение върши работа

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 17 мар 2007 8:40

Пичове отговора на загатката е в машинката.Слага се машинка от багажник на Нексия(като на такситата),тя е с жило и е много яка .Монтира се почти хоризонтално по средата на вратата и жилото се връзва за палчето на бравата.Естествено се смазва бравата хубаво за да няма затруднение и просто се настройва,машинката го дърпа толково силно и рязко че самото палче избутва вратата.Слага се едно универсално реле и се вкръзва към централното.Гарантирам ви че с друга машинка няма да стане,пробвано е и ви препоръчвам тази от ДЕУ Нексия.

Danailov
Автомобил: VW PASSAT B4
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот Danailov » Съб 17 мар 2007 9:09

Исползвай само хубави машинки иначе има опасност да влизаш през багажника,освен ако и там неси махнал дръжките.Помисли и по въпроса за авариино отваряне при проблем с акумулатора.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 17 мар 2007 11:18

Колегата го е казал много правилно.Наистина трябва да се сложи и резервно отваряне иначе може да се окаже много лошо.Казвам го от собствен опит от тази зима :lol: добре че е предвидено аварийно отваряне на багажника защото и там нямам дръжка. Реленцето изгоря и имаше влизане през задния вход :D

Потребителски аватар
jantot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jantot » Вто 05 юни 2007 20:31

ето и друга идея как вратата да се отваря.отвивиаш ограничителя на вратата с ключ 10 и слагаш там пружина от включвател за стартер след като затвориш вратата пружината остава под напрежение и след като машинката отвори палеца пружината изхвърля вратата]

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 05 юни 2007 20:37

Следи ми темата в Тунинг раздела и ще видиш как ще ги правя мойте. Само ще загатна....едно време имаше едни лампи който светваха с докосване.... :wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Сря 06 юни 2007 13:23

Danailov написа:Исползвай само хубави машинки иначе има опасност да влизаш през багажника,освен ако и там неси махнал дръжките.Помисли и по въпроса за авариино отваряне при проблем с акумулатора.

Най-евтиния джам и тва е mhihi :lol:

Потребителски аватар
eb7817av
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eb7817av » Чет 07 юни 2007 13:45

:idea: Машинките,които се използват за отваряне и са SUPER за целта са от механизъм за отваряне на багажник на Форд Сиера.Те са на принципа на електромагнита.

Върни се в “Направи си сам!”