Да не изяде цялото багажник в Зрънчо, предвид газовата уредба, и да изкарам около 60 лтр.
Да е естетически издържано, да е трудна за крадене, както и останалата част от музиката в колата, и да свири колкото се може по-добре.
Средствата /умерените/ не се разглеждаха на този етап.
Мисли
Какъв бас да сложа?
Как да го направя?
И да се помисли за останалата част от музиката?
Действие
Първоначално имах намерение да скоча на Hertz ES 250, после порастнах реших Hertz ES 300, и на финала взех ES300D/двунамотков/
Взех го от Кацарски 99 за скромната сума от 155 лв човека ми направи отстъпка.
Също от там си взех комплект кабели Boshman за около 40 лв, и един фазоинвертор /басрефлекс/ Ф80 L-100, щото правих некви сметки, и се оказа, че този идва добре за обема който бях постигнал..
Темата с мисленето за говорителя
Кутията
Отначало бях взел МДФ 16 мм. изхвърлих го. /18 лв м2/ щот МДФ се пукаше от винтовете, когато го завинтвах.
След това скочих на ПДЧ сурово 18мм /9.99 м2 сурово/
всичкият материал по кутията излезе около 1.05 м2 заедно с рязането в Бриколаж /от където не съм доволен/ излезна 12 лв.
Няколко дъски с различни изисквания, дадох на човек с машина да изреже, тъй като там се изискваше да бъдат отрязани под строго специфичен тгъл за да паснат добре.
ето и как трябваше да изглежда кутията

В крайна сметка претърпя леки корекции, но те бяха само с по 10-20 мм тук таме, и крайният обем се оказа 59.3 лтр, чист вътрешен обем без говорителя и фазоинвертора.
След като всички дъски пристигнаха, започва сглобката:
за целта трябват следните
материали и инструменти
-Винтове за дърво аз използвах 4х50 винтове за дърво- 100-200 около 4 лв
-Силно лепило на някаква силиконова основа за дърво струва около 8 лв
-Пистолет за лепилото - около 10 лв
-купчина бургии препоръчително за дърво 2.5 мм /и за метал става/
-Бормашина
-Зеге
-инструмент за фрезенк за главите на винтовете
-Машинно или квото имате масло.. става и с маргарин например
-За тапициране използвах метериал за тапициране
-И малко звуко-изолация за вътрешните странични части на бокса.
Тук малко симулации с бас бокс про.
Как процедирах:
НАгласям две плоскости за да ги съединявам, завинтвам ги с два винта, след което разпробивам дупки 2.5 мм за да завинтя с останалите винтове, правя фрезенк, капвам по 2 капки пасло в дупките или на винтовете, след което разглабям плоскостите, мажа на воля с лепило, зигзагообразно, монтирам обратно, и започвам да стягам винтовете с бормашината, след което леко на ръка допритягам.
Преди да затворя кутията, я боядисах с блажна боя отвътре, след като я затвори и изрязах за фазоинвертора, /и уплътних с лепилото около него/, бях готов за тапициране.
Взех си тапицерия Ауто Текстил /магазин за тапицерии, дамаски за автомобили/ 10 лв м2, взех два, но използвах само 1м2