От дебитомер към конус

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

От дебитомер към конус

Мнениеот idkedikov » Вто 20 мар 2007 16:34

Как да си направя или от къде да си купя въпросния преход от дебитомера към филтър тип конус :?
За дебитомер на 2Е става въпрос :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Re: От дебитомер към конус

Мнениеот NovobranecGT » Вто 20 мар 2007 16:55

NqKvo_GaDno написа:Как да си направя или от къде да си купя въпросния преход от дебитомера към филтър тип конус :?
За дебитомер на 2Е става въпрос :wink:

http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=20079&highlight=%EA%EE%ED%F3%F1%E5%ED+%F4%E8%EB%F2%FA%F0

Потребителски аватар
idkedikov
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Вто 20 мар 2007 17:10

Благодарско за линка ама въпроса е от къде да си намеря планката или от къде да си я закупя :)
Изображение

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 20 мар 2007 17:59

Не можеш ли да си я направиш? Не е толкова сложно, аз слагах конус на моя бивш Голф, ма той беше моно и нямаше дебитомер... мога да покажа снимки.... аз преправих оригиналната гофрирана тръба и добавих една неръждавейка

Потребителски аватар
idkedikov
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Вто 20 мар 2007 19:29

prj57 написа:Не можеш ли да си я направиш? Не е толкова сложно, аз слагах конус на моя бивш Голф, ма той беше моно и нямаше дебитомер... мога да покажа снимки.... аз преправих оригиналната гофрирана тръба и добавих една неръждавейка

Ами да мислил съм да си я направя ама незнам колко е mm е отвора за конуса
:?

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 20 мар 2007 20:07

Действително, че планката е липсващата част от пъзела. Самоделка малко трудно ще се направи, пък и да се направи трябва да пасва идеално, за да не се засмуква въздух след филтъра. Иначе филтъра лесен: http://www.bgtuning.com/catalog/product_info.php?cPath=44&products_id=126
П.С. Колегите дето са правили тая "гимнастика" да кажат дали се усеща подобрението и на пътя (освен визуално)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 20 мар 2007 23:46

Ми премери го де!!!!! Моя беше 70мм, най-лесно щр ти е да напасваш тръби :wink:

Планката също да не те притеснява, според мен обърквацията и трудностите май идват от това че трябва да правоъгълна от едната част, поправете ме ако греша.... ма на дебитомера няма ли кръгъл отвор преди да му почне квадратния метален корпус????

Фани една ламарина и една тръба с фи-то на филтъра, изрежи ламарината и завари (най-грубо и бързо) тръбата за нея.... филтъра на тръбата и цялото на дебитомера и си готов....

Аз много си играь с моя двигател, понеже като махнах кутията и цялата система остана да виси на моно-инжекциона, така че търсих вариант за твърда точка на захващане около самия филтър. Ти си имаш дебитомер добре захванат така че не ти е проблем!!!

И понеже споменах че имам снимки, ето и малко от тях:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 21 мар 2007 1:17

Ние си произвеждаме такива преходници и имаме в наличност в газ сервиза :)

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 22 мар 2007 19:34

prj57 написа:поправете ме ако греша.... ма на дебитомера няма ли кръгъл отвор преди да му почне квадратния метален корпус????

От ляво на дебитометъра (където влиза филтъра) няма издадена напред тръба, на която да се закачи направо спортния филтър.
Изображение
Трябва планка. Ето ги мойте замервания за евентуалните размери на планката:
Изображение
Автора на английската статия е сложил планка от БМВ 528 (bracket from an 80's bmw 528)

А пък това са размерите на един филтър, който изрових в нета:
Изображение
Значи външния диаметър на отвора за филтъра на планката, трябва да е 51мм. Този е най-малкия размер филтър, другите са: 57мм, 63.5мм, 76.2мм.

The_Machine написа:Ние си произвеждаме такива преходници и имаме в наличност в газ сервиза :)

Ако имаш такива скоби напиши повече инфо (какви са размерите и т.н.)

Потребителски аватар
idkedikov
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Чет 22 мар 2007 20:29

The_Machine написа:Ние си произвеждаме такива преходници и имаме в наличност в газ сервиза :)

Ако имате готови каци направо някаква цена :wink:

П.П. Благодарско на blue_shadow :bowdown за инфото :да:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 23 мар 2007 1:08

Моя грешка!!! Представил съм си го на обратно :lol:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 23 мар 2007 19:59

Преди време на мойто Поло му направих тази интервенция.Дебитомера му беше същия и взех една стандартна планка между нея и дебитомера направих планка от дебела ламарина която служеше и за стойка. На ламарината изрезваш размера на входа на дебитомера и дупките и язавиваш за него,като оставиш отстрани по толкова че да можеш да хванеш с 4 болтчета и планката която ще държи конуса.Пускаш отдолу 20 сантиметра и си като го нагодиш ще можеш да го захванеш за коша на единия от болтовете на които е била хваната кутията на възд. филтър.Играчка е но става, и внимавай къв филтър слагаш,,не се занимавай с Илиенски боклуци.Ефекта е само в Тротъл респонса нищо повече.Тези филтри имат ефект при турбо моторите,естествено звука им е :twisted:

Потребителски аватар
idkedikov
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Пет 23 мар 2007 20:15

Е аз най-вече заради звука искам да сложа такъв а не за да я правя "бегачка" :wink:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пет 23 мар 2007 21:50

Тъй като преходната планка от дебитометъра към филтъра е проблемната част, ето един прост (но не много фин) начин за направа, който ми хрумна – най вече за колегите които нямат електрожен и другите специални инструменти.
От лист ламарина (мисля, че 1мм дебелина ще е добре) се огъва тръба в необходимия диаметър според отвора на филтъра и се занитва така. После се правят успоредни на тръбата нарези (през10мм например), които после се огъват под прав ъгъл спрямо тръбата.
Изрязва се и правоъгълно парче от същата ламарина и в него се прави необходимия отвор, за да влезе вече направената тръба. Снадени така двете части може да се намажат с поксипол или нещо подобно, за да няма фуги. За здравината не се тревожа, защото при монтирането на тази сглобка към дебитометъра, двете й части ще се притиснат здраво една към друга с четирите болта и няма начин да мърда. Евентуално, може да се изреже от стара велосипедна гума уплътнителче, което да се постави между дебитометъра и планката.
Изображение
Ако някой има друга идея как да стане планката да не си трае, а бързо да казва :)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 25 мар 2007 11:37

Изображение

Мисля , че тръбата беше на около 60-62 мм

Върни се в “Направи си сам!”